× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κινητοποίηση για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου

Ο πρόσφατος θάνατος του βρέφους στην περιοχή φέρνει στην επιφάνεια τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/1/2023

Κινητοποίηση για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου
Κινητοποίηση με αίτημα την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχει το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, προγραμματίζουν για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι της περιοχής, με αφορμή τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει και τα οποία αναδείχθηκαν πρόσφατα με το θάνατο του βρέφους.
Τα κύρια αιτήματα της κινητοποίηση είναι η κάλυψη των οργανικών κενών, η λειτουργία εργαστηρίων και ασθενοφόρα με πλήρωμα και εξοπλισμό. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται από την Επιτροπή Αγώνα για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας. 
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της αναφέρεται: 
«Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην περιοχή μας αναδείχθηκαν θέματα δυσλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Θεωρούμε ότι η κινητοποίηση των κατοίκων είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να πιέσει αποτελεσματικά τους αρμόδιους.
Το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου εξυπηρετεί και τα 5 χωριά της Δημοτικής Ενότητας, μίας περιοχής άνω των 4500 κατοίκων, οι οποίοι υπερδιπλασιάζονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Παράλληλα λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία καθώς και γυμνάσιο-λύκειο, με αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται από τα παιδιά, και το Κέντρο Υγείας, μεταξύ πολλών άλλων ελλείψεων ειδικοτήτων, δεν έχει παιδίατρο εδώ και τέσσερα χρόνια.
Επίσης οι παραγωγικές δραστηριότητες που συγκεντρώνονται στην περιοχή μας έχουν να κάνουν κυρίως με χειρωνακτικά επαγγέλματα, που ενέχουν έντονα τον κίνδυνο ατυχημάτων. Σε αυτό το σημείο να επισημανθεί ότι απέχει από το νοσοκομείο Μυτιλήνης 40 λεπτά και η μετακίνηση ασθενοφόρου από την πόλη σε επείγοντα περιστατικά, μόνο ασφάλεια δεν μας κάνει να νιώθουμε. Σε όλα τα παραπάνω να προστεθεί με τον πλέον σαφέστερο τρόπο ότι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο τους εαυτό, για αυτό και τους καλούμε μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα να σταθούν στο πλάι μας. Οι ανάγκες για ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι επιτακτικές και δεν θα ανεχτούμε άλλο την διαχρονική υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου.
Ως κάτοικοι μία απομακρυσμένης περιοχής από το νοσοκομείο Μυτιλήνης και επειδή δεν θέλουμε να ξαναδούμε εικόνες μεταφοράς ασθενών σε καρότσα αγροτικών αυτοκινήτων, διεκδικούμε ολοκληρωμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με:
· Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.
· Ασθενοφόρα με πλήρωμα από εξειδικευμένο προσωπικό 24 ώρες το 24ωρο.
· Πλήρη εργαστηριακό και διαγνωστικό εξοπλισμό.
Στη συνάντηση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 27/1/2023, παρουσία κατοίκων, πολιτιστικών φορέων και αυτοδιοικητικών της περιοχής μας και κατόπιν συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής, αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.
Καλούμε όλους τους κατοίκους, την νεολαία, τους μαθητές, τους καταστηματάρχες, τους πολιτιστικούς φορείς να δώσουν βροντερό παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας». 
 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες