× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Θ’ αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη δημιουργία δομής στα Μυστεγνά»

Στο πόδι τοπικό συμβούλιο και κάτοικοι που δίνουν το πρώτο «ραντεβού» στο Συμβούλιο της Δευτέρας για το προσφυγικό, λέει στο ρ/σ του «Ν» ο πρόεδρος, Παναγιώτης Κατζανός

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 22/11/2019

«Θ’ αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη δημιουργία δομής στα Μυστεγνά»

Κάθετα διαφωνούν οι κάτοικοι των Μυστεγνών ακόμα και στη σκέψη για δημιουργία κλειστού τύπου δομής στην περιοχή της Κοινότητάς τους. Θυμίζουμε ότι η θέση που διέρρευσε μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες είναι η περιοχή «Πλάτη» στα Μυστεγνά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99», ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυστεγνών, Παναγιώτης Κατζανός ανέφερε την κατηγορηματική απόφαση του συμβουλίου της Κοινότητας που έγινε χτες το απόγευμα, τη συμπαράσταση των υπόλοιπων Κοινοτήτων, αλλά και το αγωνιστικό «ραντεβού» των κατοίκων τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει συγκαλέσει ο Δήμος Μυτιλήνης στις 6.30 το απόγευμα στο κτήριο της Περιφέρειας. Και επόμενο «ραντεβού» την Πέμπτη το απόγευμα στα Μυστεγνά για γενική συνέλευση στην οποία έχει δεσμευτεί να παραστεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Εδώ οι πρώτες αντιδράσεις των Μυστεγνών και η συνάντηση του Προέδρου και εκπροσώπων με Δήμαρχο Μυτιλήνης και Περιφερειάρχη.

Εδώ ΟΛΗ η συνέντευξη του προέδρου των Μυστεγνών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Πέμπτης στην τοπική κοινότητα εκτός του 5μελούς συμβουλίου παρευρέθησαν ο πρώην Δήμαρχος Λουτρόπολης Θερμής, Κώστας Φραγκόπουλος, νυν δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης, ο πρώην πρόεδρος των Μυστεγνών, Στρατής Σταυράκης και πολλοί κάτοικοι του χωριού με θέμα την πιθανή δημιουργία κλειστού τύπου δομής στην περιοχή τους.

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισαν τη διαφωνία τους, δηλώνοντας ότι η κοινότητα θα αντισταθεί με κάθε τρόπο για τους εξής λόγους:

  1. Υπάρχουν στην περιοχή κρατικές εγκαταστάσεις εθνικής σημασίας
  2. Είναι βασική κτηνοτροφική ζώνη, στην οποία σταβλίζονται και βοσκούν περισσότερα από 4.000 ζώα, από τα οποία εξαρτάται η επιβίωση του μεγαλύτερου ποσοστού των κατοίκων του χωριού.
  3. Υπάρχει αξιόλογος αρχαιολογικός χώρος και προϊστορικός οικισμός της εποχής του χαλκού
  4. Περιβαλλοντικοί λόγοι (υδροβιότοποι)
  5. Λατομική ζώνη από την οποία εξορύσσεται η περίφημη κόκκινη πέτρα των Μυστεγνών που κοσμεί όλους τους δρόμους του νησιού και όχι μόνο
  6. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο τουριστικά αναπτυσσόμενες περιοχές, της Σκάλας Μυστεγνών και της Σκάλας Νέων Κυδωνιών.

 

Το τοπικό συμβούλιο ζητά στήριξη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυτιλήνης, τον Δήμαρχο, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τον Περιφερειάρχη- ξεκαθαρίζοντας ότι θα κλιμακώσει σε αντιδράσεις, αν προχωρήσει η υλοποίηση της δομής.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«57 μπαλόνια όσες και οι ψυχές που χάθηκαν για την υποδοχή του Πρωθυπουργού»

Τοποθετήθηκαν από την Κίνηση Μνήμης και Δράσης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το 41% δεν σημαίνει λευκή επιταγή, κύριε Μητσοτάκη»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» η βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα, ιδιαίτερα για την εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη και τις ευρωεκλογές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα