× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ξενοδόχοι και πράκτορες πασχίζουν να φέρουν Γερμανούς τουρίστες στη Λέσβο

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Βασίλης Βογιατζής, αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης αγορών με ενιαία στρατηγική προβολής. Το δεύτερο δεκαήμερο του Απριλίου ανοίγει η τουριστική σεζόν στο νησί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2023

Ξενοδόχοι και πράκτορες πασχίζουν να φέρουν Γερμανούς τουρίστες στη Λέσβο

Στις προοπτικές της νέας τουριστικής σεζόν στη Λέσβο η οποία φέτος ξεκινά επισήμως τη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου καθώς και στη δραστηριότητα της Ένωσης Ξενοδόχων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων  Λέσβου Βασίλης Βογιατζής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε ο κ. Βογιατζής το πρώτο οργανωμένο γκρουπ τουριστών έρχεται στις 15 Απριλίου μέσω πτήσης της Aegean, ωστόσο το πρώτο charter φτάνει στο νησί μας λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 20 Απρίλη.

Οι πρώτες τουριστικές αφίξεις σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων συνδέονται άμεσα με την παρατήρηση πουλιών η οποία είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλή δραστηριότητα σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η Λέσβος είναι ένας πολύ ιδιαίτερος τόπος με πολλά είδη πτηνών στους υγροτόπους του νησιού και όπως είναι φυσικό αποτελεί πόλο έλξης για τους Ευρωπαίους που ασχολούνται με την παρατήρηση. Οι  κύριες αγορές των Birdwatchers για τη Λέσβο είναι η αγορά της Αγγλίας και της Ολλανδίας. Στο παρελθόν είχαμε και Γερμανούς τουρίστες ωστόσο η γερμανική αγορά δυστυχώς για εμάς έκλεισε από το 2017 και δεν επέστρεψε ποτέ παρά τις προσπάθειες που γίνονται».

Ειδικά για τη γερμανική αγορά σημείωσε ο κ. Βογιατζής σε συνεννόηση με τους τουριστικούς πράκτορες όπου έγινε πρόσφατα συνάντηση, γίνεται προσπάθεια ώστε να έρθει ένα αεροπλάνο με πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού προκειμένου να γίνει περιήγηση στο νησί μας και να ακολουθήσουν συζητήσεις για το ενδεχόμενο δρομολόγησης αεροπλάνων το επόμενο καλοκαίρι.

«Τα λεγόμενα fam trips είναι πολύ συνηθισμένη τακτική προσέλκυσης νέων εταιρειών και προορισμών. Ήδη έχουμε συνεννοηθεί με τους πράκτορες να καλύψουν οι Ενώσεις μας τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής στη Λέσβο, ωστόσο δεν έχουμε βρει ακόμη χρηματοδότηση για το αεροπλάνο όπου το κόστος είναι αρκετά μεγάλο. Θεωρητικά θα μπορούσαν οι δημόσιοι φορείς μέσα από τα χρήματα της τουριστικής προβολής να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος γενικότερα στην τουριστική προβολή ο κ. Βογιατζής επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει δημόσια πριν μερικές μέρες για ανάθεση του έργου σε εταιρεία η οποία με τη χρηματοδότηση και τη στήριξη τουριστικών φορέων και αυτοδιοίκησης θα δώσει κατευθύνσεις για τη δουλειά που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

«Η προηγούμενη δημοτική Αρχή της Λέσβου, είχε κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια με μία ενδιαφέρουσα μελέτη η οποία μάλιστα είχε παρουσιασθεί επίσημα με προτάσεις για brand name και συγκεκριμένο πλάνο και στρατηγική προσέλκυσης τουριστών. Προφανώς μπήκε σε κάποιο συρτάρι και δεν αξιοποιήθηκε ποτέ.

Οι ενέργειες που γίνονται σήμερα έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα και τα αποτελέσματά τους δεν μπορούν να μετρηθούν και να αξιολογηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην κατάσταση που είναι σήμερα οι ξενοδοχειακές μονάδες της Λέσβου ο πρόεδρος της Ένωσης, σημείωσε ότι τα ξενοδοχεία του νησιού, βίωσαν μια παρατεταμένη κρίση εξαιτίας του μεταναστευτικού κι αργότερα της πανδημίας που ακολούθησε.

«Έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένη πρόταση για αποζημίωση των ξενοδοχείων του νησιού μας τα οποία αποδεδειγμένα και με στοιχεία υπέστησαν μεγάλη ζημιά την περίοδο της μεταναστευτικής – προσφυγικής κρίσης. Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί απευθείας στην κυβέρνηση στο πλαίσιο συνάντηση με φορείς και Υπουργούς που προγραμματίζουμε το επόμενο διάστημα. Μάλιστα θα προτείνουμε στο πλαίσιο αυτό να υπάρξει δυνατότητα και συμψηφισμού των χρεών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και αποτελούν θηλιά στο λαιμό πολλών συναδέλφων».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Βασίλης Βογιατζής κάλεσε όλους τους ξενοδόχους της Λέσβου που έχουν αποστασιοποιηθεί από την Ένωση τα τελευταία χρόνια, λόγω των δυσκολιών που αντιμετώπισαν, να επιστρέψουν και να συμμετέχουν ενεργά στη συλλογική προσπάθεια για αναβάθμιση του τουριστική προϊόντος του νησιού μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Πρώτα σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο

Δείτε εδώ πως διαμορφώθηκαν οι τιμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ

18 θέσεις εποχικού προσωπικού στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέχρι τη Δευτέρα 22 Απριλίου η προθεσμία των αιτήσεων-Αναλυτικά οι ειδικότητες που ζητούνται
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ζητείται Μηχανικός

Για πλήρη απασχόληση σε εργοτάξια εντός Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινές λαμπάδες από τα χεράκια της «Κυψέλης»

Μία σημαντική δράση από το Κέντρο διημέρευσης για ΑμεΑ, στην Ερμού Μυτιλήνης
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Υψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην Κωνσταντινούπολη ο Κώστας Αστυρακάκης

Προετοιμάζει τις επαφές με την οικογένεια Ελγκιζ για το ταξίδι που θα πραγματοποιήσουν με τον Περιφερειάρχη
ΕΡΓΑΣΙΑ

Eφτά θέσεις δικαστικών επιμελητών στη Μυτιλήνη

Αναλυτικά τα προσόντα και η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού
ΑΓΟΡΑ

Χειροποίητα κριτσίνια πετιμεζιού και κρασίου από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Νέα προϊόντα στην αγορά από τους δραστήριους ανθρώπους της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης της Ανεμώτιας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ο Αυγενάκης στη διάσκεψη για το κρασί στην Ιταλία

Το 2023 η συνολική αξία των εξαγωγών ήταν αυξημένη κατά 25%, και 66% σε χώρες εκτός Ε.Ε. σε σχέση με το 2019
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μπλόκαραν τα λειτουργικά συστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Παράταση για καταχώρηση ποσοτήτων στην εφαρμογή των συνδεδεμένων ενισχύσεων ως τις 17 Απριλίου. Δείτε εδώ για ποιές κατηγορίες ενισχύσεων ισχύει η παράταση
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτές είναι οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως 19 Απριλίου

Θα καταβληθούν 94,75 εκατ. ευρώ σε 93.887 δικαιούχους