× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Επιστημονική προσέγγιση σε εναλλακτικούς τρόπους τουριστικής ανάπτυξης

Επιτυχημένη η πολιτισμική ημερίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ίαση, ευεξία και συμπερίληψη: Νέα πρότυπα τουρισμού»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/3/2023

Επιστημονική προσέγγιση σε εναλλακτικούς τρόπους τουριστικής ανάπτυξης

Το Σάββατο 11Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η πολιτισμική ημερίδα με τίτλο «Ίαση, ευεξία και συμπερίληψη: νέα πρότυπα τουρισμού» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο της δράσης «Δίκτυο Τέχνης και συμμετοχικής δράσης για την ανάπτυξη του τουρισμού και του πολιτισμού» της ερευνητικής υποδομής e-Aegean CulTour, με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Καθ. Δημήτρη Παπαγεωργίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της γενικής γραμματείας Αιγαίου, υπό τον συντονισμό της καθηγήτριας Ψυχολογίας Αναστασία Ζήση παρουσιάστηκε ο πολιτισμικός και φυσικός πλούτος της περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου, με έμφαση να προσδίδεται στον τουρισμό της ευεξίας και της συμπερίληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

Στην ημερίδα συζητήθηκαν θεματικές συνδεδεμένες με τις έννοιες της ίασης, της ευεξίας και της συμπερίληψης και οι τρόποι που αυτές μπορούν να αποτελέσουν συστατικά ενός νέου πρότυπου τουρισμού. Ο ρόλος των ελληνικών αρωματικών φυτών στην υγεία και την ευεξία, καθώς και τα βιώσιμα συστήματα θερμαλισμού, αναδείχθηκαν από την Δρ. Ελένη Μαλούπα -Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων και τον Δρ. Ζήση Αγγελίδη, προέδρου του ΕΝ.Ε.Θ.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ο Ηρακλής Κοκολογιάννης, ως δημιουργός του «From Separation to Unity» ανέδειξε την ανάγκη δημιουργίας προορισμών πνευματικότητας και ευεξίας, ενώ το παράδειγμα της Αγιάσου Λέσβου, αναδείχθηκε από την Τούλα Μακρέλλη, πρόεδρο του φορέα Visit Agiasos. Επιπρόσθετα, η περιπατητική ευεξία με επίκεντρο το Σκαλοχώρι Λέσβου και το μονοπάτι των νερόμυλων αναφέρθηκαν με τις ομιλίες των Δρ. Χρήστου Χατζηλία, του εκπροσώπου του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλοχωρίου «Δρυς» και της Δέσποινας Μαϊάκη προέδρου της Κοινότητας Σκαλοχωρίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν συνεχεία, η Ιωάννα Σάββα παρουσίασε την εμπειρία διοργάνωσης του διαχρονικού και επιτυχημένου φεστιβάλ γυναικών στην Ερεσό Λέσβου αλλά και οι Ευγενία Σαγκινέτου και Καλλιόπη Δραγωίδου ανέδειξαν τις δυνατότητες της Λέσβου μέσα από τα παιδικά βλέμματα, ως νηπιαγωγοί της μονάδας του Μεσαγρού Λέσβου.

 

 

 

Τέλος, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δυτικής Λέσβου, Αφροδίτη Βατή, παρουσίασε τη πλατφόρμα ψηφιακής προβολής της Λέσβου https://welcometolesvos.com , που ολοκληρώνεται από το Δήμο Δυτικής Λέσβου. 

 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κουτουλάκης και ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς.

 

 

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Διαπεριφερειακός Ψηφιακός Μετασχηματισμός  Αιγαίου Αρχιπελάγους στον Πολιτισμό και Τουρισμό» - MIS 5047046, το οποίο εντάσσεται στη δράση υποστήριξης της Περιφερειακής Αριστείας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικούς πόρους.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»