× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποιος φταίει τελικά για την αναστολή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πλωμάρι;

Ευθύνες στους συνδικαλιστές της πυροσβεστικής και στους βουλευτές που έφεραν το θέμα στη βουλή, ρίχνει η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης. Δεν αποδέχεται τις ευθύνες της για το γεγονός ότι το κτίριο δεν επισκευάστηκε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/3/2023

Ποιος φταίει τελικά για την αναστολή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πλωμάρι;

Την μεταστέγαση του πυροσβεστικού κλιμακίου Πλωμαρίου στο κτίριο του παλιού ξενώνα της κοινότητας Πλαγιάς, αποφάσισε τη Δευτέρα το απόγευμα κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, έπειτα από μια θυελλώδη συζήτηση για τα πως και τα γιατί φτάσαμε στο σημείο «μηδέν» στην αναστολή δηλαδή της λειτουργίας του κλιμακίου την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Αρνητικά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Με πυξίδα τον Πολίτη» και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πλωμαρίου Παναγιώτης Ανδριώτης, οι οποίοι ζήτησαν να επισκευαστεί το κτίριο του Δημαρχείο και να μην φύγει το κλιμάκιο στην Πλαγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ισχυρίστηκαν τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, το σκηνικό της αναστολής στήθηκε, είπαν, κυρίως για πολιτικούς λόγους μετά την επιστολή συνδικαλιστικής παράταξης των πυροσβεστών και τις διαστάσεις που πήρε το θέμα στη βουλή από  την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Ισχυρίσθηκαν δε, πως από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η αναστολή του κλιμακίου  ο Δήμος Μυτιλήνης κινητοποιήθηκε άμεσα και βρήκε λύση για την μετεγκατάσταση στο κτίριο του παλιού ξενώνα της Πλάγιάς. Μάλιστα πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας Ηρακλής Κουντουρέλλης, οι εργασίες επισκευής στο ξενώνα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και απομένει να κατεδαφιστούν ορισμένα ετοιμόρροπα κτίρια που είναι εκεί κοντά ώστε να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης των οχημάτων. Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το κτίριο που στεγάζονταν οι υπηρεσίες της πυροσβεστικής δεν αντιμετώπιζε κάποιο στατικό πρόβλημα, αφού όπως είπε είχε ελεγχθεί από μηχανικούς. Σημείωσε δε, ότι στην παρούσα φάση ο Δήμος έπρεπε να αναζητήσει κονδύλια για να μπορέσει να προχωρήσει στην επισκευή και αναμόρφωση του χώρου, ωστόσο πρόσθεσε αυτό δεν ήταν τόσο επείγον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κριτική στη στάση που τήρησε η Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια, αδιαφορώντας όπως είπαν για τις επιστολές της Πυροσβεστικής από το 2021 για επισκευή του κτιρίου ή μετεγκατάσταση του κλιμακίου, άσκησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι τόνισαν πως τώρα αυτό που προέχει είναι να μην χαθεί το κλιμάκιο και όλη αυτή τη ιστορία που δημιουργήθηκε να μην αποτελέσει αφορμή για την πυροσβεστική να καταργήσει εντελώς την υπηρεσία αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο η Εριφύλη Χιωτέλλη από την «Πυξίδα» όσο και η Νίκη Τσιριγώτη από την «Λαϊκή Συσπείρωση», χαρακτήρισαν απαράδεκτη την τοποθέτηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Κύτελη οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ όπως είπαν, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι το κτίριο δεν επισκευάστηκε, ρίχνουν το μπαλάκι στους βουλευτές και τους συνδικαλιστές εργαζόμενους που εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση του.

Σε κάθε περίπτωση η Εριφύλη Χιωτέλλη και οι σύμβουλοι που πρόσκεινται στην παράταξή της καθώς και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ανδριώτης, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μετακίνηση του κλιμακίου στην Πλαγιά σημειώνοντας ότι η καλύτερη λύση είναι να επισκευαστεί ο χώρος του Δημαρχείου και να επιστρέψει το κλιμάκιο εκεί το συντομότερο δυνατό.

Αυτή την άποψη εξάλλου εξέφρασε και η εκπρόσωπος των Εθελοντών Πυροσβεστών του Πλωμαρίου, η οποία δήλωσε την ανησυχία της ότι η πιθανή μετακίνηση στην Πλαγιά θα έχει αρνητικές συνέπειες για την πόλη του Πλωμαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση της πολιτεύτριας του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος