× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καιροσκοπισμό καταλογίζει το ΠΑΜΕ στην Αυτόνομη Πρωτοβουλία

Με αφορμή την καθυστέρηση 5 μηνών εκλογής προεδρείου στην ΕΛΜΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/11/2019

Καιροσκοπισμό καταλογίζει το ΠΑΜΕ στην Αυτόνομη Πρωτοβουλία

Με αφορμή την καθυστέρηση 5 μηνών εκλογής προεδρείου της ΕΛΜΕ, και το πρόστιμο που αναμένεται για το σωματείο λόγω μη ορισμού προεδρείου- θέμα που ανακοίνωσε η εκπαιδευτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΛΜΕ, Αυτόνομη Πρωτοβουλία, η παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ απαντά πολιτικά καταλογίζοντας καιροσκοπισμό και κοντή μνήμη στην πρώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ειδικότερα αναφέρει:

«Συνάδελφοι/σες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρασαν πέντε μήνες από τις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου και το ΔΣ δεν έχει καταστεί δυνατό να συγκροτηθεί, εκλέγοντας προεδρείο.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) από τις πρώτες προσπάθειες συγκρότησης τάχθηκε υπέρ του αναλογικού αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Όλες οι παρατάξεις να συμμετάσχουν στο προεδρείο με βασικό όρο να μη συμμετάσχουν σ’αυτό «λαθροσυνδικαλιστές» της ΔΑΚΕ (ΝΔ), που ξέπλυνε το            απερχόμενο μονοπαραταξιακό προεδρείο της ΔΑΚΕ, απότοκο του προηγούμενου «Αριστερού» προεδρείου των ΣΥΝΕΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Η συγκρότηση με αναλογικό  αντιπροσωπευτικό τρόπο είναι αυτή που ανταποκρίνεται στην ουσιαστική εκπροσώπηση  της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων στο Προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ.

Η ηγεσία της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ-ΣΥΝΕΚ(ΣΥΡΙΖΑ) θεωρεί λογιστική αντίληψη την ουσιαστική εκπροσώπηση  όλων των συναδέλφων στο προεδρείο του ΔΣ της ΕΛΜΕ και χωρίς ίχνος ντροπής αυτόκλητοι κριτές ψάχνουν μεταξύ μας για «αριστερούς» και μη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα λογιστικά βιβλία της αντεργατικής, αντιλαϊκής και αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ  κράταγαν για τεσσεράμισι χρόνια οι συνδικαλιστές των ΣΥΝΕΚ και μάλιστα με ιδιαίτερη σπουδή είτε μέσα από θέσεις στους μηχανισμούς του Κράτους, είτε μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Άφαντοι από τους δρόμους των  αγώνων καλλιεργώντας το συμβιβασμό, την μοιρολατρία, τη λογική του μικρότερου κακού και των χαμηλότερων απαιτήσεων χωρίς τσίπα μας κουνούν το δάκτυλο, αυτοπροσδιορίζονται «αριστεροί» και μας επιπλήττουν που δεν καταλαβαίνουμε το πόσο ίδιοι είμαστε.

Δεν είχαν όμως τέτοιου  είδους «αριστερές» αναζητήσεις στο 19ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, όταν σε ένα μπλόκ «μπετόν-αρμέ» με ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ) τους άλλους εταίρους του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού καταψήφιζαν την πρόταση της ΑΣΕ για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση και την πρόταση για απεργία- αποχή από κάθε μορφή της αντιδραστικής κρατικής αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια χαρά τα βρίσκουν στην ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την ΑΔΕΔΥ και στην συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ αν πρόκειται να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στα αφεντικά τους .Εκεί δεν υπάρχουν αδιέξοδα φαίνεται.

Τόσα χρόνια αναζητώντας την «προοδευτική» και «αριστερή» τους ταυτοποίηση στους υγιής επιχειρηματίες, στους αμερικανονατοϊκούς, στον ΟΟΣΑ, στην ΕΕ και στους απανταχού Κεφαλαιοκράτες βεβήλωσαν διαχρονικές αξίες και ιδέες του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Ο νόμος που βάζει πρόστιμα στα σωματεία, που εμποδίζει την συνδικαλιστική δράση και περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την «αριστερή» πολιτική ζήλεψε η ΝΔ και την πάει παραπέρα τσακίζοντας κάθε δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Βρήκε το δρόμο στρωμένο και πότε με το «καρότο» και πότε με το «μαστίγιο», τελευταία κυρίως με το «μαστίγιο» επιχειρεί να τελειώσει αυτό που άρχισαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, να δώσει «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους να διασφαλίσει  τα κέρδη τους τσακίζοντας ότι έχει απομείνει από τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Ο νόμος των προστίμων που αντιμετωπίζει τα εργατικά σωματεία ίσα και όμοια με τις εγκληματικές εταιρίες ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος αλλά και όλοι οι άλλοι που τσακίζουν τις ζωές μας και δεν αφήνουν να σηκώσουμε κεφάλι. είναι στην προμετωπίδα του ταξικού εργατικού κινήματος και θα καταργηθούν στην πράξη.

 Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι σοβαρά που κάνουν την ζωή μας  όλο και πιο δύσκολη στις συνθήκες έντασης της αντιλαϊκής επίθεσης. Η χρόνια ομηρία των αναπληρωτών και ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών, η αδιοριστία, ο εκπαιδευτικός λάστιχο σε 4 και 5 σχολεία, η υποχρηματοδότηση,  τα αναχρονιστικά αναλυτικά προγράμματα, η απαξίωση του παιδαγωγικού και μορφωτικού ρόλου του δημόσιου σχολείου, η ιδιωτικοποίηση δομών και υπηρεσιών, η αυτονομία της σχολικής μονάδας, η αντιδραστική-κρατική αξιολόγηση είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει να μπει μπροστά το ΔΣ ανεξάρτητα από την συγκρότηση του.

 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες, τους νεολαίους, τις γυναίκες και τους ανέργους να συσπειρωθούν, να οργανωθούν στα σωματεία τους και να αποτελέσουν ανάχωμα στην αντιλαϊκή καταιγίδα. Οι μικροί και οι μεγάλοι αγώνες για τις σύγχρονες ανάγκες μαθητών, εκπαιδευτικών και συνολικά όλων των εργαζομένων αποτελούν τη μόνη αποστομωτική απάντηση- τα λόγια περισσεύουν»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο 6ο Μαθητικό Συνέδριο της Αθήνας

Μαθητές από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Τριανταφυλλοπούλου του Κάτω Τρίτους- Θερμά συγχαρητήρια από τη διευθύντρια