× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βρέχει σοβάδες το «αόρατο» κτίριο της παλιάς πυροσβεστικής

Μέρα με τη μέρα το μεγάλο αυτό δημοτικό κτήριο στο Λαζαρέτο απαξιώνεται ενώ η δημοτική αρχή, απλά παρακολουθεί την καταστροφή του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2023

Βρέχει σοβάδες το «αόρατο» κτίριο της παλιάς πυροσβεστικής

Καταρρέει μέρα με τη μέρα το ιστορικό κτήριο της παλιάς πυροσβεστικής στο Λαζαρέτο με τον ιδιοκτήτη του Δήμο Μυτιλήνης να αδιαφορεί για την τύχη του αλλά και για τις ζωές και τις περιουσίες των περίοικων και των περαστικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κτήριο της παλιάς Πυροσβεστικής εγκαταλείφτηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν αυτή μετεγκαταστάθηκε στις νέες της υποδομές στον Καρά Τεπέ. Έκτοτε ο Δήμος Μυτιλήνης στον οποίο ανήκει, κυριολεκτικά το εγκατέλειψε στην τύχη του. Επί δημαρχίας Σπύρου Γαληνού ξεκίνησε η προσπάθεια για τη λειτουργία του ως χώρος περίθαλψης και διαμονής ασθενών με αλτσχάϊμερ, προσπάθεια η οποία απέτυχε.

Το κτήριο χρησιμοποιείται σήμερα ως αποθήκη υλικών του Δήμου ενώ τμήματα του έχουν μετατραπεί σε χωματερή. Συνεχώς απαξιώνεται με τα εξωτερικά του επιχρίσματα να πέφτουν στο δρόμο και το εσωτερικό του με τα νερά που μπαίνουν πια από τη στέγη να κινδυνεύει πλέον να έχει στατικά προβλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι όμως. Το κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανοικτό και προσβάσιμο πέραν της πλευράς του επί της Αεροπόρου Γιανναρέλλη και από δυο ακόμα του πλευρές, θα μπορούσε  να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου αλλά και κοινωνικές λειτουργίες σε όφελος των πολιτών. Αναπτύσσεται σε δυο ορόφους εμβαδού εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων ενώ το ισόγειο του είναι ένας ενιαίος χώρος όπου στάθμευαν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Η επαναχρήση του πέραν του ότι θα δώσει λύση σε πολλά προβλήματα στέγασης αναγκών του Δήμου, μεσοπρόθεσμα θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση χρημάτων που σήμερα ξοδεύονται για στέγαση δημοτικών λειτουργιών. Μπορεί επίσης να δρομολογήσει και νέες λειτουργίες. 

Από πλευράς της δημοτικής αρχής Κύτελη, δεν έχει δρομολογηθεί στα τέσσερα χρόνια της θητείας της, καμία επαναχρήση του κτηρίου. Δεν λαμβάνονται καν μέτρα προστασίας των πεζών που περνάνε μπροστά από το κτήριο και κινδυνεύουν να τραυματιστούν από τους σοβάδες που πέφτουν κάθε μέρα. Δεν λαμβάνεται επίσης καμία πρόνοια προστασίας των διερχόμενων αυτοκινήτων  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι