× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στη Λέσβο για εργαστήριο η WWF Ελλάς

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στον χώρο OpenSpace στη Μυτιλήνη δράση για την ενεργοποίηση των πολιτών στα θέματα περιβάλλοντος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/2/2023

Στη Λέσβο για εργαστήριο η WWF Ελλάς

Το WWF Ελλάς και ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) ταξιδεύουν μέσα στις επόμενες ημέρες στη Λέσβο για τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού εργαστηρίου και τη συγκρότηση ομάδων εργασίας που στόχο έχει να ενισχύσει τη δημόσια συμμετοχή των πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.
Η δράση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Πολίτες για το περιβάλλον: Η εκπαίδευση ως εργαλείο αποτελεσματικής συμμετοχής στα κοινά και στη λήψη αποφάσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά  την επιτυχή ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα (10 και 12/12/2022), την Κοζάνη (26/1) και τη Θεσσαλονίκη (28/1), στα οποία συμμετείχαν συνολικά περί τους 90 ενεργούς πολίτες και εκπροσώπους τοπικών περιβαλλοντικών ομάδων, της επιστημονικής κοινότητας και δημόσιων φορέων, έρχεται η σειρά της Λέσβου. Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό εργαστήριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 στον χώρο OpenSpace στη Μυτιλήνη από τις 11 π.μ. μέχρι τις 3 μ.μ.. Για να συμμετάσχετε, χρειάζεται να κάνετε προεγγραφή μέχρι την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 στον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

https://citizens4environment.wwf.gr/ekpaideutiko-ergasthrio-kai-sugkrothsh-omadas-ergasias-sthn-mutilhnh/

Συνολικά θα διεξαχθούν 5 εργαστήρια σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας. Το επόμενο εργαστήριο, το οποίο είναι και το τελευταίο, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης (18/2).

Αντικείμενο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων είναι η γνωριμία και εξοικείωση με τις διαδικασίες δημόσιας συμμετοχής που αφορούν στα περιβαλλοντικά θέματα. Συγκεκριμένα, εθνικές και τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και ομάδες πολιτών, περισσότερο ή λιγότερο εξοικειωμένες με τις διαδικασίες δημόσιας συμμετοχής, θα μπορέσουν μέσω των εργαστηρίων να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αλληλοδιδαχθούν σχετικά με το πώς μπορούν να συμμετάσχουν τεκμηριωμένα και αποτελεσματικά στη διαμόρφωση αποφάσεων για τα περιβαλλοντικά θέματα που τους αφορούν. Παράλληλα, δημιουργείται μία ομάδα εργασίας, όπου εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών θα συζητήσουν τα εμπόδια που προκύπτουν κατά τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και κατευθύνσεις για την βελτίωση του σχετικού θεσμικού και νομοθετικού πλαισίου για τη δημόσια συμμετοχή στα περιβαλλοντικά θέματα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης ο μετασχηματισμός της δημόσιας υγείας»

Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα stonisi.gr παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Κοντοζαμάνης
ΥΓΕΙΑ

Μεγάλη ανταπόκριση στις δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις

Πραγματοποιήθηκαν στον Μανταμάδο
ΧΩΡΙΑ

Πρώτο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για το νέο δρόμο που εγκαινιάστηκε χτες Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Δημήτρης Μοιρασγεντής νέος Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Επίσημη πρώτη χθες Παρασκευή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής όπου έγινε η στελέχωση των οργάνων και ο προγραμματισμός της πολιτικής δουλειάς του κόμματος εν όψει των Ευρωεκλογών
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Τα «μωβ ποτάμια» του ανοιξιάτικου Μoλύβου

Η πανδαισία των σαλκιμιών!
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Λέσβος: 40% πάνω ο τζίρος σε εστίαση και καταλύματα

Διαβάστε εδώ τι οδήγησε στην εντυπωσιακή αύξηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους