× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Προς κατάρρευση... 70 κτίρια στο Πλωμάρι!

Στα εγκατελειμμένα, επικίνδυνα οικήματα της περιοχής, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Πυξίδας» Δημήτρης Μαλλιαρός

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/1/2023

Προς κατάρρευση... 70 κτίρια στο Πλωμάρι!

Στα εγκαταλειμμένα κτίρια του Πλωμαρίου τα οποία είναι περίπου 70 σε όλη της Δημοτική Ενότητα, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης με την παράταξη «Με πυξίδα τον Πολίτη», Δημήτρης Μαλλιαρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο κ. Μαλλιαρός ειδικά για την περίπτωση του κτιρίου που πρόσφατα κατέρρευσε δίπλα στο Επαγγελματικό Λύκειο Πλωμαρίου ο ίδιος είχε κάνει εκτενή αναφορά από το 2017 όταν σε σχετικό φωτορεπορτάζ το φωτογράφισε και ανέδειξε την επικινδυνότητά του μαζί με άλλα παρόμοια κτίρια της περιοχής.

Όπως είπε κάθε φορά που γίνεται σεισμός το ζήτημα των επικίνδυνων κτιρίων έρχεται στην επικαιρότητα κυρίως με την ανάμνηση του τραγικού δυστυχήματος και του θανάτου δύο παιδιών στη Σάμο την ημέρα του σεισμού όταν κτίρια που ήταν κοντά στο σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουν καταγραφεί στο Πλωμάρι περίπου 70 ετοιμόρροπα σπίτια και παρά το γεγονός ότι έχει διαβιβαστεί σχετικός φάκελος στο Δήμο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό».

Όπως τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος της Πυξίδας, μεταξύ των κτιρίων αυτών περιλαμβάνεται και το παλιό σαπωνοποιείο – ραφινερί του Πλωμαρίου το οποίο προοριζόταν για τη δημιουργία ναυτικού μουσείου.

«Δυστυχώς, πρόσθεσε, το έργο αυτό δεν προχώρησε, ούτε από την παρούσα ούτε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και πολύ φοβάμαι ότι το κτίριο αυτό θα καταρρεύσει πριν γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του ο Δημήτρης Μαλλιαρός αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Μιχαλέλειου γηροκομείου με το οποίο όπως τόνισε δεν ασχολήθηκε κανένας για πολύ καιρό με αποτέλεσμα λίγο πριν αναλάβει τη διοίκησή του η Κοινότητα Πλωμαρίου, σύμφωνα με το ΦΕΚ, να είναι χρεωμένο σε προμηθευτές και να οφείλει μισθούς στους εργαζόμενους.

«Λόγω προεκλογικής περιόδου, ο Δήμος Μυτιλήνης μετά από χρόνια αδιαφορία, δεσμεύτηκε να στηρίξει τη λειτουργία του υπογράφοντας προγραμματική σύμβαση. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να προχωρήσουν και μια σειρά εργασιών στο κτίριο προκειμένου να λάβει αδειοδότηση και να ενταχθεί στα ιδρύματα που χρηματοδοτούνται από το αρμόδιο Υπουργείο».

Αναφερόμενος ο Δημήτρης Μαλλιαρός στα σχέδια του για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη συζήτηση μεταξύ των μελών της Πυξίδας προκειμένου να στηρίξουν υποψηφιότητα που προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία αυτή θα γίνει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις με σεβασμό στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μας».

Όπως τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της «Πυξίδας» γενικά θα πρέπει οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις να εντάξουν στο δυναμικό τους νέους ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν διάθεση για προσφορά στον τόπο τους και όχι επιθυμία απλά να βολευτούν σε μια έμμισθη θεση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες