× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Σύλλογος συνεδριάζει από το messenger»

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Eργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Στρατής Κλεάνθης, αναφέρεται στα προβλήματα και στις ελλείψεις του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς καλύτερη από το παρελθόν

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 31/1/2023

«Ο Σύλλογος συνεδριάζει από το messenger»

Στα  ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του νοσοκομείου και στα προβλήματα των εργαζομένων του νοσηλευτικού μας ιδρύματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Στρατής Κλεάνθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κλεάνθης σχολιάζοντας τη λειτουργία του Συλλόγου υπογράμμισε ότι υπολειτουργεί και πρόσθεσε ότι οι περισσότερες συνεδριάσεις  γίνονται μέσα από μηνύματα σε ομάδα στο messenger κάτι που όπως είπε δεν δικαιολογείται με δεδομένο ότι πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία και οι συνεδριάσεις μπορούν άνετα να γίνονται δια ζώσης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που ανέκυψε και σχετίζεται με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου, ο πρώην πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου σημείωσε, ότι στο παρελθόν όταν η διοίκηση των Κέντρων Υγείας υπαγόταν στα νοσοκομεία η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη.

«Την περίοδο εκείνη γινόταν καλύτερη κατανομή του προσωπικού και η διοίκηση του νοσοκομείου είχε καλύτερη επαφή με τα Κέντρα Υγείας, γνώριζε τις ανάγκες τους και μπορούσε άμεσα να λύνει τα προβλήματά τους. Ίσως αν επιστρέφαμε σε αυτό το καθεστώς θα είχαμε περισσότερα οφέλη. Εγώ προσωπικά και η παράταξή μου στηρίζουμε τα αιτήματα των κατοίκων του Πολιχνίτου και θεωρούμε πως άμεσα θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση και τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας της περιοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Κλεάνθης μίλησε για τη στελέχωση του νοσοκομείου της Μυτιλήνης με νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, σημειώνοντας ότι την περίοδο της πανδημίας οι κλινικές ενισχύθηκαν σημαντικά και μάλιστα πρόσθεσε ότι το Βοστάνειο σε σύγκριση με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα ευνοήθηκε αρκετά στον τομέα αυτό.

«Είναι αρκετά βελτιωμένη η κατάσταση συγκριτικά με το παρελθόν, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα, όπως στην περίπτωση του Ακτινολογικού που υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Από εκεί και πέρα πρόσφατες ρυθμίσεις που έγιναν από την κυβέρνηση για την μονιμοποίηση των εργαζομένων της 2Κ προκήρυξης  του ΑΣΕΠ, φέρνουν στο νοσοκομείο μας τουλάχιστον 10 άτομα τα οποία έχουν ενημερωθεί να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για να ξεκινήσουν άμεσα να εργάζονται.

Αρκετές ελλείψεις και αυτό οφείλουμε να το επισημάνουμε έχουμε στις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου όπου χρειάζονται άμεσα ενίσχυση. Το θετικό είναι ότι πριν λίγο καιρό επέστρεψαν και οι μη εμβολιασμένοι οι οποίοι κάλυψαν σημαντικές ανάγκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας ο Στρατής Κλεάνθης το ζήτημα που αφορά τη μονιμοποίηση των 100 και πλέον εργαζόμενων του νοσοκομείου οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια εργάζονται με διαφόρων ειδών συμβάσεις, σημείωσε ότι υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση να γίνει, ωστόσο, σημείωσε δεν μπορεί σίγουρα να γίνει μέσα σε μία νύχτα.

«Πιστεύω ότι σε βάθος τριετίας οι άνθρωποι αυτοί ανεξαρτήτως κόμματος που θα είναι στην κυβέρνηση θα μονιμοποιηθούν. Από εκεί και πέρα δεν θεωρώ ότι βρίσκονται σε εργασιακή ομηρία ή ότι κάποιος τους απειλεί με το πιστόλι στον κρόταφο πως αν δεν τον ψηφίσουν θα τους απολύσει. Αυτές οι τακτικές ανήκουν σε άλλες εποχές πολύ μακρινές από τη δική μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως η τακτοποίηση των ανθρώπων αυτών οι οποίοι είναι έμπειροι και απαραίτητοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου μας πρέπει να δρομολογηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το Εργαστηριακό Κέντρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια