× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συμμετέχει στην κινητοποίηση για το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

Το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας βορείου Αιγαίου ζητά στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και καταγράφει τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης του Κέντρου

Δημοσίευση 1/2/2023

Συμμετέχει στην κινητοποίηση για το Κέντρο Υγείας  Πολιχνίτου

Στον απόηχο του πρόσφατου τραγικού γεγονότος της απώλειας ενός βρέφους στην περιοχή ευθύνης του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου, το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρων Υγείας βορείου Αιγαίου, δηλώνει την συμμετοχή του στην κινητοποίηση υπογραμμίζει τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το Κέντρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει: «Τα προβλήματα που έχουν αναδειχθεί δεν είναι κάτι νέο καθότι αν κάποιος θελήσεις να ανατρέξει στο παρελθόν, θα διαπιστώσει ότι το ΚΥ Πολιχνίτου (και δεν είναι το μόνο) από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του δε λειτούργησε ποτέ με το προσωπικό που θα έπρεπε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, εκτός από την έλλειψη πληρωμάτων ασθενοφόρων υπάρχει υποστελέχωση του ακτινολογικού αλλά και του μικροβιολογικού εργαστηρίου, ενώ εμφανής είναι η απουσία ιατρικών ειδικοτήτων όπως αυτές του παιδιάτρου, γυναικολόγου και ορθοπεδικού.

 

Σε όλα τα παραπάνω, έρχονται να προστεθούν και οι δεκάδες συσσωρευμένες άδειες των υπαλλήλων λόγω της αναστολής αδειών των ετών της πανδημίας. Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που αυτές οι άδειες επιβάλλεται να χορηγηθούν άμεσα τους επόμενους μήνες λόγω επικείμενης συνταξιοδότησης ή λήξης συμβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Όλοι οι υπάλληλοι με την πολύ καλή συνεργασία τόσο του επιστημονικά υπεύθυνου κ. Αντωνάκα όσο και του προέδρου Δ.Ε. κ. Γιαναρέλλη, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, πολλές φορές σε βάρος των ρεπό τους ή ακόμη και της τσέπης τους, προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα το ΚΥ τουλάχιστον κατά την πρωινή βάρδια.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριν μόλις τρία χρόνια, η Διοίκηση του Σωματείου μας, έδειξε έμπρακτα τη στήριξή της στο ΚΥ Πολιχνίτου όταν σε συνεργασία με τον Διοικητή της 2ης Υ.Πε. (Υγειονομική Περιφέρεια) και το προσωπικό των πληρωμάτων ασθενοφόρου, μετακίνησε έναν υπάλληλο από άλλο ΚΥ ο οποίος ως σήμερα καλύπτει 200 και πλέον κενές βάρδιες ετησίως.

 

Πάγιο αίτημα μας είναι οι προσλήψεις πρωτίστως τακτικού προσωπικού και επικουρικά συμβασιούχων για θέσεις που δεν υφίστανται στον Οργανισμό του Φορέα, ενώ συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό της ΠΟΕΔΗΝ για ποιοτική και δωρεάν υγεία».

Τέλος, μεταφέρουμε την αμέριστη συμπαράστασή των συναδέλφων μας στις δράσεις των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι ζητούν από την πολιτεία τα αυτονόητα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι