× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

H Μυτιλήνη ξανά στο χάρτη της κρουαζιέρας

Σε 9 διαφορετικούς προορισμούς κρουαζιερόπλοιων για τα έτη 2020-2021

Γράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Δημοσίευση 13/11/2019

H Μυτιλήνη ξανά στο χάρτη της κρουαζιέρας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο κοστίζει μια κρουαζιέρα; Όχι όποια κι όποια κρουαζιέρα, αλλά μία που συμπεριλαμβάνει και τη Λέσβο μεταξύ των προορισμών της; Πόσα χρήματα ξοδεύει δηλαδή κάποιος για να μπει σε ένα από τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που κατά καιρούς επισκέπτονται και το λιμάνι της Μυτιλήνης ή για να είμαστε πιο ακριβείς, που αγκυροβολούν στα ανοιχτά, βγάζοντας τους επιβάτες τους με τις λάντζες για να περάσουν από τον τελωνειακό έλεγχο και να περιηγηθούν στην πόλη και τα χωριά;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την απάντηση δίνει σήμερα το «Ν», που περιηγήθηκε στα... άδυτα της κρουαζιέρας ανά τη Μεσόγειο, διαπιστώνοντας αυτό που κατά γενική ομολογία ήταν κοινό μυστικό. Πως για μια τέτοια κρουαζιέρα, απαιτείται μια μικρή περιουσία...

Παρότι ο κλάδος διανύει πτωτική περίοδο σε ότι αφορά τα ελληνικά νησιά, με τα κρουαζιερόπλοια να έχουν μειωθεί αισθητά συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, η Μυτιλήνη μπήκε εκ νέου στις κρουαζιέρες που περιλαμβάνουν και το Αιγαίο στους προορισμούς τους. Τα τουριστικά γραφεία ανά την Ευρώπη εκμεταλλέυονται το γεγονός πως η Λέσβος είναι στο δρόμο προς την Κωνσταντινούπολη και έτσι -όπως συνέβη φέτος με το "Seven Seas Voyager"- εντάσσουν σταδιακά τη Μυτιλήνη στο πρόγραμμά τους.

Κρουαζιέρες υπάρχουν αρκετές, τόσο μέσα στο 2020 όσο και εντός του 2021, με τις τιμές ανά άτομο να κυμαίνονται από $7.999 έως και $67.399, ανάλογα με τις ημέρες που διαρκούν, αλλά και τους προορισμούς που επισκέπτονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φθηνότερη περιλαμβάνει την 7ήμερη διαδρομή Πειραιάς, Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κουσάντασι, Μυτιλήνη, Κωνσταντινούπολη και θα πραγματοποιηθεί με το πλοίο "Seven Seas Voyager" τον Μάιο του 2021, με κόστος $7.999 ανά επιβάτη. 

Λίγο πιο ακριβή είναι η επίσης 7ήμερη με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη και ενδιάμεσους σταθμούς σε Μυτιλήνη, Κουσάντασι, Ρόδο, Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Σαντορίνη, Μύκονο και Πειραιά, τον Οκτώβριο του 2021, κοστίζοντας $8.499.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και αν το 2021 σας πέφτει... μακριά, υπάρχουν δύο προγραμματισμένες κρουαζιέρες για το 2020. Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτεμβρίου αναχωρεί από την Κωνσταντινούπολη το Seven Seas Voyager με προορισμούς Μυτιλήνη, Κουσάντασι, Ρόδο, Ηράκλειο Κρήτης, Γύθιο, Μύκονο, Σαντορίνη και Πειραιά, κοστίζοντας $9.499 ανά άτομο, σε μια κρουαζιέρα που διαρκεί 8 ημέρες.

Λίγο μετά, στις 14 Οκτωβρίου 2020 το πλοίο "Seven Seas Splendor" θα αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη για μια κρουαζιέρα 11 ημερών, που θα επισκεφτεί κατά σειρά Μυτιλήνη, Κουσάντασι, Σαντορίνη, Πειραιά, Κατάκολο, Κέρκυρα, Κότορ στο Μαυροβούνιο, Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, πριν καταπλεύσει στην ιταλική Βενετία. Το κόστος αυτής της κρουαζιέρας, με το "Seven Seas Splendor", ανέρχεται σε $11.299 ανά επιβάτη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι λάτρεις αυτών των διακοπών, που έχουν φυσικά τη δυνατότητα να απολαύσουν τέτοιο ταξίδι, μπορούν να επιλέξουν επίσης τη 12ήμερη κρουαζιέρα που ξεκινά τον Νοέμβριο του 2021 από τον Πειραιά και διασχίζει Αιγαίο και Μεσόγειο, ξεκινώντας από τον Πειραιά με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μυτιλήνη, την Κωνσταντινούπολη, το Κουσάντασι, την Μεσίνα της Σικελίας, τη Νάπολι του ιταλικού νότου, τη Σιβιταβέκια της Ρώμης, το Μόντε Κάρλο στο Πριγκιπάτο του Μονακό, τη γαλλική Τουλόν και τέλος τη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Κόστος; Επίσης $11.299 με το "Seven Seas Splendor".

Σε μια κρουαζιέρα 26 ημερών, το "Seven Seas Splendor" ξεκινά από τον Πειραιά και καταλήγει στο Μαιάμι της Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχοντας ως πρώτο προορισμό τη Μυτιλήνη. Ακολούθως θα βρεθεί σε Κωνσταντινούπολη, Κουσάντασι, Μεσίνα, Σιβιταβέκια, Μόντε Κάρλο, Τουλόν και Βαρκελώνη, πριν περάσει στα Κανάρια Νησιά και επισκεφτεί συγκεκριμένα τα λιμάνια του Αρεσίφε και της Σάντα Κρουζ, διασχίζοντας εν συνεχεία τον Ατλαντικό Ωκεανό για να βρεθεί αρχικά στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο και τέλος στο Μάιαμι! Το κόστος της ανέρχεται σε $15.699 ανά άτομο και θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2021.

Θέλετε κι άλλο; Κρουαζιέρα που ξεκινά από το Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων περιλαμβάνει τη Λέσβο στους προορισμούς της! Πρόκειται για μια κρουαζιέρα με τίτλο "Africa Cruise", που ξεκινα τον Αύγουστο του 2021, διαρκεί 30 ημέρες και κοστίζει $21.599 ανά επιβάτη. Πρώτος σταθμός είναι το Ομάν της Ιορδανίας και εν συνεχεία η Λουξόρ/Καρνάκ στην Αίγυπτο, η Χάιφα του Ισραήλ, η Λεμεσός στην Κύπρο, Ρόδος, Πάτμος, Μυτιλήνη στο ανατολικό Αιγαίο, η Κωνσταντινούπολη, η Τένεδος, το Κουσάντασι και εν συνεχεία Σαντορίνη, Αμαλφί, σιβαταβέκια, Λιβόρνο στην Ιταλία, το Μόντε Κάρλο στο Πριγκιπάτο του Μονακό, η Μασσαλία και τέλος η Βαρκελώνη.

Πώς θα σας φαινόταν αν η Μυτιλήνη συμπεριλαμβανόταν και σε μια κρουαζιέρα 56 ημερών, που θα ξεκινούσε από το Σίδνεϋ της Αυστραλίας πριν καταλήξει στην Κωνσταντινούπολη; Κοστίζει μόνο... $37.199, θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2021 και θα επισκεφθεί μια σειρα από λιμάνια στην αυστραλιανή ήπειρο, την Ινδονησία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, τη Σρι Λάνκα και την Ινδία, πριν περάσει από Ιορδανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο, Ισραήλ, Κύπρο, τα ελληνικά νησιά της Ρόδου, της Πάτμου και της Λέσβου, φτάνοντας στην Πόλη.

Αν οι προαναφερθείσες κρουαζιέρες ήταν για λίγους, για το τέλος αφήσαμε ΤΗΝ κρουαζιέρα! Ο λόγος για ένα ταξίδι 117 ημερών με την ονομασία "World Cruise", που κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ $67.399 κατά άτομο! Το πλοίο "Seven Seas Mariner" γυρίζει κυριολεκτικά όλο τον κόσμο, ξεκινώντας τον Ιανουάριο του 2021 από το Μαιάμι των ΗΠΑ, περνώντας από Αντίγκουα, Μπερμούδα, Ολλανδικές Αντίλες, Εκουαδόρ, Περού, Χιλή, Γαλλική Πολυνησία, Αμερικανική Σαμόα, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Ινδονησία, Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Ταϊλάνδη, Σρι Λάνκα, Ινδία, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο, Ισραήλ, Κύπρο, μπαίνοντας στις ελληνικές θάλασσες με σταθμούς σε Ρόδο, Πάτμο, Μυτιλήνη, ακολούθως μεταβαίνει σε Κωνσταντινούπολη, Τένεδο, Κουσάντασι, επιστρέφοντας στο Αιγαίο για τη Σαντορίνη, παίρνοντας ρότα μετά για Αμαλφί, Σιβιταβέκια, Λιβόρνο, Μονακό, Μασσαλία, ολοκληρώνοντας το τεράστιο αυτό ταξίδι, αρχές Μαΐου στη Βαρκελώνη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Μυτιλήνη επιστρέφει στο χάρτη της κρουαζιέρας και πλέον είναι στο χέρι της τοπικής κοινωνίας να βγει κερδισμένη από αυτή τη θετική συγκυρία, έχοντας όλο το χρόνο μπροστά της για να οργανωθεί καλύτερα. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Μπάχαλο στις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων πριν το Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων ‑ απολύσεων στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία της Εργάνη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνουν την δημιουργία 388 θέσεων εργασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ