× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Προς δημοπράτηση το έργο αποκατάστασης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Μέχρι τον Απρίλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το 10% του έργου, σύμφωνα με το πρόγραμμα Leader- Ο πρόεδρος, Κλεάνθης Κορομηλάς, εφ’ όλης της ύλης στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 6/11/2019

Προς δημοπράτηση το έργο αποκατάστασης του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Ήταν 11 Ιανουαρίου του 2017 τα ξημερώματα όταν ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, Κλεάνθης Κορομηλάς για την καταστροφή που υπέστη η σκεπή του Αναγνωστηρίου και το 50 ετών κτήριο από τον χιονιά και την κακοκαιρία. Από τότε έχουν γίνει δεκάδες εκδηλώσεις και δηλώσεις στήριξης για να επισκευαστεί το κτήριο, κάποιες ατελέσφορες, παρά τις προσπάθειες και τον απίστευτο γραφειοκρατικό γολγοθά που πέρασαν τα μέλη της διοίκησης, αλλά το φως φαίνεται στο τούνελ. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επί Χριστιάνας Καλογήρου συνέδραμε, αλλά «σκόνταφτε» η ανάληψη του έργου από την Περιφέρεια στο ότι το Σωματείο του Αναγνωστηρίου είναι Ιδιωτικού Δικαίου και θα έπρεπε, βάσει «Καλλικράτη» να παραχωρηθεί για 50 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς, από το 1998 με επιτυχία στη θέση αυτή και από το 1986 στο ΔΣ, καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Ν» και την εκπομπή «Ανθέων 99» μίλησε εφ’ όλης της ύλης για τις δράσεις του Αναγνωστηρίου και όλες τις εξελίξεις για το έργο που περιμένουν όλοι πώς και πώς να ολοκληρθεί.

Έκλεισε τα 125 χρόνια το ιστορικό σωματείο- φάρος Πολιτισμού του Αιγαίου και μπαίνει στα 126 του. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- θυμίζουμε τη δέσμευση της τέως υφυπουργού επί ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου τον περασμένο Μάρτιο- συνέδραμε ώστε το έργο του Αναγνωστηρίου, προϋπολογισμού 510.000 ευρώ να ενταχθεί στο Leader, με επιχορήγηση 100%. Πρέπει να εκπονηθούν 8 μελέτες, έχουν ολοκληρωθεί κάποιες, και αυτή την περίοδο θα υποβληθεί στην Πολεδομία ο φάκελος για τη δημοπράτηση του έργου.

Στο μεταξύ, υπερδραστήριο παραμένει το «Αναγνωστήριο» που συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις, ενώ αναμένεται, όπως ανέδειξε το «Ν» να μεταβεί στην Αθήνα για να πει τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, αλλά και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη του Κλεάνθη Κορομηλά: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι