× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ρουσφετολογικές προσλήψεις διμηνιτών στο Δήμο Μυτιλήνης

«Μόνο 6 από τους 20 βρίσκονται στην καθαριότητα»-Καταγγελία των δημοτικών συμβούλων της Εριφύλης Χιωτέλλη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/11/2019

Ρουσφετολογικές προσλήψεις διμηνιτών στο Δήμο Μυτιλήνης

Μόνο 6 από τους 20 διμηνίτες που προσελήφθησαν από τον Δήμο Μυτιλήνης προκειμένου να απασχοληθούν στην αποκομιδή και την καθαριότητα βρίσκονται στο τομέα αυτό καθώς οι υπόλοιποι στελεχώνουν τα γραφεία των Αντιδημάρχων. Τα παραπάνω καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι τέσσερεις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Με πυξίδα τον πολίτη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Στην 4η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4/11/2019 «ήρθε» για συζήτηση με εισήγηση του Αντιδημάρχου οικονομικών κ. Κατσαβέλλη Παναγιώτη, το παρακάτω θέμα:
« Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση έκτακτων κατεπειγουσών αναγκών για χρονικό διάστημα δύο μηνών» Η έκτακτη πρόσληψη προσωπικού αφορούσε στην υπηρεσία αποκομιδής και καθαριότητας.

Μιλάμε για να καταλαβαινόμαστε για αυτό που ο κόσμος λέει με μια λέξη «Διμηνίτες». Μια σχέση εργασίας πολύ επισφαλή και άδικη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την ίδια την αποτελεσματικότητα της εργασίας.

Μια σχέση εργασίας όμως που δίνει πολλές δυνατότητες για ρουσφετάκια «εξυπηρετήσεις» και πελατειακές σχέσεις.

Για το λόγο αυτό εκφράσαμε την επιφύλαξη μας στο Δημοτικό συμβούλιο για να πάρουμε την απάντηση πως είναι ο μόνος τρόπος για να ανακουφίσουμε άμεσα τους καημένους τους εργαζόμενους που όπως μας είπε ο κ. Κατσαβέλλης ούτε τις άδειες τους δεν μπορούν να πάρουν και που εργάζονται με ένα άτομο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου παρόλου που οι κανόνες ασφάλειας απαιτούν δύο.

Είχαμε επισκεφτεί την προεκλογική περίοδο τους εργαζόμενους και είχαμε δει πραγματικά τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες δουλεύουν.

Αποφασίσαμε λοιπόν να ψηφίσουμε υπέρ αυτών των προσλήψεων που θα ανακούφιζαν έστω και για λίγο τους εργαζόμενους δηλώνοντας όμως πως αμέσως μετά την πρόσληψή τους θα ζητούσαμε να μάθουμε αν βρίσκονται στην υπηρεσία για την οποία προσλήφθηκαν.

Πιστοί στην υπόσχεσή μας μόλις αναρτήθηκαν τα ονόματα στη διαύγεια κάναμε μια μικρή έρευνα!!

Ακούστε λοιπόν!!!! Από τα 20 άτομα που προσελήφθηκαν για να ανακουφίσουν όπως μας είπε ο κ. Κατσαβέλλης τους καημένους τους εργαζόμενους μόνο 6 βρίσκονται στην καθαριότητα και αποκομιδή (4 εργάτες καθαριότητας και 2 οδηγοί) Οι υπόλοιποι 14 «ανακουφίζουν» κάποιους άλλους!!!!

Επισκεφτήκαμε αμέσως σήμερα στις 2:00 το Δημαρχείο και ζητήσαμε από τον κ. Στρατή Δαγκλή Αντιδήμαρχο καθαριότητας να μας πει που βρίσκονται οι 14 άλλοι προσληφθέντες.

Μαζί με τον Αντιδήμαρχο πήγαμε στον κ. Κουντουρέλλη. Όλοι ήθελαν να μας εξυπηρετήσουν αλλά κανένας δεν ήξερε να μας πει που βρίσκονται οι άλλοι 14 προσληφθέντες αυτοί που θα ανακούφιζαν όπως είπαμε τους εργαζόμενους της καθαριότητας,!
Μας είπαν: «δίκιο έχετε αλλά δεν ξέρουμε!»
Εμείς όμως ξέρουμε και σας λέμε!
Βρίσκονται στο γραφείο του κ. Κατσαβέλλη στο Δημοτικό θέατρο στο κλειστό γυμναστήριο σε διάφορα άλλα γραφεία αλλά όχι στην καθαριότητα!

Και ρωτάμε
 Με ποιο δικαίωμα παραβιάζουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 4/11/2019 που ανέφερε συγκεκριμένα:

«Λαμβάνοντας υπόψη :
• το πραγματικό γεγονός της συνταξιοδότησης προσωπικού,
• τη λήξη συμβάσεων οδηγών απορριμματοφόρων και εργατών καθαριότητας
• το γεγονός ότι ο Δήμος Μυτιλήνης προήλθε εκ διάσπασης (Ν. 4600/2019) με συνέπεια τη μείωση του εργατικού δυναμικού καθαριότητας
• την τεράστια υγειονομική επιβάρυνση λόγω αυξανόμενων εισροών προσφύγων-μεταναστών που απαιτεί επιπρόσθετα δρομολόγια και επιπλέον προσωπικό
• την επερχόμενη χειμερινή περίοδο όπου λόγω καιρικών συνθηκών απαιτούνται έγκαιροι καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων- σ’ όλο το εύρος του Δήμου Μυτιλήνης-από πάσης φύσεως φερτών και άλλων υλικών που μπορεί να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα
• το γεγονός ότι βάσει σχετικής έκθεσης του τεχνικού ασφαλείας του Δήμου τα απορριμματοφόρα της Δ/νσης Καθαριότητας δεν είναι επανδρωμένα με τον επιβαλλόμενο αριθμό προσωπικού,

υφίσταται επιτακτική ανάγκη για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού το οποίο θα συνδράμει στο έργο της καθαριότητας, που άπτεται της δημόσιας υγείας, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα που θα επηρεάσουν την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Κατόπιν αυτών προτείνουμε την πρόσληψη εκτάκτου εποχικού προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις εργασίας ως εξής:
Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ
1 Οδηγός Απορριμματοφόρου   3             2 μήνες
2 Εργάτες Καθαριότητας           17            2 μήνες

Οι προσληπτέοι θα απασχοληθούν σύμφωνα με τις ανάγκες καθαριότητας και λόγω τις φύσεως της εργασίας προτείνουμε την εξαίρεση από την πενθήμερη εργασία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η δαπάνη θα βαρύνει τους κάτωθι Κ.Α. του προϋπολογισμού από 1/9/2019 έως 31/12/2019 έτους 2019 του Δήμου Μυτιλήνης:

1. 20.6041 : Τακτικές αποδοχές
2. 20.6054.0001 : Εργοδοτικές εισφορές έκτακτου προσωπικού

Παρακαλούμε όπως εγκρίνετε την πρόσληψη του ανωτέρω έκτακτου προσωπικού.»

 Με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιούν ανταποδοτικά τέλη για να πληρώνουν εργαζόμενους που ενώ έχουν προσληφθεί για να προσφέρουν εργασίες καθαριότητας προσφέρουν εργασίες γραφείων.

 Τι έχει να πει και να κάνει η επιθεώρηση εργασίας για τη συγκεκριμένη περίπτωση; Ο εργαζόμενος που «βάζει» βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα μπορεί να εργάζεται σε γραφεία;

Και τι έχουν να πουν ο κ. Δαγκλής ο κ. Κατσαβέλλης και ο Δήμαρχος κ. Κύτελης για τους εργαζόμενους καθαριότητας που παρόλο που προσλήφτηκαν 20 άτομα για να ανακουφιστούν, όπως είπαμε οι εργαζόμενοι αυτοί, ακόμα δεν μπορούν να πάρουν τις άδειες που δικαιούνται και ακόμα δουλεύουν με ένα εργαζόμενο στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου;»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Ψαλίδι» σε Αστυρακάκη και αποδοκιμασίες κατά της Δημοτικής Αρχής

Καταγγελία από τους δημοτικούς συμβούλους της "Επανεκκίνησης" για προσπάθεια απόκρυψης των όσων έγιναν στη συνέλευση των κατοίκων της Μόριας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

49 χρόνια μετά, ο Χ. Γραμμός για τον άθλο του «Γουέμπλεϊ»

Ο Μυτιληνιός παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού ξετυλίγει Στο Νησί 99FM το «κουβάρι» των αναμνήσεων από τη μεγαλειώδη πορεία προς τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μελέτη για Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων και κομποστοποίηση στο ΧΥΤΑ Λέσβου

Εκπρόσωποι της ανάδοχης εταιρείας βρέθηκαν στη Λέσβο και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τον πρόεδρο της ΔΕΔΑΠΑΛ, Στέφανο Αποστόλου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Γιατί δεν κάνουν‑ακόμα‑ παράταση για το κτηματολόγιο;

Ενώ έχει ενημερωθεί και ο κ. Αθανασίου, ανέφερε στο «Ν» ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Στρ. Μανωλακέλλης σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έχουμε κοστολογημένες προτάσεις για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 13,5 δισ. ευρώ»

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μίλησε στο «Ν» για το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Η Κυβέρνηση προχειρολογεί εις βάρος του παραγωγικού κόσμου»

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, μετέφερε στη Βουλή την κραυγή αγωνίας αγροτών, κτηνοτρόφων, αλλά και αλιέων των νησιών μας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το βάρος στην αποκατάσταση της βατότητας των δασικών τμημάτων

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου ξεκίνησε εργασίες στην κεντρική Λέσβο, συμβάλλοντας στην αντιπυρική θωράκιση του νησιού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συγχαρητήρια Περιφέρειας για τις ανόδους

Στις πρωταθλήτριες ομάδες, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, των νησιών του Βορείου Αιγαίου που προβιβάστηκαν σε εθνική κατηγορία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σπίτι...«ναυαγεί» και «ουδείς ασχολείται»!

Πλημμυρίζει εδώ και εβδομάδες και ο ένοικος όπου και να απευθύνεται λύση δεν βλέπει
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι αγρότες δεν αποζημιώνονται στο 100% των ζημιών από τον ΕΛΓΑ»

Τοποθέτηση της βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα συγχαρητήρια Μπουρνού σε Θησέα και Παπάδο

Για την άνοδό τους και την εκπροσώπηση της Λέσβου σε Α2 γυναικών και Γ' Εθνική ανδρών, αντίστοιχα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Αντιδήμαρχε, εκτέθηκες ανεπανόρθωτα!»

Σκληρή απάντηση του τ. Δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, στον Στρατή Τζιμή και εν γένει τη δημοτική αρχή Κύτελη, για τους οποίους δηλώνει πως «η περίοδος που δοξάζονταν κρυπτόμενοι, μας τελείωσε»