× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΚΝΕ: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα το δυστύχημα στα Τέμπη

Το ΚΚΕ προτείνει γρήγορο, ασφαλές και φτηνό σιδηρόδρομο σε όλη τη χώρα «απελευθερωμένο» από τις ράγες του κέρδους, με κριτήριο την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/3/2023

ΚΝΕ: Προδιαγεγραμμένο έγκλημα το δυστύχημα στα Τέμπη

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα με υπεύθυνους το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, το κράτος, όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα αυτή την η βασική διαπίστωση που έγινε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΝΕ την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Χατζηγιάννειο κτίριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη με ομιλητή το μέλος του γραφείου του Κ.Σ Σωκράτη Μπουντόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση για την εκδήλωση τονίζεται πως: ο  Σωκράτης Μπουντόλος, στάθηκε στον μεγάλο αγώνα που δίνουμε αυτές τις μέρες για να αποκαλύψουμε την αλήθεια για το έγκλημα στα Τέμπη, κόντρα στην προσπάθεια της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, των ΜΜΕ, να την θάψουν με ψέματα και υποκριτικές συγγνώμες. Τόνισε πως πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα με υπεύθυνους το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, το κράτος, όσους κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα. «Αυτό θέλουν να κρύψουν. Για να διαφυλάξουν το σάπιο σύστημα που υπηρετούν. Για να μείνει στο απυρόβλητο η διαχρονική πολιτική της «απελευθέρωσης» των σιδηρόδρομων που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ούτε διαχέουμε, ούτε συμψηφίζουμε τις ευθύνες! Εμείς αθροίζουμε ευθύνες όλων αυτών (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που εφάρμοσαν την πολιτική που μετέτρεψε τις σιδηροδρομικές μεταφορές σε πεδίο κερδοφορίας και την ασφάλεια των επιβατών σε κόστος». Επισήμανε πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν το λέμε τώρα αυτό καθώς και στο Μάτι και στη Μάνδρα μιλούσαμε για διαχρονικές ευθύνες, με τους ενόχους γνωστούς. 

 

Ανέφερε πως κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν γνώριζε όσο και αν προσπαθούν να «βιάσουν» την πραγματικότητα. «Για τον ΟΣΕ είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι βουλευτές του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή. Από το 2010 ως το 2018 είχαν γίνει δεκάδες δυστυχήματα με 197 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Στη συνέχεια, τόνισε πως ενώ  η τεχνολογία εν έτει 2023 επιτρέπει την αυτόματη ακινητοποίηση ενός τρένου σε περίπτωση παραβίασης ενός ερυθρού σηματοδότη, όλα αυτά τα συστήματα που υπάρχουν, δεν μπήκαν ποτέ σε λειτουργία από καμία κυβέρνηση και από καμία εταιρία γιατί «αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές και εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές»

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αυτό είναι το κράτος τους, αποτελεσματικό για το κεφάλαιο και δολοφονικό για το λαό και τη νεολαία». Ανέδειξε πως όσο παραμένουμε στο πλαίσιο του σημερινού συστήματος και της απελευθερωμένης αγοράς της ΕΕ, όσο η Ενέργεια, οι μεταφορές, οι επικοινωνίες, το νερό αποτελούν εμπορεύματα, όλοι οι όμιλοι είτε κρατικοί, είτε ιδιωτικοί θα κινούνται με κριτήριο τα κέρδη. 

 

Στον αντίποδα βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ για ένα γρήγορο, ασφαλές και φτηνό σιδηρόδρομο σε όλη τη χώρα. Αυτό προϋποθέτει «απελευθέρωση» από τις ράγες του κέρδους, με κριτήριο την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, μέσα από έναν ενιαίο κρατικό φορέα, αξιοποιώντας όλα τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.  

 

Τόνισε πως τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μπαίνουμε μπροστά κάθε μέρα για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του συστήματος της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για να μετατραπούν σε οργανωμένο αγώνα η οργή και η αγανάκτηση που ξεχειλίζουν. Οι δεκάδες χιλιάδες μαθητές και φοιτητές που ξεχύθηκαν στους δρόμους δεν επέτρεψαν να περάσει η συγκάλυψη και η σιωπή όπως ήθελαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.  Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

 

Οι σημαντικές νίκες που έχουμε καταφέρει σε σχολεία και σχολές κόντρα στην προσπάθεια συκοφάντησης, εκφοβισμού και καταστολής μέχρι σήμερα δεν ήταν δεδομένες και εύκολες. «Εδώ κρύβεται η ανεκτίμητη αξία της οργανωμένης δράσης μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ(…) Τρέμουν και μόνο στη σκέψη να ενωθούν οι νέοι με το εργατικό κίνημα. Γιατί σε αυτή τη συμμαχία βρίσκεται η δύναμη που μπορεί να αμφισβητήσει την εγκληματική πολιτική(…) Τρέμουν και μόνο στο ενδεχόμενο να συναντηθεί η νεανική οργή με την ριζοσπαστική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ»

 

Κάλεσε όλους τους νέους να κάνουν τον φόβο τους πραγματικότητα, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα με ισχυρό ΚΚΕ, να δυναμώσουν την μοναδική φωνή αντίστασης στην πολιτική που μας δολοφονεί. Και στις εκλογές η μαχητική και ανυπότακτη ψήφος στο ΚΚΕ είναι αυτή που μπορεί να κάνει τη διαφορά. «Γιατί το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι εάν θα δυναμώσουν τα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση ή αν πρέπει να γίνει πιο δυνατός ο λαός. Κι εδώ η απάντηση είναι καθαρή: Δυνατός λαός θα είναι με δυνατό το ΚΚΕ». 

 

Τέλος ανέδειξε την ανάγκη η νέα γενιά να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και η οργή να γίνει απόφαση ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής με ισχυρό ΚΚΕ. 

 

Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές, χαιρετίζοντας τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της νεολαίας και του λαού της Λέσβου. Τόνισε πως αποτελούν το μόνο ελπιδοφόρο στοιχείο μέσα στη θλίψη και την οργή που γέννησε το έγκλημα στα Τέμπη. Ανέδειξε ως βασικό παράγοντα τις δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που από την πρώτη στιγμή πήγαν κόντρα στην προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών και στην άθλια προπαγάνδα του συστήματος, που έβαλαν όλες τις δυνάμεις τους για να υψώσει φωνή ο λαός και να διεκδικήσει ασφαλείς και φθηνές μετακινήσεις, ασφαλή σχολεία και κτήρια, μέτρα προστασίας της υγείας του κόντρα στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Κάλεσε όλους τους νέους να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι και μαζί με τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα. Τόνισε επίσης την ανάγκη στις επερχόμενες εκλογές να υπάρξει πολιτική τιμωρία σε όσους υπερασπίζονται το σύστημα της σήψης και προετοιμάζουν ήδη τα επόμενα προδιαγεγραμμένα εγκλήματα, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να δυναμώσει η φωνή του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι