× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαμαρτύρονται για την λήξη των συμβάσεων τους στο ΚΕΘΕΑ

Οι συμβασιούχοι του Οργανισμού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2019

Διαμαρτύρονται για την λήξη των συμβάσεων τους στο ΚΕΘΕΑ

Την ανανέωση των συμβάσεων του διεκδικούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ καθώς τέλος του έτους λήγουν οι συμβάσεις τους ενώ υπάρχουν τα χρήματα προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι πρώτοι μήνες του νέου έτους θα εγκαινιάσουν μια περίοδο μαζικής λήξης των συμβάσεων μας στον οργανισμό. Είμαστε συμβασιούχοι μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα αυτό έχει χρονικό ορίζοντα ως τις 31.12.2023 σύμφωνα με τα ΑΔΑ: 9ΝΗΚ46ΜΤΛΡ-ΞΡΩ και ΑΔΑ: ΨΓ7Λ465ΧΙ8-ΣΕΕ, ωστόσο οι συμβάσεις μας έχουν ισχύ 12 μήνες.

Το ΚΕΘΕΑ προκείμενου να μας εντάξει με αποτελεσματικό τρόπο στις κρίσιμες ανάγκες του οργανισμού, όπως και κάθε άλλου φορέα που δραστηριοποιείται στο πεδίο της υγείας, έχει δαπανήσει ανθρωποώρες στη εκπαίδευσή μας. Οι μόνιμοι συνάδελφοί μας με τη σειρά τους έχουν βοηθήσει στο να εξειδικευτούμε στο αντικείμενο της εργασίας μας, έτσι ώστε να συνεισφέρουμε τις υπηρεσίες μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στο φορέα.

Η επένδυση αυτή του οργανισμού τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται σε κίνδυνο. Ένα προσωπικό που εκπαιδεύτηκε και πλέον προσφέρει υπηρεσίες και συνδράμει στην εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ πρόκειται να φύγει. Είναι εξαιρετικά επιζήμιο τόσο λειτουργικά όσο και οικονομικά να εκπαιδεύονται άνθρωποι, νέοι επιστήμονες, για την εργασία τους και μετά από λίγο οι φορείς να τους χάνουν λόγω λύσης συμβάσεων, πολλώ δε μάλλον όταν οι φορείς διαχειρίζονται τόσο ευαίσθητα θέμα όπως είναι η δημόσια υγεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή τη στιγμή απασχολούμαστενέοι επιστήμονεςσε όλο το ΚΕΘΕΑσε θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οργανισμού: θεραπευτικό προσωπικό, εκπαίδευση, έρευνα, μηχανογράφηση κ.λπ. Σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό που δημοσίευσε το ΚΕΘΕΑ πριν λίγους μήνες το προσωπικό του ολοένα και περισσότερο συρρικνώνεται και υπάρχει πάγωμα μόνιμων προσλήψεων εδώ και μια δεκαετία. Ως εκ τούτου η δικιά μας παρουσία είναι κρίσιμη τόσο για το φορέα που ήδη έχει μια τάση υποστελέχωσης όσο και για την ίδια την κοινωνία στην οποία προορίζονται όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ.

Ζητάμε:
1. Από τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση, να αλλάξει τη μέχρι τώρα στάση του για το Ειδικό Πρόγραμμα 5500 πτυχιούχων και να προχωρήσει σε τουλάχιστον 12μηνη ανανέωση του Προγράμματος. Χρήματα υπάρχουν και για το πρόγραμμα, αλλά και για τον Άξονα 3 στα ΕΣΠΑ. Ζητάμε να σκεφτεί αμερόληπτα την εύρυθμη λειτουργία των κρατικών οργανισμών ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που θα πληγούν μετά την αποχώρησή μας. Όχι μόνο δεν είμαστε περιττοί, αλλά χρειάζονται και νέες προσλήψεις για την καλύτερη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών.

2. Από τον Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια, να προσπαθήσει να διατηρήσει και να ενισχύσει την αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που ζητούν υπηρεσίες από τους φορείς μας. Με ΚΥΑ που θα ανανεώνει τις συμβάσεις των εργαζομένων θα συμβάλλει στην βελτίωση των φορέων υγείας, διατηρώντας ένα επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό που έχει μεγάλη όρεξη να προσφέρει τις γνώσεις του και τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες του.

3. Από τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να επιληφθεί το ζητήματος και να στηρίξει εμπράκτως την στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών με νέους επιστήμονες. Με αυτό τον τρόπο θα αμβλυνθεί το φαινόμενο του Braindrain, αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες θα αποκτήσουν μια νέα δυναμική και τεχνογνωσία μειώνοντας το μέσο όρο ηλικίας στο δημόσιο που αυτή τη στιγμή είναι 50+. Πρόκειται για ζητήματα που έχουν απασχολήσει και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό σε δημόσιες δηλώσεις του και φυσικά αποτελούν διαπιστωμένα γεγονότα που απασχολούν ολόκληρη την κοινωνία».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανω κάτω οι πληρωμές των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Έκλεισε η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να γίνουν πληρωμές αλλά θα ανοίξει ξανά για την υποβολή κι άλλων δικαιολογητικών. Δεν πιάνει τον στόχο καταβολής 700 εκατ. ευρώ ως το Πάσχα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Welcome» Μητσοτάκη στους Τούρκους από τη Μυτιλήνη

«Είμαστε από την επιτροπή υποδοχής» τόνισε χαριτολογώντας ο πρωθυπουργός στα αγγλικά, στον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Εκτενής συζήτηση για το καθεστώς ενίσχυσης του κόστους μεταφοράς των ζωοτροφών

Κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί, έμποροι ζωοτροφών και μεταφορείς της Λέσβου ζητούν αύξηση της ενίσχυσης για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους μεταφορά των ζωοτροφών στα νησιά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια του Aqua Blue

Δείτε τις ώρες αναχώρησης από Λαύριο και Καβάλα του πλοίου που θα εξυπηρετεί την άγονη γραμμή της Λήμνου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αγανάκτηση για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις στη Λήμνο

Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας από τον Έπαρχο Λήμνου, την Δήμαρχο Λήμνου και τον Δήμαρχο Αγίου Ευστρατίου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΓΟΡΑ

Πασχαλινό ωράριο στην αγορά της Μυτιλήνης

Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων όπου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 20 Απριλίου η Ημερίδα για τον Ιαματικό Τουρισμό

Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mythical Coast-Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας και οι ομιλητές