× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βιβλία αξιοδιάβαστα που δίνουν απαντήσεις και λύσεις!

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΟΥ*

Δημοσίευση 4/3/2023

Βιβλία αξιοδιάβαστα που δίνουν απαντήσεις και λύσεις!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ένα βιβλίο που δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα των παιδιών σχετικά με τον καιρό κατά την διάρκεια όλου του χρόνου! Τα πως και τα γιατί! Για όλα τα φαινόμενα παράξενα και μη! Διαβάζεται ευχάριστα, ακόμα και από μεγάλους, σαν και εμένα! Η εικονογράφηση του είναι πολύ ενδιαφέρουσα! Το όλο στήσιμο του σκληρόδετου βιβλίου εξαιρετικό, κατατοπιστικό και διασκεδαστικό, με τις κάρτες του τις «γράψε-σβήσε», το λεξικό του, τις πληροφορίες του! Από τις Καμίλα ντε λα Μπεντογιέρ στα κείμενα, την Σινιέ Σιού στην εικονογράφηση, την Έρρικα Πάλη στην μετάφραση, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, για παιδιά από 6 ετών.
Περιγραφή από το οπισθόφυλλο: Ανακάλυψε τι συμβαίνει γύρω μας σε αυτό το μεγάλο βιβλίο για τον καιρό. Μάθε πώς σχηματίζονται οι νιφάδες του χιονιού, γιατί μερικές φορές βρέχει βατράχια, πώς μπορούμε να προβλέψουμε τον καιρό, τι καιρό έκανε πριν από πολλά πολλά χρόνια και άλλα πολλά.
Χρησιμοποίησε τις τέσσερις κάρτες "γράψε-σβήσε" για να εξερευνήσεις τον καιρό γύρω σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ , να ένα βιβλίο που πρέπει να αποκτήσουμε όσοι έχουμε στην οικογένεια μας παιδιά που δεν ξεκολλάνε από τις οθόνες! Ένα βιβλίο που χρειάζονται τα παιδιά και όλοι όσοι χάνουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, στη πραγματική ζωή, παρακολουθώντας κυρίως, για να μην πω μόνο, ότι συμβαίνει στις οθόνες του κινητού, του τάμπλετ , του υπολογιστή! Και μην ξεχνάτε το πιο σημαντικό, ότι, οι γονείς δίνουμε το παράδειγμα στα παιδιά μας, εμάς μιμούνται! Είναι πολύ έξυπνα γραμμένο και εικονογραφημένο, από την Lenia Major και Florent Becu! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, για παιδιά από 3 ετών.
Περιγραφή: Η Ινές είναι απεγνωσμένη: Ο αδερφός της, ο Εμίλ, έχει τα μάτια καρφωμένα στην οθόνη εδώ και βδομάδες!
Δεν της μένει παρά μόνο μία λύση...
Η ΕΟΟ: Η Ειδική Ομάδα κατά της Οθόνης. Μια Ομάδα Κρούσης!

Έρχεται ο γίγαντας, από την αγαπημένη σειρά μικρές καληνύχτες, των εκδόσεων Μεταίχμιο, σε κείμενο του δημοσιογράφου και βραβευμένου συγγραφέα Μάκη Τσίτα και έξυπνες εικόνες του Νικόλα Χατζησταμούλου. Το κατά ευχαριστήθηκα τούτο το μικρό σε μέγεθος βιβλίο, μα μεγάλο στους συμβολισμούς και στις αλήθειες του! Και εσείς μην πιστεύετε όσα ακούτε από αριστερά και δεξιά, για μεγάλους γίγαντες και μην τρομοκρατήστε, διώξτε μακριά σας αυτούς που σας λένε ψέματα, σας αναστατώνουν και σας στεναχωρούν, περιμένετε να δείτε πρώτα ή μάλλον ακόμα καλύτερα διαβάστε τούτη την ιστορία.
Έχει και δώρο την αφήγηση της ιστορίας σε QR code.
Περιγραφή: Τι θα συμβεί στη μικρή πόλη τώρα που έρχεται ο Αγκουγκαράν: ένας τεράστιος γίγαντας που τον τρέμουν όλοι σε Βορρά και Νότο, σε Ανατολή και Δύση;
Μια φορά κι έναν καιρό, οι κάτοικοι μιας ήσυχης πόλης έμαθαν πως θα έφτανε σε λίγο εκεί ο γίγαντας Αγκουγκαράν, ο φόβος και ο τρόμος όλου του κόσμου!
Δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, κι έτσι έτρεξαν αμέσως να θωρακίσουν τα σπίτια τους, να προμηθευτούν πολλά τρόφιμα, αλλά και όπλα για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό. Ώσπου, τρεις μέρες μετά, ακούστηκε ένας απαίσιος θόρυβος που έκανε τα σπίτια να τρέμουν και τα τζάμια να τρίζουν. Κι αμέσως εμφανίστηκε μια τεράστια σκιά, που έκρυψε τον ήλιο. Και τότε, τότε...

Ο υιός ο Κορονοϊός, της Παπαθεοδώρου Ελένης, σε εικονογράφηση του Ζαχαρόπουλου Σπυρίδων, από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Ένα παραμύθι ακόμα επίκαιρο, για έναν υιό, με κορόνα, διαφορετικό, που βάζει την οικογένειά του και το βασίλειο του σε περιπέτεια! Είναι τρυφερά γραμμένο! Ενημερώνει και δίνει συμβουλές με τον δικό της γλυκό τρόπο και καθόλου δεν μας τρομάζει η συγγραφέας του παραμυθιού! Με κέρδισε και σας το προτείνω με την σειρά μου!
Περιγραφή: Σε μία μακρινή χώρα, την ‘’ ΙΟπωνία ‘’, γεννήθηκε ένα αγοράκι λίγο διαφορετικό από τα άλλα! Είχε σκούρα μαλλάκια, ανακατεμένα θαρρείς από την καταιγίδα, μαύρα μεγάλα μάτια συννεφιασμένα και μια… λαμπρή κορώνα στο κεφάλι του σαν αστραπή. Όλοι φώναξαν να σας ζήσει ο… υιός. Μόνο που αυτός ο υιός δεν ήταν σαν όλους τους άλλους και σύντομα, προκάλεσε μπελάδες στους γονείς, στους υπηκόους αλλά και στη χώρα του… Ένα παραμύθι επίκαιρο όσο λίγα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βιβλίο για ενήλικες:

Καλογερεσίτσα, της Γιάννας Γιαννοπούλου, με κέρδισε από την πρώτη σελίδα! Το διάβασα με συγκίνηση! Μέσα από ιστορίες ζωής μιας φαμίλιας, μαθαίνουμε τις πικρές αλήθειες, της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας! Τον αγώνα των προπαππούδων, των παππούδων, των γονιών μας! Μου θύμισε ιστορίες που άκουγα από τον δικό μου παππού, που ακούω από την μητέρα μου, για τα ‘’παλιά’’! Πόσο κοντά και ταυτόχρονα πόσο μακριά από εμάς φαντάζει η εποχή που περιγράφει η συγγραφέας! Με συνεπήρε η αφήγηση, η ροή του λόγου, η γραφή της! Αναζητήστε το, αν το βρείτε πάρτε το και διαβάστε το! Θα κάνετε ένα ταξίδι στην Ελλάδα του χθες! Ιστορίες σαν αυτές που περιγράφει η Γιάννα Γιαννοπούλου, πρέπει να καταγράφονται, να τις διαβάζουμε, να μην χαθούν, να μην ξεχαστούν. Ούτε η ψυχικοί δύναμη αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι έζησαν σκληρές καταστάσεις, που είναι παραδείγματα προς μίμηση, οι αξίες και οι θυσίες τους, για την οικογένεια, για τα πιστεύω τους, για την Ελλάδα! Αχ! Ελλάδα, σ αγαπώ… Αυτό το τραγούδι μου έρχεται στο νου…


*Η Δρ. Αθανασία Δαφιώτη είναι Δημοσιογράφος-Θεατρολόγος-Συγγραφέας

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Μια ζωή «Οδυσσεβάχ» και… «Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο»!

Ένα μεγάλο χειροκρότημα για όλο το θίασο της ΠασπARTού από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Γιώργος Αρμένης σε παράσταση στη Λέσβο

«Χόρεψέ με πατέρα» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ο μαθητικός φακός ανέδειξε τα νησιά

Διαγωνισμό φωτογραφίας έκανε το Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης με 117 συμμετοχές
ΘΕΑΤΡΟ

Συμβολική προσφορά στον Φάρο του Πολιτισμού μας

Aπό θεατρικές ομάδες της Μυτιλήνης για το εγκαταλελειμμένο Αναγνωστήριο Αγιάσου
ΜΟΥΣΙΚΗ

Πρόγραμμα σεμιναρίων και master classes

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μικρός Πρίγκιπας από το Αναγνωστήριο της Αγιάσου

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 130 χρόνια από την ίδρυση του
ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλία για παιδιά με θέμα το σώμα

Γράφει η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΑΦΙΩΤΗ*
ΒΙΒΛΙΟ

Το μυθιστόρημα του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους παρουσιάζεται

«Φόνος στο Υπόγειο της Βουλής» το νέο του βιβλίο- Εκδήλωση το Σάββατο 27 Απριλίου
ΘΕΑΤΡΟ

«Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Από τη Θεατρική Ομάδα πασπARTού Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ώρα 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΘΕΑΤΡΟ

O ΦΟΜ ανεβάζει τις «Στιγμές»

Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης 20, 21 και 22 Απριλίου