× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Βγάζει στο σφυρί οικόπεδο το Μιχαλέλειο, για να μην κλείσει

Δεν προχωρά η προγραμματική σύμβαση του γηροκομείου με το Δήμο Μυτιλήνης και ως λύση προκρίνεται η πώληση οικοπέδου δίπλα στο κοιμητήριο. Από 3 έως 5 μήνες οι οφειλές στους εργαζόμενους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/3/2023

Βγάζει στο σφυρί οικόπεδο το Μιχαλέλειο, για να μην κλείσει

Δεν μπορεί να προχωρήσει τελικά  η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Μυτιλήνης με το Μιχαλέλειο γηροκομείο Πλωμαρίου ώστε να χρηματοδοτηθεί το ίδρυμα παρά τις προσπάθειες συνεννόησης που έγιναν με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και την Ειδική Γραμματέα, η οποία καθώς φαίνεται δεν αποδέχεται καμία εκδοχή ενίσχυσης του Ιδρύματος από το Δήμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το οικόπεδο δίπλα στο κοιμητήριο 

Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό που  απειλεί πλέον την ύπαρξη και λειτουργία  του Ιδρύματος, το οποίο έχει συσσωρευμένα χρέη και απλήρωτα δεδουλευμένα σε εργαζόμενους  από την περίοδο Διοίκησης του από το Δήμο Μυτιλήνης, η Δημοτική Αρχή συμφώνησε με την Κοινότητα Πλωμαρίου και τη Διοίκηση του Ιδρύματος, να αγοραστεί ένα οικόπεδο του γηροκομείου το οποίο βρίσκεται δίπλα στο κοιμητήριο του Πλωμαρίου και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες της επέκτασής τους.

Τη συμφωνία αυτή ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαντώντας σε ερώτηση της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκης Τσιριγώτη για το μέλλον του ιδρύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Που είναι τα λεφτά της ΤΕΡΝΑ;

Ο ίδιος επανέλαβε την βούληση της δημοτικής αρχής να στηρίξει το ίδρυμα, παραδέχθηκε όμως ότι η προγραμματική σύμβαση η οποία είχε προκριθεί ως λύση το προηγούμενο διάστημα δεν μπορεί να προχωρήσει. Μάλιστα δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του ιδρύματος λέγοντας ότι ήδη έχει λάβει τις 20.000 ευρώ από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ οι οποίες θα το βοηθήσουν να σταθεί στα πόδια του  το επόμενο διάστημα.

Την αισιοδοξία του Δημάρχου Στρατή Κύτελη, δεν συμμερίζεται ωστόσο ο πρόεδρος της κοινότητας Πλωμαρίου και πρόεδρος του Μιχαλέλειου Γιάννης Ξανθούλης ο οποίος αναφέρει με δήλωσή του στο «Ν» ότι μέχρι σήμερα το γηροκομείο δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από την ΤΕΡΝΑ και δυσκολεύεται να καλύψει τα έξοδα ακόμη και τη μισθοδοσία του Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα ο κ. Ξανθούλης τόνισε ότι η πώληση του οικοπέδου στο Δήμο για την επέκταση του κοιμητηρίου  είναι η μόνη λύση σε μια έσχατη προσπάθεια να πάρει κάποια χρήματα το ίδρυμα για να μπορέσει να επιβιώσει τους επόμενους μήνες.

«Δεν ξέρω που τα είδε ο Δήμαρχος τα χρήματα στο λογαριασμό του γηροκομείου από την ΤΕΡΝΑ, έως σήμερα όμως (Τρίτη μεσημέρι), εμείς δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ. Είπαν ότι θα δώσουν, όμως ακόμη περιμένουμε. Από εκεί και πέρα η πώληση του οικοπέδου δίπλα στο κοιμητήριο, είναι πράγματι μια καλή λύση για το ίδρυμα και φυσικά και η κοινότητα Πλωμαρίου συμφωνεί με αυτό διότι υπάρχει ανάγκη για επέκταση του υφιστάμενου χώρου ταφής. Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε την πώληση προς 50.000 ευρώ, και ελπίζουμε να προχωρήσει η διαδικασία και να μην σκοντάψουμε για δεύτερη φορά σε κάποιον «σούπερ» δημόσιο λειτουργό ο οποίος θα σταματήσει τη διαδικασία.

Οι οφειλές 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση όσο γρήγορα και αν τρέξει η πώληση του οικοπέδου, δεν προβλέπεται να πάρουμε χρήματα στα χέρια μας ως Μιχαλέλειο πριν περάσουν 4-5 μήνες και έως τότε πραγματικά δεν γνωρίζω  πως θα προχωρήσουμε και πως θα καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Ξανθούλη το ίδρυμα αυτή τη στιγμή έχει καλύψει τις οφειλές και τους μισθούς των εργαζομένων από το Δεκέμβριο και μετά, από τη μέρα που ανέλαβε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έχουν μείνει όμως όπως είπε, οι παλιές οφειλές που δημιουργήθηκαν την περίοδο που την ευθύνη της διοίκησης είχε ο Δήμος Μυτιλήνης.

Ειδικότερα οφείλονται, στις γυναίκες εργαζόμενες μισθοί τριών μηνών (Σεπτέμβριος – Οκτώβριος Νοεμβριος 2022) και στους 2  διοικητικούς υπαλλήλους μισθοί 4 και 5 μηνών.

Οφείλονται ακόμη αρκετά χρήματα σε προμηθευτές από το 2022 πριν αναλάβει η παρούσα διοίκηση του ιδρύματος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις απαντήσεις που δόθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης από τη Δημοτική Αρχή για το Μιχαλέλειο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες