× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκινά την Παρασκευή η πληρωμή της δακοκτονίας

Ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αναστασίας Αντωνέλλη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2019

Ξεκινά την Παρασκευή η πληρωμή της δακοκτονίας

Ξεκίνα αύριο Παρασκευή 15 και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου η πληρωμή των αναδόχων εταιρειών για την Α και Β διαβροχή της δακοκτονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αναστασίας Αντωνέλλη.

Να σημειώσουμε ότι σε χθεσινό δημοσίευμα μας στο «Ν» αναφερόμασταν στην απόγνωση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στη δακοκτονία καθώς δεν έχουν πληρωθεί ούτε ένα ευρώ από την δουλειά τους αν και υπήρχαν δεσμεύσεις από πλευράς Περιφέρειας ότι ήδη από τις αρχές Οκτώβρη θα είχε γίνει πληρωμή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ.Αντωνέλλη έχει ως εξής:

«Επειδή λέγονται και γράφονται διάφορα που αφορούν την πληρωμή των εργολάβων δακοκτονίας και προκειμένου να ενημερωθούν πρωτίστως οι εργαζόμενοι στις εταιρείες που πραγματοποίησαν το έργο της δακοκτονίας και να αποκατασταθεί η αλήθεια, σε ότι αφορά την πληρωμή αυτή, οφείλουμε να δηλώσουμε ότι:
Καταρχήν, θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι η Περιφέρεια ΔΕΝ είναι εργοδότης των εργαζομένων στην δακοκτονία. Η Περιφέρεια πληρώνει τους αναδόχους εργολάβους του έργου, εν προκειμένω τις δυο εταιρείες.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, η πληρωμή των εργαζομένων είναι υποχρέωση του εργοδότη, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία- εάν ακόμα ισχύει φυσικά-.
Κατά δεύτερον, στην Διεύθυνση Οικονομικών κατατέθηκε το αριθμ. πρωτ. εισερχ. 6167 της
31/10/2019 διαβιβαστικό με τα δικαιολογητικά διαγωνισμού από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και οι φάκελοι από τις 2 εταιρείες ( δελτία διαβροχής κ.λ.π.) που αφορούσαν στην Α! διαβροχή.
Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. εισερχ. 6244 της 4/11/2019 από την ίδια Διεύθυνση μας κατατέθηκαν με διαβιβαστικό και όλα τα δικαιολογητικά που αφορούσαν την Β! διαβροχή.
Οφείλω να αναφέρω ότι τόσο ο συνάδελφος Παναγιώτης Κουφέλος, όσο και η Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, μπόρεσαν να μας καταθέσουν όλα τα απαιτούμενα εκ του Νόμου και τους φακέλους σε χρόνο ρεκόρ, αφού ως γνωστόν λόγω των προβλημάτων που υπήρξαν στην υπογραφή των συμβάσεων- όχι βεβαίως με ευθύνη της Περιφέρειας αλλά λόγω εμπλοκής της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, δικαστικών προσφυγών κ.λ.π. -, αυτές υπογράφηκαν 29/10/2019.
Από την πρώτη εργάσιμη μέρα, μετά την κατάθεση των φακέλων και των δικαιολογητικών, όλοι μας στην Αντιπεριφέρεια Οικονομικών της Π.Ε Λέσβου ξεκινήσαμε έναν αγώνα ταχύτητας προκειμένου να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε μια χρονοβόρα διαδικασία ελέγχου σε όσο το δυνατόν μικρότερο διάστημα, για να μπορέσουμε να πληρώσουμε τις εταιρείες που ανέλαβαν το έργο της δακοκτονία, τάχιστα. Η πληρωμή των αναδόχων εταιρειών για την Α και Β Διαβροχή θα πραγματοποιηθεί από αύριο Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί το αργότερο την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου.
Ένα δημόσιο ευχαριστώ στις τρείς, από τις συνολικά έξη εργαζόμενες που διαθέτει ως
προσωπικό η Διεύθυνση Οικονομικών Π.Ε Λέσβου (την Διευθύντρια κ. Μωραϊτου, την Τμηματάρχη κ. Μολιού και την υπάλληλο κ. Σουπουρτζή), μιας και ο αγώνας ταχύτητας έγινε κατορθωτός χάριν στην δική τους διάθεση για υπερωριακή εργασία, καθώς επίσης και για την κατανόηση που επέδειξαν στην ασκηθείσα εκ μέρους μου πίεση. Και τους ευχαριστώ, γιατί όπως γνωρίζουν οι έχοντες σχέση με τον έλεγχο, την εκκαθάριση και πληρωμή δαπανών της τάξης των 684.455,06 ευρώ, είναι μια δουλειά που ο χρόνος των 10 εργάσιμων ημερών αποτελεί ρεκόρ για τον δημόσιο τομέα, ένα ρεκόρ που για εμάς ως Περιφερειακή Αρχή αποτελεί ιδανικό στόχο για την διεκπεραίωση των πληρωμών, στην κατεύθυνση ου οποίου εργαζόμαστε παρά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Δεν έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους, οι αγρότες της Μόριας

Καταστράφηκαν όλοι οι αγροτικοί δρόμοι της περιοχής μετά τις νεροποντές του Φεβρουαρίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

«Τσακίζει τους νέους αγρότες των νησιών το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης»

Στην προχειρότητα σχεδιασμού του μεταβατικού προγράμματος νέων αγροτών για την περίοδο 2021-2022 αναφέρεται ο μελετητής Γιάννης Φλωρίδης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΟΡΑ

«Σύντομα στο διαδίκτυο το Kallonimall.gr»

19 επιχειρήσεις στο ξεκίνημα του ηλεκτρονικού καταστήματος του Εμπορικού Συλλόγου Καλλονής
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΟΡΑ

«E‑λιανικές επιχειρήσεις» και η αναβάθμισή τους

Ενημερωτική online εκδήλωση από το Επιμελητήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να γίνει η δακοκτονία από την Περιφέρεια»

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

32 προσλήψεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Συμβάσεις 18 μηνών για την καθαριότητα των εγκαταστάσεων σε όλα τα νησιά
ΑΓΡΟΤΕΣ

Μπροστά στη σύγχρονη ελαιοκαλλιέργεια

Την Τετάρτη ψηφιακό σεμινάριο με θέμα τα μυστικά και τους κινδύνους στην ελαιοκαλλιέργεια
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΡΓΑΣΙΑ

Στα ύψη η ανεργία στο Βόρειο Αιγαίο

18.016 άνεργοι τον Ιανουάριο 2021
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Να κλείσουν όλες οι δομές‑Καμιά δομή στη Λέσβο»

Κάλεσμα από τον Αγροτικό Σύλλογο Μανταμάδου στην αυριανή Παλλεσβιακή κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

3 Εστίες αφθώδη πυρετού και ευλογιάς προβάτων στα απέναντι παράλια

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΑΓΟΡΑ

Πρόγραμμα επιχορήγησης για ηλεκτρονικά καταστήματα

Διαδικτυακή εκδήλωση από το Επιμελητήριο Λέσβου και την Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία για τη νέα δράση του ΕΠΑνΕΚ
ΑΓΟΡΑ

Εστίαση και covid19

Διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου