× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Έχουν χαθεί ενταγμένα έργα και χρηματοδοτήσεις στο Δήμο Μυτιλήνης»

«Σχεδόν όλα τα έργα που εκτελούνται σήμερα στο Δήμο Μυτιλήνης, σχεδιάστηκαν και εξασφαλίσθηκαν χρηματοδοτήσεις από τη Δημοτική Αρχή Γαληνού, δηλώνει ο πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου Κώστας Κατσαρός

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 24/1/2023

«Έχουν χαθεί ενταγμένα έργα και χρηματοδοτήσεις στο Δήμο Μυτιλήνης»

Τον απολογισμό των έργων της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης, όπως αυτή παρουσιάστηκε από το Δήμαρχο Στρατή Κύτελη την προηγούμενη εβδομάδα, σχολίασε ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Κατσαρός, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το σύνολο σχεδόν των έργων που παρουσιάσθηκαν ως έργα της παρούσας διοίκησης του δήμου, προγραμματίσθηκαν και εξασφαλίσθηκαν οι χρηματοδοτήσεις από τη Δημοτική Αρχή Γαληνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρκετά από αυτά τα έργα μάλιστα, υπογράμμισε ο Κώστας Κατσαρός είναι έργα τα οποία είχαν ήδη δημοπρατηθεί όπως το έργο στα Τσαμάκια και το έργο της Σουράδας τα οποία δημοπρατήθηκαν τον Αύγουστο του 2019.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κώστας Κατσαρός και στα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης των σχολείων πολλά από τα οποία ήταν ήδη δημοπρατημένα.

Σε ό,τι αφορά στο Κολυμβητήριο της Μυτιλήνης ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν έτοιμο να δημοπρατηθεί και η μόνη εκκρεμότητα που υπήρχε ήταν η ολοκλήρωση της μελέτης Η/Μ η οποία όπως αποκάλυψε έγινε από μηχανικό της Δυτικής Λέσβου στις αρχές του 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου αυτού είναι πραγματικά ανεξήγητη», σημείωσε ο Κώστας Κατσαρός και πρόσθεσε ότι γενικά έγιναν λάθος χειρισμοί οι οποίοι θα οδηγήσουν σε δραματική καθυστέρηση πραγματοποίησης του έργου.

«Το βέβαιο είναι ότι ο Δήμος Μυτιλήνης και το νησί μας γενικότερα δεν θα έχει Κολυμβητήριο για τα επόμενα 5 ίσως και περισσότερα χρόνια».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κώστας Κατσαρός, αναφέρθηκε σε έργα που είχαν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα, ακόμη και δημοπρατημένα έργα με υπογεγραμμένες συμβάσεις τα οποία δεν προχώρησαν ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικό παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο, είναι το έργο για την ασφάλεια του λιμανιού της Μυτιλήνης, για το οποίο είχε υπογράψει το Λιμενικό Ταμείο προγραμματική σύμβαση με το Δήμο, το πάρκο Παμφίλων, ο ποδηλατόδρομος Σουράδας – Αεροδρομίου όπου οι μελέτες είναι έτοιμες κ.λπ.

Μάλιστα σημείωσε είχε εξασφαλισθεί 1.000.000 ευρώ για την επισκευή των σεισμόπληκτων σχολείων από το 2019 τα οποία ουδέποτε αξιοποιήθηκαν. «Από τα χρήματα αυτά, πρόσθεσε, πήρε  το μερίδιό του ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πριν μερικούς μήνες, που αναζητήσαμε την τύχη των πιστώσεων αυτών, ωστόσο ο Δήμος Μυτιλήνης δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ένα ευρώ».

Αναφερόμενος στο έργο της προκυμαίας, ο Κώστας Κατσαρός επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή Γαληνού είχε στα χέρια της μελέτη από τον γνωστό αρχιτέκτονα Κ. Βαρώτσο, την οποία όπως είπε φεύγοντας από το Δήμο ο ίδιος, άφησε στο γραφείο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η σημερινή μελέτη που εκτελείται, είναι μία απλοποιημένη εκδοχή της μελέτης Βαρότσου, χωρίς τις ξύλινες εξέδρες που προέβλεπε η αρχική, προφανώς για να μην κολλήσει το έργο στις αδειοδοτήσεις. Σε κάθε περίπτωση η μελέτη που είχαμε στα χέρια μας προέβλεπε και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου στην προκυμαία Μυτιλήνης κάτι που δεν υπάρχει  σε αυτό που σήμερα υλοποιείται».

Ο Κώστας Κατσαρός μιλώντας για τα δικά του πολιτικά και αυτοδιοικητικά σχέδια, σημείωσε ότι έχει υποβάλει αίτημα στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για να είναι υποψήφιος βουλευτής και ότι προς το παρόν περιμένει τις αποφάσεις του κόμματος. Όπως τόνισε υπάρχει σημαντική σύνδεση μεταξύ των Εθνικών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών και πρόσθεσε ότι γενικότερα για να μπορεί η Αυτοδιοίκηση να πετύχει πράγματα θα πρέπει να υπάρχει και ισχυρή – διεκδικητική εκπροσώπηση του τόπου μας στη βουλή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου