× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

500 κιβώτια βοήθειας σε Τουρκία και Συρία από το Χαλάνδρι μέσω Μυτιλήνης

Η αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη και το μέλος της οργάνωσης «Αλληλεγγύη για όλους» Μανώλης Σαρρής ήρθαν στη Λέσβο για να ταξιδέψουν στο Αϊβαλί με ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 4/3/2023

500 κιβώτια βοήθειας σε Τουρκία και Συρία από το Χαλάνδρι μέσω Μυτιλήνης

Στη Λέσβο βρέθηκαν την Παρασκευή η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης «Αλληλεγγύη για όλους» Μανώλης Σαρρής προκειμένου να συνοδέψουν την μεγάλη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η κ. Χριστούλη και ο κ. Σαρρής αναφέρθηκαν στην τεράστια κινητοποίηση των πολιτών στο Χαλάνδρι για τη συγκέντρωση βοήθειας από την πρώτη κιόλας μέρα που έγινε γνωστή η ανάγκη βοήθειας και στήριξης των σεισμόπληκτων συνανθρώπων μας.

Όπως σημείωσε η κ. Χριστούλη οι δημότες του Χαλανδρίου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα που αφορούν στην αλληλεγγύη και στην αλληλοβοήθεια και πρόσθεσε ότι η προσφορά για τους σεισμόπληκτους ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αφού συγκεντρώθηκαν  500  κιβώτια με προϊόντα τα οποία θα φύγουν στο Αϊβαλί και από εκεί θα προωθηθούν στις περιοχές που έχουν πληγεί. Παράλληλα πρόσθεσε η αντιδήμαρχος του Χαλανδρίου, ο Δήμος συμμετείχε και σε αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που είχε οργανώσει η ΚΕΔΕ στέλνοντας και εκεί μεγάλες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης.

Από την πλευρά του ο κ. Σαρρής σημείωσε ότι η οργάνωση «Αλληλεγγύη για όλους» η οποία ιδρύθηκε την περίοδο των μνημονίων σε μια περίοδο βαθιάς φτωχοποίησης των πολιτών, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της όλους όσοι βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, χωρίς να κάνει διακρίσεις. «Στο πλευρό μας όπως σημείωσε σε κάθε περίσταση βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας στην προσπάθειά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο συγκινητικό στοιχείο στην  συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους, σημείωσαν η κ. Χριστούλη και ο κ. Σαρρής είναι το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας έδωσαν απλόχερα ό,τι μπορούσε ο καθένας χωρίς να υπολογίσουν τις όποιες διαφορές έχουμε ως χώρα με την Τουρκία σε διπλωματικό επίπεδο. «Αντίστοιχα συγκινητικά, υπογράμμισαν είναι και τα μηνύματα συμπαράστασης που έρχονται εδώ και τρεις μέρες από τη γειτονική χώρα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής τους, η κ Χριστούλη και ο κ. Σαρρής, αναφερόμενοι στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, σημείωσαν ότι η ομάδα «Αλληλεγγύη για όλους» συμμετέχει σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πένθους για τα θύματα του μοιραίου τρένου και προσθέτουν πως μόνο με την κινητοποίηση  των πολιτών και την πίεση της κοινωνίας υπάρχει ελπίδα αλλαγής στην πολιτική διαχείριση των καταστάσεων στη χώρα μας. 

Τα 500 κιβώτια της ανθρωπιστικής βοήθειας ταξίδεψαν την Παρασκευή το απόγευμα για την Τουρκία με τη συνοδεία της Έλενας Χριστούλη από το Δήμο Χαλανδρίου και του Μανώλη Σαρρή από την «Αλληλεγγύη για όλους» και την πολύτιμη βοήθεια των στελεχών  του Τελωνείου Μυτιλήνης  και των λιμενεργατών που φρόντισαν για τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Χορηγούνται από ακτοπλοϊκές εταιρίες και την αεροπορική εταιρεία Sky Express για την μετάβαση των νεοδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις περιοχές ανάληψης υπηρεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ενημερώθηκαν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων

Ημερίδα από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλλονής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εβγαλε μαχαίρι και τον δάγκωσε...

Συνελήφθη 24χρονος στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Γενικό Λύκειο Αντισσας στη Χίο

Οι «μικροί πρέσβεις» του τουρισμού του Δ. Δυτικής Λέσβου κατάφεραν μέσα από τον δικό τους μαθητικό τουρισμό στη Χίο όχι μόνο να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού αλλά και να προβάλλουν στους φοιτητές του Πανεπιστημίου τις ομορφιές της Δυτικής Λέσβου.
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ημέρα Καριέρας από τους Φοιτητές

Διοργάνωσαν Ημερίδα για δεύτερη χρονιά οι φοιτητικοί Σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για ναρκωτικά

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς, στη Μυτιλήνη
ΥΓΕΙΑ

Εκπαίδευση για την πυρασφάλεια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική
ΔΡΑΣΕΙΣ

Να... γεμίσουμε «το καλάθι της Αγάπης»!

Μετά την Καλλονή η δράση του Ερυθρού Σταυρού έρχεται στη Μυτιλήνη την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου