× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Νηστεία» στο ΝΑΝ μέχρι την εύρεση πόρων

Το πολυπολιτισμικό εστιατόριο της Κομνηνάκη στη Μυτιλήνη κλείνει σήμερα, Τρίτη, αναζητώντας λύσεις βιωσιμότητας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/2/2023

«Νηστεία» στο ΝΑΝ μέχρι την εύρεση πόρων

Ήταν Μάρτιος του 2018 όταν άνοιξε το πολυπολιτισμικό εστιατόριο ΝΑΝ (σ.σ. σημαίνει ψωμί σε πολλές γλώσσες ινδικά, πακιστανικά, φαρσί, κ.ά) επί της Κομνηνάκη στη Μυτιλήνη, εγκαινιάζοντας έναν φιλόξενο, καλαίσθητο χώρο εστίασης με πιάτα της Μεσογείου και της Ανατολής συγκεντρώνοντας τα καλύτερα σχόλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου «ανέβασε» στα Μέσα Κοινωνικής του Δικτύωσης ότι κλείνει από σήμερα λόγω οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας ότι στις επιδιώξεις του αγαπητού εστιατορίου είναι να ανοίξει με εναλλακτική κουζίνα και περισσότερες vegan επιλογές, με την απαραίτητη όμως στήριξη.

Η ιστορία του ΝΑΝ δεν είναι μόνο γευστική, αλλά και ενδιαφέρουσα. Την εταιρεία που είναι Αστική μη κερδοσκοπική ίδρυσαν αρχικά τέσσερις Ελληνίδες που ασχολούνταν για χρόνια με το προσφυγικό στη Λέσβο.

Από την αρχή προσελήφθησαν πρόσφυγες σεφ και όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΝ συναντήθηκαν διαφορετικοί πολιτισμοί, επικοινώνησαν και αλληλεπίδρασαν χάρη στην κοινή κουζίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήνυμα του ΝΑΝ: «Είμαστε κλειστά από σήμερα.

Το Ναν ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 σαν ένα κοινωνικό εγχείρημα, ένα κοινωνικό  εστιατόριο που προτεραιότητα του πέρα από το νόστιμο φαγητό ήταν η ένταξη στην αγορά εργασίας ευάλωτων ομάδων και προσφύγων. Ολο αυτο το διάστημα προσπαθεί να επιβιώσει οικονομικά παρά τις αντίξοες συνθήκες και να επιτελέσει τους στόχους για τους οποίους δημιουργήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντιμετωπίζοντας μία ακόμα οικονομική κρίση αποφασίσαμε να γίνουν κάποιες απαραίτητες διεργασίες και να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για την  χρηματοδότηση των αλλαγών που χρειάζεται να γίνουν.

Ελπίζουμε να βρεθούν γρήγορα οι πόροι και να ανοίξουμε σύντομα, να δημιουργήσουμε  νέα πιάτα, με περισσότερες vegan επιλογές για τους φίλους που μας το ζήτησαν, με περισσότερες δράσεις όπως αυτές του vegan διήμερου.

Χρειαζόμαστε την στήριξη σας για να συνεχίσουμε, θέλουμε πολύ να συναντηθούμε ξανά σε αυτόν  τον όμορφο χώρο και να δυναμώσουμε την κοινωνική μας δράση. Θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία επαναλειτουργίας μας.

Στο μεταξύ ελπίζουμε να απολαύσετε όλοι την Άνοιξη!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση