× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τρύφων: «Θέλω να συμπράξω με Δήμους και Περιφέρεια για τις θέσεις εργασίας»

Βαρύνουσας σημασία τοποθέτηση του Θ. Τρύφων στο πλαίσιο βράβευσής του από τον Ελληνοαμερικανικό Σύλλογο Λέσβου Mytilene Grace

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/11/2019

Τρύφων: «Θέλω να συμπράξω με Δήμους και Περιφέρεια για τις θέσεις εργασίας»

Για την προσφορά του στον τόπο και τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο βραβεύτηκε από τον Ελληνοαμερικανικό Σύλλογο Λέσβου Mytilene Grace ο Θεόδωρος Τρύφων σε εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο Elysion στη Μυτιλήνη.

Ιδιαίτερα φορτισμένος γιατί στην εκδήλωση ήταν σα να βρίσκεται εκεί και ο πατέρας του, ανέφερε ο κ. Τρύφων που τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις μας δεν είναι αποκομμένες από το κοινωνικό σύνολο. Η Ελλάδα είναι το σύνολο όλων εμάς. Εάν μια επιχείρηση δεν δίνει θέσεις εργασίας, αν μια επιχείρηση πάει στη Βουλγαρία, εάν δεν δρα εδώ, αυτό θα έχει τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Και είναι ξεκάθαρα ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο φτάσαμε εδώ, σε μια χώρα που έχει τόσα καλά, να έχει παγκόσμια το μεγαλύτερο δημοσιονομικό χρέος, διότι εισάγαμε και δεν παρήγαμε». Σύνθημά του είναι ότι «όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε». Και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι πολύ μεγάλη στενοχώρια και θυμό όταν βλέπω ότι πολλοί συμπατριώτες μας ή να πηγαίνουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και να μην αφήνουν τίποτα στην Ελλάδα ή να μεταφέρουν έδρες επιχειρήσεων ή παραγωγικές μονάδες εκτός Ελλάδας- προφανώς με κάποια βραχυπρόθεσμα οφέλη, φορολογικά ή άλλα. Σε κάθε περίπτωση όμως οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους εδώ με ασφάλεια και με δημόσια υγεία κατά την τρίτη ηλικία, ασυμβίβαστα».

Για τις θέσεις εργασίας

«Ευθύνη μας είναι», τόνισε «να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα, με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να βάλουμε ένα πλαίσιο έτσι ώστε παραγωγή και έρευνα στον χώρο του φαρμάκου να παραμείνει στην Ελλάδα, και κάνουμε πολύ αγώνα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις στρεβλώσεις που υπήρξαν». Επίσης ανέφερε ότι έχει αποτύχει και το κομμουνιστικό πλαίσιο, αλλά και ο πλήρης νεοφιλελευθερισμός. «Πρέπει να βάλουμε βιώσιμα συστήματα σύμπραξης για τις θέσεις εργασίας. Κι εγώ θέλω να συμπράξω με την Περιφέρεια, τους Δήμους, αλλά και την κυβέρνηση στην κατεύθυνση αυτή» διαμήνυσε εκθειάζοντας το έργο του βουλευτή, Χαράλαμπου Αθανασίου.

Ο Θεόδωρος Τρύφων γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του City, London Business School. Από το 1992 έως και σήμερα είναι μέτοχος, Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN. Ο Όμιλος της ELPEN αποτελούμενος από τις εταιρείες ELPEN Α.Ε. Φαρμακευτική βιομηχανία, ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. Φαρμακευτική & Ιατρικά Υλικά - Μηχανήματα και WINMEDICA Α.Ε. Φαρμακευτική, έκλεισε το 2015 με τζίρο 200.000.000€, έχοντας στο δυναμικό του 900 εργαζομένους, κατέχοντας Ηγετική θέση στην αγορά του φαρμάκου. Από το 1999 έως και το 2008 διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ). Tο 2008 έως και το 2013 συνέχισε το έργο του από τη θέση του Αντιπροέδρου και το 2014 επανεκλέχτηκε Πρόεδρος.

Και ο π. Στρατής Γιουσμάς

Για την προσφορά του βραβεύτηκε και ο π. Στρατής Γιουσμάς, ο οποίος τόνισε : «Ιδιαίτερη προσωπική στιγμή η σημερινή μου βράβευση από τον Ελληνοαμερικάνικο Σύλλογο GR. A. C. E. Στην εκδήλωση βραβεύτηκε και ο επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Τρύφων για την πολύπλευρη προσφορά του στο νησί μας. Ευχαριστώ το ΔΣ του Συλλόγου για την τιμητική πλακέτα καθώς και τον πρόεδρο της Σχολής μας και σεπτό μας Ποιμενάρχη κ. Ιάκωβο για τα δημόσια κολακευτικά του λόγια. Από την πλευρά μου αφιερώνω την σημερινή μου βράβευση στην οικογένεια μου, στους γονείς μου αλλά και στα μέλη της Σχολής μας. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ