× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τέσσερις αναβολές μετά, το Εφετείο του 73χρονου προπονητή βιαστή ανηλίκων

Διακοπή για την Τετάρτη αποφάσισε το Δικαστήριο, αφού ο κατηγορούμενος ζήτησε κι άλλη αναβολή λόγω κωλύματος του δικηγόρου του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/3/2023

Τέσσερις αναβολές μετά, το Εφετείο του 73χρονου προπονητή βιαστή ανηλίκων
Μάρτιος 2021, μετά την 4η αναβολή μίλησαν μαζί μας τα θύματα

Επειτα από τέσσερις αναβολές, χτες Δευτέρα 6 Μαρτίου επρόκειτο να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτο Εφετείο Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, η υπόθεση του βιαστή ανηλίκων, ο οποίος ήταν προπονητής, γνωστός στην κοινωνία της Λέσβου και ζούσε στη Γέρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο καταδικασθείς σε πρώτο βαθμό για βιασμό κατ' εξακολούθηση τετελεσμένο και σε απόπειρα, κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη κατ' εξακολούθηση από πρόσωπο που συνοικει με τον ανήλικο, για άλλη μια φορά ζήτησε αναβολή χτες Δευτέρα, επικαλούμενος κώλυμα της δικηγόρου του που δίκαζε στην Καλαμάτα. 

Η εισαγγελέας τόνισε ότι έχει ήδη λάβει πολλές αναβολές και ο κατηγορούμενος επιπρόσθετα επικαλέστηκε προβλήματα υγείας. Ωστόσο το δικαστήριο διέκοψε για αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου.

Ο βιαστής είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό στη Χίο το 2019 με 20 χρόνια ποινή κάθειρξης. Εξέτισε δύο χρόνια από την ποινή του και στη συνέχεια επικαλούμενος λόγους υγείας αφέθηκε ελεύθερος με κατ’ οίκον περιορισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μητέρα του ανήλικου τότε κοριτσιού και τα αδέρφια του, τα οποία κλείδωνε και τα ίδια τα θύματα είχαν μιλήσει στην κάμερα του «Ν» εξιστορώντας όλα τα περιστατικά, ενώ ξέσπασαν όταν έμαθαν στην τέταρτη αναβολή, τον Μάρτιο του 2022 ότι ο κακοποιητής του είχε ακόμα έναν χρόνο μπροστά του να προετοιμαστεί μέχρι να εκδικαστεί η έφεσή του.

Έχοντας αναγνώριση ως προπονητής από την τοπική κοινωνία, ο βιαστής παρουσιάστηκε στην οικογένεια ως καλοσυνάτος γείτονας, πρόθυμος να τους βοηθήσει. Όπως μας είχε δηλώσει ο αδερφός της βιασθείσας, ήταν τότε 11 ετών όταν έπεσε η μπάλα στο σπίτι του μετέπειτα κακοποιητή του. «Μου είχε φανεί τόσο καλός άνθρωπος». Η οικογένεια είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα και σε αναμονή της σύνδεσης ρεύματος στο σπίτι, ο γείτονας προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. «Τον ένιωθα σαν πατέρα μου» λέει η μητέρα της βιασθείσας. «Μου πρότεινε να κάνουν τα παιδιά μου μπάνιο στο σπίτι του μέχρι να έρθει το ρεύμα, μαγειρεύαμε όλοι μαζί, του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη».

Ο βιολογικός πατέρας των παιδιών ζούσε στην Αθήνα και η μητέρα είχε έναν σύντροφο που σχεδόν μεγάλωσε τα παιδιά της, ο οποίος της έλεγε «Δεν είναι δυνατόν να κάνει τόσα πράγματα, να προσφέρει δώρα χωρίς ανταλλάγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάποια στιγμή, έχοντας ζήσει αυτός στη Γερμανία, πρότεινε στη μάνα να πάρει το μεγαλύτερο κορίτσι 14 ετών τότε σε ένα ταξίδι. Το κορίτσι ήταν πολύ θερμό για ένα ταξίδι στο εξωτερικό και μετέβη μαζί του, μάλιστα έδωσε και την απαραίτητη έγγραφη άδεια η μαμά της. «Είχαμε πάει μαζί Γερμανία και Ιταλία με αυτοκίνητο, άρχισε να μου λέει διάφορα, ήμουν σε ξένη χώρα δεν ήξερα τίποτα, είχα τρομοκρατηθεί, δεν μπορούσα να πάρω τηλέφωνο τη μαμά μου δεν μπορούσα να κάνω τίποτα… Και μετά ήταν όλο δώρο και μετά την επιστροφή μας ξεκίνησαν οι βιασμοί. Ήταν συνεχόμενα, ήταν κάθε μέρα» μας λέει η 22χρονη σήμερα, επιζώσα του βιασμού.

Η 23χρονη από όταν γύρισαν από το ταξίδι δεν θυμάται βράδυ που να μην την είχε αγγίξει βιάζοντάς την ο 64χρονος τότε. «Εμένα με κλείδωνε και έπαιρνε τις αδερφές μου στην Ερεσό ή εκδρομή, με είχε κλειδώσει μέρες, με είχε κλειδώσει ακόμα και μέσα στο γκαράζ».

Στο μεταξύ τα παιδιά εξομολογήθηκαν ότι φοβούνταν να μιλήσουν σε οποιονδήποτε «Μας έδερνε και μας έλεγε ότι αν πούμε τίποτα θα κλείσει τη μαμά μας στη φυλακή για αμέλεια των παιδιών της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεσαία αδερφή είχε αναφέρει ότι «μας κλείδωνε στο σπίτι. Βγαίναμε βόλτα και μας παρακολουθούσε, ακόμα και έξω από το σχολείο, μας τραβολογούσε. Κάποιες φορές σπρωχνόμασταν στο δωμάτιο με κλωτσιές και μπουνιές μαζί του. Μας έβριζε και είχα αγανακτήσει. Μια φορά βγήκα έξω στην αυλή και άρχισα να χαρακώνομαι, γιατί δεν ήθελα άλλο τη ζωή μου»

Η μητέρα δούλευε αρκετά συχνά στο εξωτερικό γιατί δεν έβρισκε εργασία στη Λέσβο και όποτε έβλεπε τα παιδιά αισθάνονταν ότι είναι ψυχολογικά πεσμένα αλλά τίποτα άλλο. «Δεν το πιστεύω ότι εμπιστεύτηκα έναν άνθρωπο που τον είχα σαν πατέρα και τους έκανε τόσο κακό, δεν θα μου το συγχωρήσω ποτέ».

Εν τέλει σχεδόν ένα χρόνο μετά, όντας τα παιδιά κλειδωμένα στο σπίτι και εν μέσω φωνών κλήθηκε από τους γείτονες η αστυνομία και τα βρήκαν στο γκαράζ και έσπασαν τη σιωπή τους.

Στο μεταξύ λένε τα θύματα ότι όταν κατέθεσαν τα συμβάντα στην αστυνομία, από εκεί τους είπαν ότι δεν χρειάζονται δικηγόρο, και δεν είχαν κανέναν να μπορεί να παρασταθεί ενάντια στην τέταρτη αναβολή του βιαστή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τι μας είχαν πει πριν από έναν χρόνο:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους σε μαγικούς κόσμους

Δαφιώτη και Μολυβιάτης στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Πηγής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Βιβλιο‑Παραμυθενια» δράση!

Στο Δημοτικό Σχολείο Παμφίλων με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Συνεργασία για τον φάρο πολιτισμού, το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Αστεγοι, Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μυτιλήνης συνδράμουν και ζητούν να φτιαχτεί η στέγη του ιστορικού σωματείου- Τι λένε Α. Σαμαρτζίδου, Χ. Μαλακός και Θ. Χατζηλάμπρου στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Καμία παράταση ωραρίου λέει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου

Αντίδραση στην πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για παράταση λειτουργίας των καταστημάτων στην αγορά της πόλης ως τις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

30 χρόνια ζωής μετρά το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Με εξωστρεφείς δράσεις προσβλέπει σε παραπέρα ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια το Τμήμα Γεωγραφίας
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Προβληματική η υγειονομική κάλυψη των νησιών

Πολύ μεγάλη η λίστα με τις κενές θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

12 συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ

Σε Λέσβο και Χίο οι παραβάτες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ολυμπιακή Εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024

Στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη αγάπης στην Κυψέλη

Από το 3ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΥΓΕΙΑ

«Οι ανάγκες σε αίμα… δεν πάνε διακοπές!»

Στη Λέσβο ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, Παναγιώτης Κατσίβελας
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες