× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αναβολή πλειστηριασμού λόγω συνταξιοδότησης της συμβολαιογράφου

Διαμαρτυρία ενάντια στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας συμπολίτης μας συνταξιούχου ναυτικού από τη Χίο, διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου μαζί με εκπροσώπους εργαζομένων του νησιού

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 13/1/2023

Αναβολή πλειστηριασμού λόγω συνταξιοδότησης της συμβολαιογράφου

Μία απίστευτη ταλαιπωρία βιώνει σήμερα Παρασκευή από το πρωί ο συμπολίτης μας Γιάννης Μιχαλιάδης  συνταξιούχος ναυτικός από τη Χίο, η πρώτη κατοικία  του οποίου επρόκειτο να βγει σε ηλεκτρονικό  πλειστηριασμό με την επίβλεψη συμβολαιογραφικού γραφείου   της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από νωρίς το πρωί τα στελέχη του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, η Παλλεσβιακή Ένωση συνταξιούχων, σύλλογοι εργαζομένων και στελέχη του ΚΚΕ βρέθηκαν έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο όπου είχε προγραμματισθεί να γίνει  πλειστηριασμός προκειμένου μαζί με τον συμπολίτη μας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του, να σταματήσουν τη διαδικασία.

Όταν έφτασαν εκεί, ωστόσο,  έγινε γνωστό ότι η συμβολαιογράφος που θα αναλάμβανε τη διαδικασία σύμφωνα με τα έγγραφα του πλειστηριασμού, είχε βγει στη σύνταξη και κανείς δεν γνώριζε τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξεκίνησε άμεσα με πρωτοβουλία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Γιάννη Ζαφειρίου, ένας κύκλος τηλεφωνημάτων στο Δικαστικό Επιμελητή της διαδικασίας, συμβολαιογράφους της Μυτιλήνης και την Εισαγγελία προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το ποια θα είναι η εξέλιξη με τον πλειστηριασμό. Κανείς ωστόσο δεν ήταν σε θέση να ενημερώσει υπεύθυνα για το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση, αν θα γίνει τελικά η διαδικασία και από ποιον.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» ο συνταξιούχος ναυτικός Γιάννης Μιχαλιάδης περιέγραψε την περιπέτειά του, σημειώνοντας ότι η τράπεζα απαιτεί για να γίνει διακανονισμός την καταβολή του 1/3 του συνολικού ποσού που οφείλει, πάνω από 20.000 ευρώ δηλαδή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Γιάννης Ζαφειρίου σημείωσε ότι οι πολίτες και οι εργαζόμενοι συμπιέζονται καθημερινά από την ακρίβεια και τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται.

«Δεν θα επιτρέψουμε να χάσει ο άνθρωπος αυτός το σπίτι του. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταματήσουμε τη διαδικασία».

Έως αργά το απόγευμα, αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του πλειστηριασμού δεν προχώρησε λόγω απουσίας συμβολαιογράφου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να γίνει νέα κοινοποίηση από την αρχή εφόσον βέβαια βρεθεί νέος συμβολαιογράφος να αναλάβει την υπόθεση.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνελήφθησαν για πλαστογραφία

Ένα ζευγάρι αλλοδαπών που ταξίδευε με πλοίο από Μυτιλήνη προς Χίο