× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θυμηθείτε κι αυτό σαν θα πούμε το νερό... νεράκι!

Σκέψεις ενός πολίτη με αφορμή τους τόνους πολύτιμου νερού που χύθηκαν σήμερα στους υπονόμους

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Δημοσίευση 10/3/2023

Θυμηθείτε κι αυτό σαν θα πούμε το νερό... νεράκι!

Διακοπή της υδροδότησης της νότιας ζώνης ύδρευσης στη Μυτιλήνη, από τις 8.30 το πρωί έως τις 6.30 το απόγευμα, είχε προαναγγείλει για σήμερα η ΔΕΥΑΛ λόγω εγκατάστασης είπε υδραυλικών βαλβίδων στο δίκτυο ύδρευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι από το πρωί κεντρικοί δρόμοι της Μυτιλήνης γέμισαν από νερό, αφού για να αδειάσει το δίκτυο άνοιξαν τους πυροσβεστικούς κρουνούς!

Τόνοι πολύτιμου λόγω ανομβρίας νερού, χύθηκαν στο δρόμο και κατέληξαν στους υπονόμους! Νερό που προφανώς κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να αντληθεί, δεν μπορούσε μέσω βυτιοφόρων να μεταφερθεί σε δεξαμενές, δεν αξιολογήθηκε ως σημαντικής αξίας (;).

Θέλησα να ρωτήσω κάποιον αρμόδιο περί τούτου. Μπορεί η περιβαλλοντική μου ευαισθησία να ήταν άνευ σημασας, δεν είμαι και παντογνώστης σαν τα στελέχη της δημοτικής μας αρχής βλέπετε, οπότε είπα να ρωτήσω. Πήρα το τηλέφωνο που η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ έδινε «για περισσότερες πληροφορίες». 22510 24444.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρέθηκα μπροστά σε ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα που με ρώταγε με ποιον θέλω να επικοινωνήσω αφού με ευχαριστούσε που κάλεσα τη ΔΕΥΑΛ! Και επειδή δεν ήξερα το εσωτερικό τηλέφωνο του αρμοδίου υπαλλήλου που μου συνίστατο να καλέσω, συνέχισα να ακούω το αυτοματοποιημένο μήνυμα που με ρωτούσε αν θέλω να επικοινωνήσω με τις βλάβες, το τμήμα καταναλωτών, την τεχνική υπηρεσία, την οικονομική υπηρεσία ή το πρωτόκολλο.

Μετά την «απαγγελία» κι ενώ σκεφτόμουνα με ποιον θέλω να μιλήσω το τηλέφωνο έκλεινε. Επανέλαβα ζητώντας μια φορά τις βλάβες, μια την τεχνική υπηρεσία και μια το τμήμα τον καταναλωτών. Πάντα αφού πληκτρολογούσα τον προτεινόμενο από τον τηλεφωνητή αριθμό το τηλέφωνο έκλεινε.

Είδα κι απόειδα....

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν βρήκα άκρια, εξάλλου σκέφτηκα το νερό θα έχει φτάσει πλέον στη θάλασσα και τι σημασία έχουν οι απορίες μου. Εδώ η «δημοτική» επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης φαίνεται να μην σέβεται τον πολίτη, το πολύτιμο νερό θα σκεφτεί!

Αν τώρα το καλοκαιράκι πείτε το νερό νεράκι «πιείτε μια γκαζόζα» που συνιστούσε παλιός αυτοδιοικητικός στους διψασμένους σε περιόδους ανομβρίας πολίτες κωμόπολης του σημερινού Δήμου Μυτιλήνης και θυμηθείτε ότι στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζουμε για νέα δημοτική αρχή.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός