× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη μνήμη του νεκρού μικρού Μιχαήλ, ο αγώνας του Πολιχνίτου με μπροστάρηδες τα παιδιά

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων της ΝΔ από τη μεγάλη κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας- Λύσεις ουσίας για τα παιδιά και τους γονείς τους ζητούν Πολιχνιάτες και Βρισαγώτες

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 2/2/2023

Στη μνήμη του νεκρού μικρού Μιχαήλ, ο αγώνας του Πολιχνίτου με μπροστάρηδες τα παιδιά
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν όλες και όλοι οι παρευρισκόμενοι στην μεγάλη κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας του χωριού, το πρωι της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου, στη μνήμη του νεκρού βρέφους, του Μιχάηλ. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας. Η απουσία αυτή είχε ως αποτέλεσμα τις λύσεις να προτείνει και να παραλάβει το ψήφισμα της κινητοποίησης ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Πολιχνίτου, Δημήτρης Γιανναρέλλης. Ο κ. Γιανναρέλλης, όμως, έχει και την ιδιότητα του προέδρου της Κοινότητας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σύγχυση των ρόλων εκπροσώπησης από τη μία του «υπουργείου Υγείας», και από την άλλη ενός χωριού που θρηνεί, μαζί με τον ίδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απευθείας μετάδοση από την κινητοποίηση 2/2/2023 στον Πολιχνίτο

Ο αναπάντεχος και τραγικός θάνατος του μόλις οκτώ μηνών παιδιού αγαπητής οικογένειας του Πολιχνίτου στις 19 Ιανουαρίου 2023 στάθηκε σοβαρός αν όχι πρωταρχικός λόγος ώστε κάτοικοι, μικροί και μεγάλοι, συνδικαλιστές και αιρετοί να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην κατάρρευση της δημόσιας υγείας που συντελείται μπρος στα μάτια τους και δεν «σώζει» κανείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επιτροπή αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και την απαίτηση για μόνιμες προσλήψεις άμεσα, πρωτοστάτησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου. Την υποδοχή στο βήμα του μικροφώνου και το κάλεσμα για μαζική υπογραφή στο ψήφισμα της επιτροπής ανέλαβε ο Μπάμπης Σαλταμάρας, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος της επιτροπής, Αργύρης Τσιτσάνος.

Παρόντες

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ν. Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς, ο εφημέριος του Ναού Αγίου Γεωργίου Πολιχνίτου, π. Σάββας, εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Βορείου Αιγαίου, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου και Βρίσας, του Λυκείου Πολιχνίτου, της ομάδας Δασοπυρόσβεσης Δημοτικής Ενότητας και του Μορφωτικού Συλλόγου της περιοχής, του χορευτικού Συλλόγου «Μπάλος», του Συλλόγου Πολυχνιατών και του Συλλόγου Βρισαγωτών Αθήνας, των Εθελοντών Αιμοδοτών Βρίσας «Αγ. Παντελεήμων», του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Γιώργος Αλάνης, η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης, υποψήφια βουλεύτρια ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Βάσω Χοχλάκα, η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, από τη ΔΗΠΑΚ γιατρών η Ζήνα Κακναβάτου, ο γραμματέας της τομεακής επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, Κώστας Ρήγας, ο οποίος πρότεινε και την ενός λεπτού σιγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μπουρνούς αναφέρθηκε στους 8.000 κατοίκους που εξυπηρετεί το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου το καλοκαίρι και στα πέντε χωριά όλο τον χρόνο, την ίδια ώρα που λείπει παιδίατρος, γιατρός γενικής ιατρικής, άλλες ειδικότητες, ασθενοφόρα και διασώστες, υπογραμμίζοντας ότι «φυσάει κυβερνητική αδιαφορία».

Από την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, ο κ. Γιαννούτσος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Αυγούστου του 2022 που επισήμαναν τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας, και στου Πολιχνίτου και τις επανέλαβε, σηειώνοντας ότι έχει μετατραπεί η υγεία σε εμπόρευμα. Αμεσες προσλήψεις και κάλυψη όλων των αναγκών ζήτησε από το βήμα ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου, κ. Μπάμπης Ντινενής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φώντας Αυγερινός, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ο Σύλλογος ήθελε να στηρίξει τον αγώνα και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν Μεσσίες, μόνο αγώνας που μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί, γιατί συνειδητά η κυβέρνηση απαξιώνει την υγεία»

Ακόμα μία ερώτηση τη βουλή θα καταθέσει η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, τόνισε ο Κώστας Ρήγας, γραμματέας της τομεακής επιτροπής Λέσβου του κόμματος:«Υποβαθμισμένο κέντρο Υγείας σε Πολιχνίτο, Καλλονή, Άντισσα, ελλείψεις και στην ίδια περιοχή οι πυρόπληκτοι της Βρίσας δεν έχουν αποζημιωθεί. Είναι τυχαία αυτή η αδιαφορία, ενώ βρήκαν 170 εκατ. ευρώ για να φτιάξουν φυλακή προσφύγων στη Βάστρια; Δεν δουλεύουν για εμάς, συντοπίτες, να τελειώσει η κοροϊδία! Και αυτό, τις μόνιμες και μαζικές προσλήψεις θα το κερδίσουν οι αγώνες μας». Η υγεία έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα εδώ και χρόνια, ανέφερε από την πλευρά της η κ. Κακναβάτου επικαλούμενη νόμους που μεταφέρουν τη δημόσια υγεία στους ιδιώτες.

Ο Γιάννης Συκάς, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης. θύμισε ότι πριν από 2 χρόνια περίπου ανάλογο θλιβερό γεγονός ήταν όταν συντοπίτης μεταφέρθηκε με καρότσα αγροτικού στο Κέντρο Υγείας

«Βρεθήκαμε σήμερα στον Πολιχνίτο για να απαιτήσουμε την ενίσχυση με μόνιμο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, με ασθενοφόρο όλο το 24ωρο και τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας. 
Η Λέσβος, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος είναι ακριτικά νησιά - και αυτός ακριβώς είναι ο σημαντικότερος λόγος να μην μένουν στο περιθώριο. Αλλά να έχουν όλοι οι κάτοικοί τους, που επέλεξαν να παραμείνουν και να αγωνιστούν σε αυτόν τον τόπο, πρόσβαση στις αυτονόητες παροχές.
Ως ΠΑΣΟΚ δώσαμε για χρόνια αγώνες ώστε να έχει κάθε πολίτης, σε κάθε γωνιά αυτής της χώρας, πρόσβαση στο θεμελιώδες αγαθό της υγείας (θέσπιση ΕΣΥ, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ) και στα αναγκαία αγαθά του κοινωνικού κράτους, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια ολοένα συρρικνώνεται» τόνισε μετά το πέρας της κινητοποίησης η Βάσω Χοχλάκα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη