× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Φέτος τις απόκριες, πάμε Δυτική Λέσβο!

Καρναβαλικές παρελάσεις, κρυμμένοι θησαυροί, σάτιρα, κουδουνάτοι, γιουρούκηδες, πάρτι και πολλά ακόμη σε 7 κοινότητες του Δήμου. Αναλυτικά το πρόγραμμα από την αντιδήμαρχο Ζαχαρούλα Ιωακείμ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/2/2023

Φέτος τις απόκριες, πάμε Δυτική Λέσβο!

Καρναβαλικές και αποκριάτικες εκδηλώσεις σε 7 δημοτικές κοινότητες, συνδιοργανώνει με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους των περιοχών αυτών ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το Σεπτέμβριο του 2019. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη στο «Ν» και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ το 2020 όταν ξεκινούσαν οι πρώτες καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκίνησε και η πανδημία του κορονοϊού οπότε υπήρξε ολική απαγόρευση. «Το μόνο που προλάβαμε να κάνουμε, είπε, ήταν κάποιες εκδηλώσεις για την Τσικνοπέμπτη». 

Φέτος ωστόσο που είναι η πρώτη χρονιά κανονικότητας για τον εορτασμό της Αποκριάς, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου ετοιμάζεται να γιορτάσει το καρναβάλι με πολλές εκδηλώσεις, παρελάσεις καρναβαλιστών, πάρτι, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και σατυρικές παραστάσεις σε Μήθυμνα, Μεσότοπο, Αγία Παρασκευή, Καλλονή, Παράκοιλα,  Στύψη και Πολιχνίτο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε η κ. Ιωακείμ αναφερόμενη αναλυτικά στο πρόγραμμα κάθε περιοχής και στις ημέρες που θα γίνουν οι εκδηλώσεις, θα υπάρχει ποικιλία εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους με πολύ κέφι, σάτιρα και ευρηματικότητα. «Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, σημείωσε, στηρίζει όλους τους συλλόγους που θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις τις απόκριες, με κάλυψη σημαντικών εξόδων στις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν.  Στόχος μας είναι μέσα από τις καρναβαλικές αυτές εκδηλώσεις να προσφέρουμε χαρά στους συμπολίτες μας αναπτύσσοντας παράλληλα το πνεύμα της συνεργασίας και τους εθελοντισμού».

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Δυτική Λέσβο υπό την αιγίδα του Δήμου είναι οι εξής:

Μήθυμνα: Κυριακή 19 Φεβρουαρίου-  Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού «Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολιχνίτος:  Κυριακή 19 Φεβρουαρίου- Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου - Σατυρική παράσταση στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου στις 7 το απόγευμα,  Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – Καρναβαλική παρέλαση με άρματα στις 3 το μεσημέρι.

Μεσότοπος:  Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – Καυστική σάτιρα της επικαιρότητας, οργανωμένα γκρουπ καρναβαλιστών, κουδουνάτοι κεράσματα με κολοκυθόπιτα κ.λπ.

Αγία Παρασκευή: Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου – Αποκριάτικο θεατρικό έργο στο μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στις 6.30 το απόγευμα. Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – γλέντι στην πλατεία του χωριού με τους «Γιουρούκηδες» το μεσημέρι. Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου – Παραδοσιακή παρέλαση με άρματα και αποκριάτικα σκετς στις 11.30 το πρωί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στύψη : Κυριακή 26 Φεβρουαρίου – Το παραδοσιακό Στυψιανό καρναβάλι με σάτιρα στις 12 το μεσημέρι.

Παράκοιλα: Κυριακή 27 Φεβρουαρίου – Ζαχαρομουτζουρώματα – παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών με αλευροπόλεμο και ζαχαροπόλεμο. Διαγωνισμός χαρταετού και μπουφές με πλούσια εδέσματα. Πάρτι με DJ που θα παίζει μουσική

Καλλονή: Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου – Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού για παιδιά, κατασκευές με αποκριάτικη θεματολογία, αποκριάτικο πάρτι με Dj. Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – Αποκριάτικη παρέλαση από γκρουπ μαθητών και εθελοντών στις 3.30 το μεσημέρι. Η παρέλαση θα ξεκινήσει από τα σχολεία της Καλλονής και θα καταλήξει στο λουτρό όπου θα γίνει πάρτι με κλόουν και dj.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη