× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Για πόσο καιρό θα βλέπουμε την προκυμαία, εργοτάξιο;

Ανησυχία πολιτών και καταστηματαρχών της Μυτιλήνης, για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στο έργο της παραλιακής ζώνης. Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο με ερώτησή της η Βάσω Χοχλάκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/3/2023

Για πόσο καιρό θα βλέπουμε την προκυμαία, εργοτάξιο;

Σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται, δυστυχώς, στο έργο ανάπλασης της προκυμαίας Μυτιλήνης, το οποίο αν και έχει ξεκινήσει από το Νοέμβριο και έχουν τοποθετηθεί μεταλλικές κατασκευές για το εργοτάξιο μπροστά από τη θάλασσα, εντούτοις ελάχιστα έχει προχωρήσει με αποτέλεσμα καθημερινά οι πολίτες να αναρωτιούνται τι συμβαίνει και γιατί δεν γίνονται εργασίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «Ν» δέχεται καθημερινά τηλεφωνήματα κατοίκων της πόλης  οι οποίοι ρωτούν αν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους το έργο κινείται με ρυθμούς χελώνας εδώ και πολύ καιρό και γιατί δεν υπάρχει σοβαρή εξέλιξη.

Περισσότερο από όλους, όπως είναι φυσικό, ανησυχούν οι καταστηματάρχες της προκυμαίας και της Πλατείας Σαπφούς οι οποίοι φοβούνται ότι το καλοκαίρι θα έρθει και τα σκάμματα μαζί με τις μεταλλικές κατασκευές του εργοταξίου θα είναι δίπλα στα καθίσματα των μαγαζιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη πολλά καταστήματα της προκυμαίας έχουν κλείσει τους τελευταίους μήνες, και η περιοχή που άλλοτε ήταν η πιάτσα των καφέ, μπαρ και κέντρων διασκέδασης της Μυτιλήνης, με ζωή φώτα και δυνατή μουσική, τώρα θυμίζει νεκροταφείο αφού ελάχιστα καταστήματα έχουν αντέξει και παραμένουν ανοιχτά.

Το θέμα της αργής εξέλιξης των  εργασιών έφερε την Δευτέρα στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου της Μυτιλήνης με ερώτησή της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Βάσω Χοχλάκα, η οποία μετέφερε την ανησυχία της καθώς και τα ερωτήματα των πολιτών για το έργο της προκυμαίας.

Απαντώντας στη Βάσω Χοχλάκα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στρατής Τζιμής, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν ορισμένες μικρές – πολύ μικρές όπως είπε αστοχίες της μελέτης, οι οποίες όμως διορθώθηκαν, ενώ προσπαθώντας να καθησυχάσει τις όποιες ανησυχίες είπε ότι πλέον το έργο θα προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως αρκετή ανησυχία για την καθυστέρηση των εργασιών λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν, υπάρχει και στα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, τα οποία θέλουν το έργο να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν έως το καλοκαίρι και να ξεπεραστούν τα δύσκολα σημεία. Μάλιστα φαίνεται ότι έχει γίνει και συνάντηση με την εταιρεία για επίσπευση των εργασιών και τοποθέτηση περισσότερων συνεργείων ώστε να προχωρήσει ταχύτερα το έργο»

Δυστυχώς οι φόβοι που είχαν εκφραστεί από πολύ κόσμο και επαγγελματίες της περιοχής στην αρχή του έργου για προβλήματα και καθυστερήσεις, επιβεβαιώνονται και πλέον οι πολίτες και οι επισκέπτες της Μυτιλήνης θα πρέπει να μάθουν να συμβιώνουν με το εργοτάξιο και τα σκάμματα στην προκυμαία για τα επόμενα χρόνια.

 Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ερώτηση της Βάσως Χοχλάκα και την απάντηση του αντιδημάρχου Στρατή Τζιμή 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση