× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κατά… Δήμου

Προσφεύγουν στην Αποκεντρωμένη και τα διοικητικά δικαστήρια για να ακυρώσουν το έργο της Λαγκάδας οι επιχειρηματίες και κάτοικοι των οδών Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Βουρνάζων με δικηγόρο τον Παναγιώτη Τσακύρη

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 14/11/2019

Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης κατά… Δήμου

Αποφασισμένοι οι επιχειρηματίες και κάτοικοι των οδών Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Βουρνάζων να εμποδίσουν το έργο στη Λαγκάδα «Αντικατάστασης αγωγού ομβρίων» που προσφεύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (ΑΔΑ) και τα διοικητικά δικαστήρια, ώστε να ακυρωθεί η απόφαση της ΔΕΥΑΛ. Δικηγόρος τους ο Παναγιώτης Τσακύρης, αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, η επιλογή του δικηγόρου δεν αποτελεί έκπληξη για τους γνωρίζοντες καλά την υπόθεση, αφού σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσακύρης επίσης είχε εκπροσωπήσει την Επιτροπή Επαγγελματιών και Κατοίκων στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και την καθυστέρηση της εκκίνησης των εργασιών. Εν τούτοις, σήμερα ο κ. Τσακύρης εκτός από δικηγόρος, ελεύθερος επαγγελματίας τελεί αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης. Από την επιτροπή των επαγγελματιών και κατοίκων, μίλησε καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» ο Πολύδωρος Αμπατζής και στην εκπομπή «Ανθέων 99», ο οποίος τόνισε ότι ο ίδιος ο κ. Τσακύρης «μας έχει ξεκαθαρίσει σαφώς και κατηγορηματικώς ότι είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Μας εκπροσωπεί ως δικηγόρος, είναι επαγγελματίας δικηγόρος(….) και άρα δεν υπάρχει θέμα να μην κάνει το μέγιστο που μπορεί για την υπόθεσή μας».

Όλη η συνέντευξη του Π. Αμπατζή στο «Ν»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είναι γνωστό ότι η ΔΕΥΑΛ αποτελεί Ανώνυμη Επιχείρηση, ωστόσο η διοίκησή της ορίζεται από τον Δήμο. Επίσης οι προθέσεις του νέου προέδρου Γιώργου Φλώρου, από το περιβάλλον δηλαδή του Δημάρχου Μυτιλήνης είναι να επισπευτεί το έργο και ότι αν ήταν στο χέρι του θα ξεκινούσε τον Δεκέμβριο και όχι τον Μάρτιο, όπως μετέφερε ο κ. Αμπατζής. Συνεπώς ποια είναι ακριβώς η θέση του κ. Τσακύρη, αν η στάση του είναι δίπλα στην Επιτροπή κατοίκων. Αν επαγγελματικά ως δικηγόρος στηρίζει την Επιτροπή Κατοίκων, πολιτικά και ως αιρετός της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης και σε άμεση σύνδεση με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ τι στηρίζει;

Γιατί αν στηρίζει την Επιτροπή Κατοίκων και βλέπει ότι νομικά θα κερδηθεί η υπόθεσή τους και δεν θα ξεκινήσει το έργο στη Λαγκάδα, δεν θα μπορούσε να παροτρύνει τη Δημοτική Αρχή στην ίδια κατεύθυνση; Όταν μάλιστα προεκλογικά, όπως έχει πει πολλάκις ο κ. Αμπατζής ο συνδυασμός του κ. Κύτελη είχε δεσμευτεί σε διάλογο…

Επισημαίνουμε ότι δεν είμαστε νομικοί, ώστε να επικαλεστούμε αναλόγως την αντικειμενική σύγκρουση συμφερόντων, αλλά θα μπορούσαμε να φανταστούμε έναν νομικό αντιδήμαρχο ενός Δήμου να στέκεται απέναντι στον Δήμαρχο του ίδιου δήμου, του ίδιου συνδυασμού και παράταξης;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λένε οι κάτοικοι για το έργο

Ειδικότερα περίπου 100 επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής της Λαγκάδας της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν χτες Τετάρτη συνέλευση στο Επιμελητήριο Λέσβου, αντιδρώντας στην απόφαση της ΔΕΥΑΛ να ξεκινήσει το έργο «Αντικατάστασης αγωγού ομβρίων επί της οδών Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Βουρνάζων».

«Η απόφαση της ΔΕΥΑΛ έχει και τυπικά και νομικά προβλήματα και θα την προσβάλλουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και θα προσφύγουμε στα διοικητικά Δικαστήρια για την αναστολή του έργου μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή. Η αγωγή θα γίνει από όλους τους ενδιαφερόμενους, υπολογίζονται σε τουλάχιστον 200» τόνισε ο κ. Αμπατζής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Τα νομικά θέματα είναι δύο ότι υπάρχει πρόβλημα στην ίδια την απόφαση, αλλά και το ότι θα γίνει ένα έργο με μια μελέτη απαρχαιωμένη (σ.σ. του 1996 για το 2020), το οποίο θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής. Τα βενζινάδικα είναι βέβαιο ότι θα κλείσουν.

Θεωρούμε ότι υπάρχει τρόπος να γίνει το έργο με πιο ήπια διαδικασία. Κι αυτή τη φορά θα το στηρίξουμε με μελέτη από πραγματογνώμονα.

Εδώ και δύο χρόνια ζητάμε διάλογο για να βρούμε λύση και η ΔΕΥΑΛ αδιαφορεί. Το έργο θα ξεκινούσε τώρα χωρίς τις αντιρρήσεις μας αν υπήρχε διάλογος. Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την καθυστέρηση του έργου, σε καμία περίπτωση».

«Είναι ένα θέμα»…

«Αποφασίσαμε ότι θα έχουμε τον ίδιο δικηγόρο που είχε κάνει τις αγωγές (σ.σ. ασφαλιστικά) την προηγούμενη φορά. Ο κ. Τσακύρης μας έχει ξεκαθαρίσει σαφώς και κατηγορηματικώς ότι είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Μας εκπροσωπεί ως δικηγόρος, είναι επαγγελματίας δικηγόρος(….) και άρα δεν υπάρχει θέμα να μην κάνει το μέγιστο που μπορεί για την υπόθεσή μας».

 

«Βρεθήκαμε προ τετελεσμένων. Σε συνάντηση που έγινε με ΔΕΥΑΛ με το νέο πρόεδρο, τον Γιώργο Φλώρο υπήρχε αδιαλλαξία και είπε ότι αν μπορούσε θα ξεκινούσε το έργο τον Δεκέμβριο. Εμείς είμαστε διαθέσιμοι για συζήτηση, αλλά αυτή τη στιγμή το έργο έχει ανατεθεί και έχει ανακοινωθεί ότι θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Έχουμε 15 ημέρες διορία να κάνουμε τις κινήσεις μας. Και παραμένουμε πρόθυμοι για συζήτηση.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες