× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Για ποιο λόγο ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν πληρώνει τις οφειλές του;»

Ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε» Νίκου Χήρα για χρήματα που όπως ισχυρίζεται οφείλονται σε εταιρεία ηχητικών συστημάτων και στον ιδιοκτήτη του κτιρίου που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/2/2023

«Για ποιο λόγο ο Δήμος Δυτικής Λέσβου δεν πληρώνει τις οφειλές του;»

Στις αγωγές για τη διεκδίκηση οφειλόμενων χρημάτων από το Δήμο Δυτικής Λέσβου, οι οποίες κατατέθηκαν από εταιρεία ηχητικής κάλυψης καθώς και τον ιδιοκτήτη του κτιρίου της πρώην Εφορίας Καλλονής όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, αναφέρεται σε ανακοίνωσή – ερώτησή του προς τη Δημοτική Αρχή  ο επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε» Νίκος Χήρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Χήρας αναφέρεται στις οφειλές οι οποίες όπως ισχυρίζεται δεν πληρώθηκαν με αποτέλεσμα οι ιδιώτες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Μεταξύ άλλων ζητά να μάθει τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος μέχρι σήμερα δεν έχει εξοφλήσει 31.964.40 ευρώ προς εταιρεία ηχητικής κάλυψης καθώς και 17.100 ευρώ που αφορούν τα μισθώματα του κτιρίου που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δημαρχείου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Νίκος Χήρας αναφέρει:

«Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Λέσβου στις  24-1-2023 μεταξύ των θεμάτων συζήτησης και λήψη απόφασης περί αυτών,  ήταν  και το θέμα ορισμού δικηγόρου σε αγωγή χρέους της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΗΧΩ  Α.Ε. με έδρα τη Μυτιλήνη κατά του Δήμου Δυτικής Λέσβου για χρέος  ποσού 31.964.40 ευρώ  που προήλθε από επαγγελματική δραστηριότητα της ανωτέρω επιχείρησης στον Δήμο Δυτικής Λέσβου και αφορά έξοδα ηχητικής κάλυψης θεατρικών μουσικών παραστάσεων και δρώμενα για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2022 του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με απόφαση  Δημάρχου έγινε απευθείας ανάθεση των παραπάνω εργασιών στην εταιρία Η Χ Ω  Α.Ε.

Η εταιρία ΗΧΩ παρείχε ηχητική κάλυψη σε δεκαπέντε (15) περίπου σημεία του Δήμου μας έναντι του ποσού των  31.964,40 ευρώ  και αφού  εκδόθηκε το αριθ. 139/07-9-22 τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών,   μαζί με άλλα δικαιολογητικά υποβλήθηκαν στο  Δήμο για την πληρωμή.

Η πληρωμή ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί,   με αποτέλεσμα η εταιρία ΗΧΩ Α.Ε να στραφεί με αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης κατά του Δήμου Δυτικής Λέσβου, ζητώντας την ολοσχερή εξόφληση της οφειλής εντόκως όπως ισχυρίζεται κατά την άποψή της σύμφωνα με διατάξεις νόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Ρωτάμε λοιπόν , εάν πράγματι αληθεύουν όλα τα παραπάνω  γιατί ο Δήμος  δεν εκπλήρωσε την οικονομική  υποχρέωση που είχε ,  ποιός ευθύνεται για την μη συνεπή υποχρέωση του Δήμου απέναντι στην εταιρία και γιατί ο Δήμος να επιβαρυνθεί και τους τόκους σε περίπτωση που   το αποτέλεσμα της αγωγής  δικαιώσει την εταιρία.        

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την μη καταβολή των  ενοικίων του κτιρίου (δύο ορόφων) της πρώην εφορίας Καλλονής όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου,  για μισθώματα από τον  Νοέμβριο 2020 έως και  τον Ιούλιο 2021. 

Ο Δήμος οφείλει τα μισθώματα εννέα  μηνών συνολικού ποσού 17.100 ευρώ   και για αυτό υπάρχει αγωγή των ιδιοκτητών κατά του Δήμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Η συζήτηση της παραπάνω αγωγής ορίστηκε από το   Πρωτοδικείο Μυτιλήνης στις 24-3-2023. 

   Κάτι δεν πάει καλά κ. Δήμαρχε στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και οι πολίτες δεν έχουν καμία ευθύνη  ώστε να χρεώνονται τα λάθη της λειτουργίας σας και να επιβαρύνονται ακόμη και οικονομικά από δικαστικά έξοδα και τόκους από αγωγές».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση