× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Να τελειώσει η ομηρία 80 εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Βοστάνειο, στις ελλείψεις προσωπικού και στα πάγια αιτήματα για μονιμοποίηση των συμβασιούχων αναφέρεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ξενοφώντας Αυγερινός

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 25/1/2023

«Να τελειώσει η ομηρία 80 εργαζομένων στο νοσοκομείο Μυτιλήνης»

Στο πάγιο αίτημα μονιμοποίησης των 80 περίπου εργαζομένων του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν σε εργασιακή ομηρία, αναφέρεται μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστάνειου Ξενοφώντας Αυγερινός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Αυγερινός στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκλογή αντιπροσώπων  της   ΑΔΕΔΥ που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος τις επόμενες ημέρες  αναφέρθηκε στα προβλήματα και στις ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Όπως είπε οι 80 αυτοί εργαζόμενοι, που εργάζονται με διάφορες μορφές συμβάσεων και προγράμματα στο Βοστάνειο, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και χωρίς αυτούς δεν βγαίνουν ούτε οι βάρδιες που απαιτούνται ούτε η καθημερινή δουλειά στο νοσοκομείο.

«Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, έχουν κουρασθεί και καταπονηθεί τόσο από το μεταναστευτικό τα προηγούμενα χρόνια όσο και από την πανδημία που ακολούθησε. Παράλληλα το μόνιμο προσωπικό είναι κατά κύριο λόγο άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αρκετοί από αυτοί κοντά στη σύνταξη οι οποίοι όπως είναι φυσικό δεν έχουν τις αντοχές που είχαν όταν ήταν νεότεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζήτημα της ομηρίας των συμβασιούχων  συναδέλφων το έχουμε θίξει πολλές φορές και ως σύλλογος τοπικά αλλά και η Ομοσπονδία των Εργαζομένων. Θεωρώ ότι τώρα λίγο πριν τις εκλογές είναι πολύ καλή  ευκαιρία να πιεστούν η κυβέρνηση και τα κόμματα και να δεσμευτούν υπέρ της στήριξης του αιτήματός μας».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, όταν ανέλαβε ο ίδιος το τιμόνι του Συλλόγου από πέρυσι την άνοιξη φρόντισε ώστε οι συμβασιούχοι να ενταχθούν στο Σύλλογο, να έχουν λόγο, φωνή και άποψη για τις εξελίξεις και κυρίως για το εργασιακό τους μέλλον.

Αναφερόμενος στις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό κυρίως νοσηλευτικό, ο κ. Αυγερινός επισήμανε ότι σε κάποιες κλινικές του νοσοκομείου οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά ματώνουν τα πόδια τους καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες που υπάρχουν. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παθολογική κλινική όπου οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται οριακά στις αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στο Ακτινολογικό όπου πηγαινοφέρνουν τους εργαζόμενους από το ένα τμήμα στο άλλο. Μετά από παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε τον προηγούμενο μήνα η κατάσταση βελτιώθηκε μεν στο ακτινολογικό, δημιουργήθηκαν όμως προβλήματα σε άλλα τμήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόσθεσε ο Ξενοφώντας Αυγερινός το νοσοκομείο παραμένει όρθιο και λειτουργεί πολύ καλά χάρη στην αυταπάρνηση γιατρών και εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων. Μάλιστα σημείωσε ότι το Βοστάνειο είναι ένα από τα καλύτερα επαρχιακά νοσοκομεία της χώρας μας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Ξενοφώντας Αυγερινός αναφέρθηκε στο ζήτημα της επισκευής της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι είναι αρκετά επιφυλακτικός απέναντι στις δεσμεύσεις και στις κυβερνητικές υποσχέσεις, με δεδομένο όπως τόνισε, ότι δεν υπάρχει έτοιμη μελέτη ώστε το έργο άμεσα να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και να υλοποιηθεί.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στις 24 Απριλίου

Αγωνίζονται ενάντια στην κατάργηση και συγχώνευση των δικαστικών υπηρεσιών
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΑΤΖΕΝΤΑ

«Τυπική ανάπτυξη και δυσκολίες του παιδιού σχολικής ηλικίας»

Εκδήλωση από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το παγκάκι της φιλίας»

Στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας