× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία για το τριήμερο και για κάθε μέρα!

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΟΥ*

Δημοσίευση 25/2/2023

Βιβλία για το τριήμερο και για κάθε μέρα!

Η ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΥΝΤΟΥΝ Οι τρείς αποκριάτικες κορδέλες, του Ευγένιου Τριβιζά, πολυγραφότατος ο αγαπημένος συγγραφέας, φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι, το βιβλίο διαβάζεται εδώ και είκοσι χρόνια και θα διαβάζεται για πολλές εικοσαετίες ακόμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εικονογράφηση του Βαγγέλη Ελευθερίου. Ένα υπέροχο βιβλίο που έχει κάνει την όγδοη εκτύπωση του. Υπέροχη και απολαυστική είναι όλη η σειρά! Οι τρείς αποκριάτικες κορδέλες, είναι άκρως απολαυστικές ! Η Χαρά και το Γκουντούν, μας δίνουν χαρά, μας χαρίζουν ψυχαγωγία. Καλή σας απόλαυση και ψυχαγωγία και στο δεύτερο μέρος όπου είναι η σειρά σας για δημιουργικές δραστηριότητες! Για παιδιά από 4 ετών. Από τις εκδόσεις Πατάκη.

Περιγραφή: Ένα χειμωνιάτικο βράδυ το πιο περίεργο, το πιο χαριτωμένο, το πιο απίθανο ζωάκι του κόσμου ζητάει καταφύγιο στο δωμάτιο της Χαράς. Η Χαρά το σώζει από το θανάσιμο εχθρό του και το ζωάκι αποφασίζει να μείνει παντοτινά κοντά της. Έτσι γνωρίζει η Χαρά το Γκουντούν και το Γκουντούν τη Χαρά. Έτσι αρχίζουν οι θαυμαστές, οι μυστικές τους περιπέτειες, σε λιβάδια με τετράφυλλα τριφύλλια, σε φάρους με γαλάζιους γλάρους, σε δάση με μαγεμένες πασχαλιές, σε βουνά από κανέλα και θαλασσινές σπηλιές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ τρεις νάνοι πειρατές μαγειρεύουν κουκιά με φεγγαροπολτό και μοιράζουν γυαλόπετρες κάτω απ’ το κρεβάτι, η Χαρά και το Γκουντούν ταξιδεύουν με το ιπτάμενο σουρωτήρι στη χώρα του Χασμουρητού, στη χώρα της Πρωταπριλιάς, στο δάσος με τα γλειφιτζούρια κι ακόμα παραπέρα…

Η κόρη της μάγισσας, είναι μια τρυφερή και αισιόδοξη ιστορία, ότι πρέπει για καληνύχτα αλλά και για καλημέρα, είναι από τις ιστορίες αυτές που μας δείχνουν ότι με επιμονή και υπομονή η καλοσύνη βγαίνει τελικά νικήτρια! Τι πιο όμορφο από τον θρίαμβο του καλού! Όταν ‘από αγκάθι βγαίνει ρόδο’, και το μεταμορφώνει και εκείνο σε ρόδο! Από τις αγαπημένες μου ιστορίες, τις αγαπημένης σειράς μικρές καληνύχτες, την υπογράφει η Κατερίνα Ζωντανού, η εικονογράφηση είναι του Γιάννη Σκουλούδη. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με δώρο την αφήγηση της ιστορίας σε QR code. Για παιδιά από 3 ετών.


Περιγραφή: Αν είσαι μάγισσα κακιά µε επιτυχίες τροµερές στις συμφορές και στις κακίες, δε θέλεις καλοσύνες µες στο σπίτι σου, ούτε τραγούδια χαρωπά στο σκοτεινό σου εργαστήρι. Και φυσικά δε θέλεις ούτε να σκεφτείς ότι εκείνα που µε φοβερό κόπο έχτισες µπορεί να σου τα γκρεμίσει η ίδια σου η κόρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα γίνω ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ κι εγώ, ένα πραγματικά έξυπνα και κατατοπιστικά γραμμένο βιβλίο, από μια όμορφη σειρά για μικρά παιδιά από 6 ετών. Τα παιδιά γνωρίζουν ‘τον κόσμο της μηχανικής’ και της δημιουργικής σκέψης! Μου άρεσε πολύ! Αναζητήστε το, έχει να λύσει πολλές παιδικές απορίες, με εύστοχο τρόπο! Πολύ όμορφα σχεδιασμένο βιβλίο! Άλλωστε, «Οι καλοί μηχανικοί κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο». Κείμενα Δρ. Σινί Σομάρα, εικονογράφηση Νάντια Σορέλ, μετάφραση Πετρούλα Γαβριηλίδου, από τις εκδόσεις Μίνωας.

Περιγραφή: Η Ζάρα έχει περιέργεια για όλα! Στη βόλτα με τη γιαγιά της στην πόλη βλέπει διάφορα συναρπαστικά πράγματα. Πώς κάνει το τρενάκι του λούνα παρκ την ανάποδη τούμπα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς παραμένουν στον αέρα τα αεροπλάνα; Όσο η Ζάρα θαυμάζει τον τρόπο που λειτουργούν όλα, μαθαίνει και για μερικούς από τους σπουδαίους μηχανικούς που έχουν διαμορφώσει τον κόσμο γύρω της. Έπειτα από λίγο ανυπομονεί να αρχίσει να δημιουργεί τις δικές τηςφοβερές εφευρέσεις και να γίνει κι αυτή μηχανικός!

Βιβλίο για ενήλικες στην συνέχεια.Θυμάμαι & γεύομαι Κωνσταντινούπολη, του Στάθη Νικολαϊδη, ο οποίος μας πάει ένα όμορφο ταξίδι στον χρόνο και στον τόπο των βιωμάτων και των αναμνήσεων του, ‘την γλυκιά ζωή’, στην λατρεμένη Κωνσταντινούπολη, μέσα από τα χρώματα και τα αρώματα της τα πολυποίκιλα και ξεχωριστά! Ένα βιβλίο του οποίου θα αγαπήσετε και τα δύο του μέρη, το πρώτο των ιστοριών και το δεύτερο των συνταγών της μητέρας του συγγραφέα!

Και όλα παντρεύονται γλυκά σε τούτο το ιδιαίτερο και ξεχωριστό βιβλίο! Μνήμες, εικόνες, φωτογραφίες, (μάλιστα σε μια βλέπουμε τον ίδιο σαν παιδί με την αποκριάτικη του στολή του μαχαραγιά), οι δε συνταγές (48 τον αριθμό), σε προκαλούν να τις δοκιμάσεις, (Λόγο των ημερών ξεχώρισα τα σκουμπριά ντολμάδες και το γαριδόρυζο, τα αναφέρω ενδεικτικά για να πάρετε ‘μια γεύση’)! Χρήσιμο και το παράρτημα με τις ιδιότητες υλικών των συνταγών, γενικότερα ένα χρήσιμο βιβλίο για αρκετούς λόγους! Γι αυτό και το ξεχώρισα και σας το προτείνω! Κυκλοφορεί στην 4η έκδοση του από τις εκδόσεις Δερέ.

Περιγραφή από το οπισθόφυλλο: Κωνσταντινούπολη……… Γλυκιά Ζωή
Αξέχαστα βιώματα, μυρωδιές, γεύσεις, εμπειρίες που ξεδιπλώνονται πάνω σε ένα χαρτί παρέα με τις αναμνήσεις μου.Ιστορίες αληθινές, νοσταλγικές, αρωματισμένες με τις υπέροχες συνταγές της μητέρας μου.

*Η Δρ. Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για τα συναισθήματα και τις επιλογές μας

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΘΕΑΤΡΟ

«Δεν πληρώνω ‑ Δεν πληρώνω» στο Μεσότοπο

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 8:00 το απόγευμα θα δοθεί η τελευταία παράσταση της πρώτης περιοδείας
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου