× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ισχνή παρουσία των τουριστικών πρακτόρων

Μόλις τρεις τουριστικοί πράκτορες της Λέσβου πήγαν στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ουτρέχτης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2023

Ισχνή παρουσία των τουριστικών πρακτόρων

Tη στιγμή που ξοδεύνονται κάθε χρόνο χιλιάδες ευρώ απο την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις χωρών της Ευρώπης μόλις τρεις τουριστικοί πράκτορες της Λέσβου κι άλλοι τόσοι της Σάμου πλαισίωσαν την παρουσία της Περιφέρειας στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης της Ολλανδίας που πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως τις 15 Ιανουαρίου στην Ολλανδική πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Η  Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Vakantiebeurs είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός  για τον τουρισμό της Λέσβου και της Σάμου καθώς η Ολλανδία αποτελεί πολύ βασική τουριστική αγορά για τα δύο νησιά. Η μικρή συμμετοχή των τουριστικών πρακτόρων δείχνει δύο στοιχεία:

α) είναι ο εξαιρετικά μικρός αριθμός τουριστικών πρακτόρων που φέρνουν τουρίστες στα νησιά από το εξωτερικό.

β) είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει ουσιαστική αύξηση των αφίξεων τουριστών με τσάρτερ αν δεν αυξηθούν τα τουριστικά γραφεία που φέρνουν τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Το θέμα αναδείχθηκε κατά την χθεσινή συζήτηση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, από τον επικεφαλής της παράταξης Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά Νίκο Μανάβη. Ο κ. Μανάβης ρώτησε την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού Αγγελική Πολιτάκη πόσοι τουριστικοί πράκτορες συμμετείχαν στην έκθεση της Ουτρέχτης. Η κ. Πολιτάκη απάντησε πως ήταν έξι οι συμμετέχοντες τρεις από την Λέσβο και άλλοι τρεις από την Σάμο. Το γεγονός πάντως είναι ότι φορείς του Τουρισμού σε όλο το βόρειο Αιγαίου ζητούν επανασχεδιασμό της τουριστικής απεύθυνσης και προβολής με το δεδομένο ότι η συνταγές των περασμένων δεκαετιών δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Ωστόσο η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη επέλεξε και για το 2023 να συνεχίσει την ίδια αποτυχημένη πρακτική στον τουρισμό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση