× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Τρέχει και δεν φτάνει» η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη

Διαταγή πληρωμή από την εκκαθαρίστρια εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου που διεκδικεί να εισπράξει 327.085,36 ευρώ από τα δάνεια της ΑΕΝΑΛ και της Lesvoshop A.E.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/1/2023

«Τρέχει και δεν φτάνει» η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη
Φωτό αρχείου

«Τρέχει και δεν φτάνει» η Περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη προκειμένου να ανακόψει την διαταγή πληρωμής των δανείων της  ΑΕΝΑΛ και της Lesvoshop A.E. προς την Συνεταιριστική Τράπεζα  Λέσβου Λήμνου . Τι συμβαίνει; Η PQH, δηλαδή η εκκαθαρίστρια εταιρεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου, εξέδωσε διαταγή πληρωμής, για τις οφειλές των προαναφερόμενων εταιρειών.Εκτιμούμε, όπως είναι φυσικό, πως η PQH επιδιώκει να δεσμεύσει τα διαθέσιμα κεφάλαια της Περιφέρειας σε τραπεζικούς λογαριασμός  για να εισπράξει το χρέος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη αυτή θα περνούσε απαρατήρητη αν η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας δεν είχε λάβει απόφαση να αναθέσει σε δικηγόρο την κατάθεση αίτησης αναστολής.

Μεταξύ άλλων στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής τονίζεται πως η δικηγόρος «θα υποβάλει αίτηση αναστολής και αίτηση ανακοπής κατά της υπ’αριθμ. 125/2010 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης του υπό ειδική εκκαθάριση συνεταιρισμού περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου – Λήμνου ΣΥΝ ΠΕ». Η διαταγή πληρωμής που επιδιώκει να εκτελέσει η PQH αφορά ποσό 327.085,36 ευρώ. Ποσό πολύ μικρότερο της συνολικής οφειλής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιάστηκαν στον ύπνο

 Η Περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη και ιδιαίτερα η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη «πιάστηκαν στον ύπνο». Αυτό μαρτυρά η απόφαση της  Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε δια περιφοράς, χθες Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στις 2.00 το μεσημέρι. Επίσης στην απόφαση γίνεται λόγος για κατεπείγον ζήτημα.

 Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Το περασμένο Δεκέμβριο, κατά την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο του προϋπολογισμού της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου για το 2023, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στο Αιγαίο» Νίκος Μανάβης προειδοποίησε την Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση και σταδιακή αποπληρωμή του χρέους προς την Τράπεζα. Υπογραμμίζοντας πως αν δεν γίνει αυτή η ενέργεια η εκκαθαρίστρια εταιρεία θα δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Περιφέρειας.

 Η  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αναστασία Αντωνέλλη είχε απαντήσει τότε πως η πληρωμή της οφειλής αυτής θα γίνει όταν θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της Συνεταιριστικής. Επί της ουσίας η κ. Αντωνέλλη και όλη η Περιφερειακή Αρχή επιδίωκαν να μεταφέρουν την πληρωμή αυτού του χρέους στο απώτερο μέλλον, ώστε να μην διαταραχθεί ο προϋπολογισμός που συνέταξαν.

 Το θέμα είχε αναδείξει κατά αποκλειστικότητα το «Ν» με ρεπορτάζ στις 27 Δεκεμβρίου , με τον τίτλο: «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω» από την Περιφέρεια βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ενεργοποιήθηκε η PQH

 Λίγες εβδομάδες αργότερα, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ν» ο πρόεδρος Βασίλης Γάλλος και ο γραμματέας Μπάμπης Αράπης του Συλλόγου Μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου Λήμνου δήλωσαν στο ρ/σ  «Ν» 99 FM και την εκπομπή «Το τεφτέρι του μανάβη» πως δεν έχουν καμία ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασία εκκαθάρισης. Σε άλλα ρεπορτάζ, για την «μεγάλη» δίκη της Συνεταιριστικής Τράπεζας  Λέσβου  - Λήμνου το «Ν» είχε αναδείξει τις καθυστερήσεις στην είσπραξη των μεγάλων δανείων της Συνεταιριστικής. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας