× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο

Από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2019

Συγκέντρωση και πορεία για το Πολυτεχνείο

Συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 6 και 30 το απόγευμα της Κυριακής 17 Νοεμβρίου διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει πορεία στην προτομή του Μιχάλη Μυρογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοίκηση του Π.Ε.Κ. σε ανακοίνωση της αναφέρει «Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. 46 χρόνια μετά και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι βάσεις» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

46 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!

Όπως και τότε που η Χούντα των συνταγματαρχών υπηρέτησε τους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έτσι και σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπηρετεί όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης και δίνει βοήθεια σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου παραχωρώντας λιμάνια, αεροδρόμια και τη γη στους δολοφόνους των λαών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια την ίδια αυτή στιγμή η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το προηγούμενο διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέτρεψε το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Κάλεσε τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο με πρόσχημα το προσφυγικό, εμπλέκοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια και μετατρέποντας το Αιγαίο σε Νατοϊκή θάλασσα. Άξιος συνεχιστής όλων των παραπάνω αλλά και με μεγάλυτερη εμβάθυνση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς αποδυκνείεται και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα "Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ", "Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους που αιματοκυλίζουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών και που έπειτα τους εγκλωβίζουν στα νησιά και στη χώρα μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα hot spots, κάτω από άθλιες συνθήκες.

46 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε :

• Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών και σκορπούν το θάνατο, καταστροφές και προσφυγιά. Καμία εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτούς. Καμία αλλαγή συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν.

• Να μην εγκατασταθεί καμία νέα βάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε όλη τη χώρα και να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στη χώρα μας.

• Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με το λαό να κάνει κουμάντο στον τόπο του.

• Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι ελληνικές στρατιωτικές αποστολές που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

• Όχι δαπάνες ΝΑΤΟικές, σχολειά και κατοικίες εργατικές, έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

• Άμεσο κλείσιμο των «hot spots» σ' όλη τη χώρα. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, και να μεταβαίνουν άμεσα στη χώρα επιλογής τους με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους.

• Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.

• Να καταργηθεί η Συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει.

• Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα «hot spots» από τις συνθήκες του μακροχρόνιου εγκλωβισμού.

• Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

• Να απομονωθούν ρατσιστικές κι ακροδεξιές φωνές που μόνο «αίτημα» έχουν το μίσος και τον διχασμό και στην ουσία την διαιώνιση της παρούσας κατάστασης

• Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι