× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» ονειρεύεται μια καλύτερη πόλη

Γράφει ο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/1/2023

Η «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.» ονειρεύεται μια καλύτερη πόλη

Με ιδιαίτερη προσοχή διάβασα ένα κείμενο του Θράσου Αβραάμ στις 30 Δεκεμβρίου «Στο Νησί» με τίτλο «12.000 ευρώ στον Πρόεδρο που... δεν θα είχε αμοιβή!». Σύμφωνα με τα γραφόμενα του συντάκτη «Την καταβολή αποζημίωσης στο Δημοσθένη Χατζηγιάννη Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής επιχείρησης Μυτιλήνη Μονοπρόσωπη Α.Ε. - Αναπτυξιακός Οργανισμός ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΑΕ ύψους 1000 ευρώ καθαρά το μήνα και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου του 2022 αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της εταιρείας. Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε στις 8 του περασμένου Φεβρουαρίου και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ χωρίς να γίνει γνωστό στους συμμετέχοντες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης, οι οποίοι και είχαν διορίσει τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου, γνωρίζοντας αρχικά ότι ο Πρόεδρος θα κατέχει θέση άμισθη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως από τη φύση μου καλόπιστος πολίτης, η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι όποιος εργάζεται για το καλό του τόπου μας δεν είναι κακό και να αμείβεται για αυτό. Άλλωστε από αμισθί υπηρεσίες που τελικά αποδείχτηκαν στη ζούλα «υψηλά αμειβόμενες» έχουν χορτάσει για χρόνια τα μάτια και τα αυτιά μας. Επομένως, δεν με πείραξε ιδιαίτερα που πληρώνεται ο Πρόεδρος, με απόφαση του Συμβουλίου του. Κι αν πάλι είχε πει πως θα προσφέρει αμισθί και άλλαξε γνώμη στην πορεία, λόγω φόρτου εργασίας κατά πως λέει και η απόφαση, εμείς οι πολίτες αυτού του Δήμου κρίνουμε και ανάλογα επιβραβεύουμε με την ψήφο μας. Ωραίο χωρατό δεν ήταν αυτό το τελευταίο που είπα;

Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη που δεν γνώριζα την «ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΟΝΟΠΡΩΣΩΠΗ Α.Ε.», είμαι επιεικά απαράδεκτος, αλλά δυστυχώς δεν την είχα υπόψη μου. Ευτυχώς όμως που υπάρχει το διαδίκτυο, όχι τίποτα άκυρα site παραπληροφόρησης, αλλά το επίσημο site της ίδιας της εταιρίας που δίνει όλες τις πρέπουσες πληροφορίες στους ενδιαφερομένους. Διάβασα λοιπόν και σας μεταφέρω δυο τρία πράγματα, για όσους δεν φροντίζετε να μαθαίνετε έγκαιρα σαν και μένα.

Η εταιρία συστήθηκε τον Απρίλιο του 2021, είναι μικρή ακόμα, καλά καλά δεν έκλεισε τα δυο χρόνια. Το διοικητικό της συμβούλιο απαρτίζεται από αυτούς που θα διαβάσετε στο άρθρο του κ. Αβραάμ με πενταετή θητεία, έχουν μάλιστα βγάλει και πανέμορφες φωτογραφίες στην πρώτη συνεδρίαση. Κατά τη διάρκεια λοιπόν αυτής της πρώτης συνεδρίασης «έγινε η ενημέρωση του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Δημήτρη Πρωτούλη, για το νέο αυτό αναπτυξιακό εργαλείο που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του Δήμου Μυτιλήνης. Άπαντες οι συμμετέχοντες στάθηκαν στην τεράστια σημασία του νέου Αναπτυξιακού Οργανισμού, τονίζοντας ότι αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τον Δήμο Μυτιλήνης, ενώ επισήμαναν ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος βασικά συστατικά είναι η πολλή δουλειά και η σωστή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Δημοσθένης Χατζηγιάννης, εξήρε την αξία, την εμπειρία και το ήθος των μελών που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός θα επιτύχει με την συμμετοχή και την συνεργασία όλων τον σχεδιασμό δράσεων και την παραγωγή σημαντικού έργου, για το καλό του τόπου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όποιος σε αυτό ακριβώς το σημείο δεν αισθάνθηκε μια ομολογουμένως τεράστια συγκίνηση και ένα αίσθημα πατριωτικής και τοπικιστικής υπερηφάνειας να τον κατακλύζει, τον ψέγω με αποτροπιασμό και συνεχίζω.

Στην ιστοσελίδα της εταιρίας έψαξα για να βρω το έργο της, αφού πρώτα διάβασα με προσοχή τις ενότητες «Ταυτότητα», «Αποστολή» και «Υπηρεσίες», άρτια συντεταγμένες και με στομφώδεις και μεγαλειώδεις στόχους, που συστήνω ανεπιφύλακτα να διαβάσουν όσοι πάσχουν από αυπνία ή κατάθλιψη ή για να κοιμηθούν ή για να γελάσει το χειλάκι τους.

Στο ζουμί λοιπόν της υποθέσεως η εταιρία από τον Απρίλιο του 21 έως σήμερα έχει συνεδριάσει όχι μια και δυο αλλά τουλάχιστον 17 φορές και έχει και από μια όμορφη φωτογραφία των επτά που είναι υπέροχοι, σε κάθε συνεδρίαση. Πείτε με ψυχαναγκαστικό,  πείτε με μαζοχιστή, πείτε με ότι θέλετε τέλος πάντων, διάβασα και τα 17 πρακτικά συνεδριάσεων και θα σας περιγράψω περιληπτικά τι συζήτησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια από τις πρώτες ο Δήμος κατέθεσε 200.000 ευρώ στην Τράπεζα ως μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας. Όλο το 2021 κανόνιζαν τα διαδικαστικά και το Δεκέμβριο είπαν πως με προϋπολογισμό 2.875.000 ευρώ από κάποιο ταμείο ή φορέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου θα γίνουν έργα στον «Καρά Τεπέ» όπως

1. Κατασκευή Μουσείου Μνήμης

2. Επισκευή Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

3. Διαμόρφωση χώρου πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού

4. Κατασκευή θερμοκοιτίδας/ συνεργατικού χώρου καινοτόμων φορέων & επιχειρήσεων

5. Κατασκευή χώρου στέγασης γραφείων συλλογικοτήτων της κοινωνίας των πολιτών και κοινωφελών επιχειρήσεων

6. Κατασκευή parking

Όλο το 2022 περνάω απέξω από τον Καρα Τεπέ και δεν έχω δει ούτε κανένα λάκκο στην άσφαλτο να έχει φτιαχτεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία η εταιρία τα είπε στη συνεδρίαση της, οπότε δεν έχω λόγους να μην την πιστεύω.

Ακολούθως όλο το 2022 η εταιρία συνεδρίαζε για τον Καρά Τεπέ αλλά και τις κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στην Νεάπολη το δεύτερο από τα έργα που θα αναλάβει ύψους 270.000 ευρώ που επίσης θα είναι τόσο μεγαλειώδες που η Νεάπολη θα αναβαθμιστεί σε Ριβιέρα της Λέσβου, αυτό το είπα εγώ και όχι η Εταιρία να μην παρεξηγηθούμε, απλά ο ενθουσιασμός μου είναι υπέρμετρος.

Να μη σας τα πολυλογώ σχεδόν δυο χρόνια τώρα η εταιρία συνεδριάζει για τα δυο έργα, αναθέτει, προκηρύσσει, μιλά με τη ΔΕΥΑΛ, το Δήμο, με φορείς, κάνει σχέδια και ονειρεύεται μια ομορφότερη πόλη. Έχει ακόμα φαίνεται, πολλά χρόνια μπροστά της για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα. Παρεμπιπτόντως, διαβάζοντας στα πρακτικά πως θα γίνουν συζητήσεις με το Δήμο για την παραχώρηση πχ του Καρά Τεπέ, φαντασιώνομαι τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων, τον Πρόεδρο να κλείνει ραντεβού με το Δήμαρχο κι άλλα τέτοια ωραία και φουσκώνω από υπερηφάνεια.

Νομίζω πως θα ξανασυνεδριάσει τουλάχιστον άλλες 30 φορές μέχρι να πέσει η πρώτη «γκασμαδιά» επομένως αγαπητέ μου κύριε Αβραάμ ο τίτλος του άρθρου σας λυπάμαι αλλά είναι αποτυχημένα λανθασμένος. Κανονικά θα έπρεπε να γράψετε: «Μονάχα 12000 ευρώ το έτος η αμοιβή του Προέδρου της Εταιρίας ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.  Τζάμπα συνεδριάζουν οι σύμβουλοι της Εταιρίας». Και επίσης σας προτρέπω όσοι κακόβουλοι τρέχετε να κατακρίνετε να κλείσετε τα μάτια και να ονειρευτείτε το Μουσείο Μνήμης, το χώρο Πράσινου, Αναψυχής και Αθλητισμού, το parking, τη θερμοκοιτίδα χώρου καινοτόμων φορέων και επιχειρήσεων, τα έργα στο ΠΙΚΠΑ και μετά να κοροϊδέψετε. Τα όνειρα κοστίζουν αγαπητοί μου δημότες. Αφήστε την Εταιρία μας ήσυχη και καλοπληρωμένη να συνεδριάζει ανέμελα.

* Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ είναι Ταξίαρχος σε αποστρατεία

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός