× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Φτιάξτε επιτέλους παιδικές χαρές για τα παιδιά μας»

Επιστολή στο Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη έστειλαν οι σύλλογοι γονέων του 2ου, του 5ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης για τη δημιουργία παιδικών χαρών σε Επάνω Σκάλα και Καμάρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/3/2023

«Φτιάξτε επιτέλους παιδικές χαρές για τα παιδιά μας»

Τη δημιουργία χώρων αναψυχής και παιδικές χαρές στην περιοχή της Επάνω Σκάλας και στις Καμάρες της Μυτιλήνης, ζητούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου, σε έγγραφο – επιστολή προς το δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη το οποίο παρέδωσαν την προηγούμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επιστολή τους οι γονείς των τριών σχολείων, βάζουν επί τάπητος το ζήτημα της έλλειψης παιδικών χαρών στις συγκεκριμένες συνοικίες και μάλιστα αναφέρονται σε ανακοινώσεις του Δήμου περί δημιουργίας παιδικής χαράς στο Πάρκο της Επάνω Σκάλας, ένα έργο που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί καθώς και στη δημιουργία του Πάρκου αναψυχής στην Αγία Κυριακή το οποίο θα προχωρήσει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων προτείνουν τη δημιουργία χώρων αναψυχής για τα παιδιά στο Πάρκο του Αγίου Ευδοκίμου, στο πάρκο απέναντι από το ΙΚΑ καθώς και στις Καμάρες επί των οδών Ποταμώνος και Αγραφιώτη.

Δυστυχώς,  πρόβλημα έλλειψης χώρων αναψυχής και παιδικών χαρών αντιμετωπίζει ολόκληρος ο Δήμος Μυτιλήνης και  η πόλη η οποία έχει ελάχιστες διεξόδους αναψυχής για τα παιδιά. Οι μόνες πιστοποιημένες παιδικές χαρές αυτή τη στιγμή είναι στο Πάρκο Καραπαναγιώτη και στο πάρκο Αγίας Ειρήνης ενώ ολοκληρώνεται σταδιακά και η παιδική χαρά της Χρυσομαλλούσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι χώροι αυτοί όπως είναι κατανοητό δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μιας πόλης 30.000 κατοίκων η οποία έχει  πολλές μεγάλες πυκνοκατοικημένες συνοικίες, όπως είναι η Επάνω Σκάλα και οι Καμάρες στις οποίες αναφέρεται και η επιστολή των γονέων του 2ου, 5ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου.

Οι πολίτες της Μυτιλήνης γενικά έχουν χορτάσει από υποσχέσεις «περί έργων» που θα βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητά τους, όμως τα τελευταία χρόνια…έργα ακούμε και έργα ΔΕΝ βλέπουμε.

Αναλυτικά η επιστολή των γονέων των τριών δημοτικών σχολείων της πόλης μας έχει ως εξής:  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Με το παρόν έγγραφο και σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των  2ου και  5ου Δημοτικών Σχολείων Μυτιλήνης, θέλουμε να σας εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για την μη ύπαρξη κατάλληλων χώρων αναψυχής για τα παιδιά (παιδικές χαρές) στην περιοχή της Επάνω Σκάλας και στην Περιοχή Καμάρες.   

Στις εν λόγω περιοχές στεγάζονται τρία (3) Δημοτικά Σχολεία (2ο, 5ο και 8ο ΔΣ Μυτιλήνης) καθώς και τρία (3) Νηπιαγωγεία (2ο, 3ο και 14ο Νηπ. Μυτιλήνης).

Με το πρώτο έγγραφο που σας επισυνάπτουμε, πραγματοποιήθηκε ανακοίνωση από την επίσημη σελίδα του Δήμου Μυτιλήνης για την ανακατασκευή παιδικής χαράς στην περιοχή της Επάνω Σκάλας εντός εξαμήνου, έργο το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με το δεύτερο έγγραφο που συμπεριλαμβάνεται στην επιστολή μας, έχει πραγματοποιηθεί μελέτη για την δημιουργία πάρκου αναψυχής στην περιοχή της Αγίας Κυριακής, έργο το οποίο θα πραγματοποιηθεί (εάν πραγματοποιηθεί) σε μελλοντικό χρόνο.

Δυστυχώς ένας γονιός των συγκεκριμένων περιοχών για να πάει το παιδί του να παίξει πρέπει να διανύσει μεγάλη απόσταση καθώς δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι.

Κρίνεται σκόπιμο να αναφερθεί ότι σύμφωνα με μελέτες οι πιο ευχάριστες αναμνήσεις ενός ανθρώπου είναι άμεσα συσχετισμένες με το παιχνίδι των παιδικών χρόνων. Το αίσθημα της ανυπομονησίας μέχρι να βρεθείς σε έναν χώρο φτιαγμένο για σένα, που θα τρέξεις, θα κρυφτείς, θα γνωρίσεις φίλους, θα μαλώσεις, θα χτυπήσεις και που πάλι θα ανυπομονείς να επιστρέψεις.

Στους παρακάτω προτεινόμενους χώρους με τις κατάλληλες παρεμβάσεις μπορούν να δημιουργηθούν σύγχρονοι, λειτουργικοί και ασφαλείς (σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές) χώροι αναψυχής για τα παιδιά μας:

- Πάρκο Αγίου Ευδόκιμου.

-Πάρκο έναντι ΙΚΑ.

- Πάρκο στην περιοχή Καμάρες (Επι των οδών Ποταμώνος και Αγραφιώτη).

Κατόπιν των παραπάνω, Οι προσυπογράφοντες σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων είμαστε σίγουροι ότι με το αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει θα ανταποκριθείτε θετικά στον προβληματισμό που σας θέσαμε προκείμενου να λυθεί άμεσα ένα μείζον θέμα για τις εν λόγω περιοχές».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου