× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Παραχαράκτες (συνέχεια)

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2019

Παραχαράκτες (συνέχεια)

Τη Δευτέρα που μας πέρασε, εκτός προγράμματος μεν αλλά εντός επικαιρότητας, έστειλα στο «Νησί» ένα κείμενο που αφορούσε την παραχάραξη της ιστορικής μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπου εντελώς ξεδιάντροπα είχαν σβήσει με photoshop τα συνθήματα «έξω αι ΗΠΑ» και «έξω το ΝΑΤΟ» από τη φωτογραφία της πύλης του Πολυτεχνείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναρωτιόμουνα, δε, ποιος άραγε να’ ταν ο σκοπός μιας τέτοιας ενέργειας.
Ε λοιπόν, τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν μένει κρυφό.
Ψάχνοντας κι άλλο το όλο θέμα ανακάλυψα τα εξής.
Το ΝΑΤΟ στα πλαίσια εξωραϊσμού του προφίλ του έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα με τίτλο «WeAreNATO».

Είναι μια εκστρατεία δημόσιας επικοινωνίας που έχει στο επίκεντρο τους νέους. Κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να εξωραΐσει τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα, να αναδείξει ότι η «ενότητα» και η «αλληλεγγύη» μεταξύ των συμμάχων συμβάλλουν τάχα στην προστασία της ειρήνης και της ασφάλειας, αντιστρέφοντας προκλητικά την πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος εντάσσονται και επισκέψεις σχολείων, πανεπιστημίων κλπ στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη. Ήδη δε, μετά από πρόσκληση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, η διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη οργανώνει μια τέτοιου είδους επίσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως η παραπάνω επίσκεψη δεν είναι η πρώτη προσπάθεια που γίνεται να μετατραπούν στα μάτια της νέας γενιάς τα αμερικανονατοϊκά γεράκια του πολέμου σε περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Σχετική δράση είχε πραγματοποιηθεί από το 6ου Γυμνάσιο Ηρακλείου ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα.
Το 2014 το ΝΑΤΟ προσέφερε «σχετικό» εκπαιδευτικό υλικό στο Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών και πριν από έξι χρόνια προσπάθησε να κάνει χορηγία στα σχολεία των Χανίων με αντάλλαγμα μια δημόσια δήλωση ευχαριστίας.
Όμως το σχέδιο «αθώωσης του ΝΑΤΟ» έχει μπει προ πολλού ακόμα και στα σχολικά βιβλία, όπως στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής της ‘Γ γυμνασίου, όπου παρουσιάζεται ως οργανισμός που έχει στόχο «την ειρήνη, την δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη»!

Αν λοιπόν στα πλαίσια του μαθήματος της πολιτικής αγωγής ρωτήσουν οι μαθητές τον καθηγητή τους ποιος ήταν ο «ειρηνευτικός» ρόλος του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Κορέας, του Βιετνάμ και σ’ όλη την Ινδοκίνα, στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Συρία, τι θα τους πουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν ρωτήσουν ποιος ήταν ο ρόλος του ΝΑΤΟ στα αμέτρητα πραξικοπήματα που έχουν γίνει ανά την υφήλιο, στα κύματα της προσφυγιάς που κατακλύζουν τα νησιά μας κι ολόκληρη την Ευρώπη, αλήθεια. τι θα τους πουν; Κι αν ακόμα ρωτήσουν τι ρόλο έπαιξε το ΝΑΤΟ στην Κυπριακή τραγωδία και στην εφτάχρονη δικτατορία της χούντας στην πατρίδα μας τί, πάλι, θα τους πουν;

Θα πρέπει δε, να προσέξουν πολύ το τι θα τους πουν γιατί μπορεί κάποιος μαθητής να πεταχτεί όρθιος κι αγανακτισμένος να φωνάξει: «ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΕΕΕ»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πόλεμος, ειρήνη και ευρωεκλογές

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου