× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αλλεργία στη διαφάνεια»

το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Λέσβου καταγγέλει την κατάργηση της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/3/2023

«Η Νέα Δημοκρατία έχει αλλεργία στη διαφάνεια»

Την κατάργηση εν μέσω τριημέρου της Αποκριάς με Προεδρικό Διάταγμα της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι είναι προφανές πως η Νέα Δημοκρατία έχει αλλεργία στη διαφάνεια ενώ προσθέτει με νόημα είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία οι νομοθετικές μεθοδεύσεις για την υλοποίηση των «έργων» του Υπουργείου Μετανάστευσης  στη Λέσβο, υπονοώντας προφανώς τη νέα υπό κατασκευή δομή στη Βάστρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: 

«Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, εν μέσω τριημέρου της Αποκριάς, με Προεδρικό Διάταγμα η Κυβέρνηση κατήργησε τη Γενική Διεύθυνση Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική υπηρεσία, από την οποία θα ελέγχονταν προγράμματα προϋπολογισμού πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την προγραμματική περίοδο που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες εβδομάδες. Το Υπουργείο, δεν θεώρησε σημαντικό να εξηγήσει τους λόγους.

Είναι πασιφανές σε όλο το εύρος της διακυβέρνησής της πλέον, πως η Νέα Δημοκρατία έχει… αλλεργία στη διαφάνεια. Και το σημειώνουμε αυτό, καθώς προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία, λίγες μέρες πριν το μεγάλο έγκλημα των Τεμπών, οι 57 νεκροί και νεκρές του οποίου αποκάλυψαν με τον πλέον τραγικό τρόπο τα ψεύδη του πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, όταν μέσα στην αίθουσα του Ελληνικού Κοινοβουλίου κουνούσε το δάχτυλο σε μέλη της Αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγω για προβλήματα ασφάλειας στον ελληνικό σιδηρόδρομο, σημειώνοντας μάλιστα πως θα έπρεπε να ντρέπονται για αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση μπροστά από τις κάμερες υπόσχεται «άπλετο φως» σε υποθέσεις όπως τα Τέμπη ή λίγο καιρό πριν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά πίσω από τις κάμερες κατεβάζει τους διακόπτες σε μηχανισμούς που θα μπορούσαν να εγγυηθούν τη διαφάνεια και να προλάβουν το πρόβλημα πριν εμφανιστεί, ρίχνοντας στο σκοτάδι την ελληνική κοινωνία.

Όσον αφορά το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ειδικά, το παραπάνω προεδρικό διάταγμα δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι γνωστές στην τοπική κοινωνία οι νομοθετικές μεθοδεύσεις για την υλοποίηση των «έργων» του στη Λέσβο»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες