× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ιδρύθηκε Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου

Με έδρα την Καλλονή και έμβλημα τη Σαπφώ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/3/2023

Ιδρύθηκε Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου

Στις 16 Φεβρουαρίου εγκρίθηκε και θεωρήθηκε από το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης η ίδρυση του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου» και τον διακριτικό τίτλο «Ε.Λ.Α.». Έδρα της ένωσης είναι η Καλλονή Λέσβου. Τα γραφεία της είναι παραχώρηση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Κοινότητας Κεραμίου και βρίσκονται στο Κεράμι.

Με έμβλημα της Ένωσης την παράσταση της Σαπφούς, της Ελληνίδας Λυρικής ποιήτριας από τη Λέσβο που παραπέμπει στον τόπο καταγωγής της, αναδεικνύει όμως και την μεγάλη της προσφορά στην παγκόσμια λογοτεχνία.
Οι σκοποί της, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι: α) η διάδοση, καλλιέργεια και ανάπτυξη του έντεχνου λόγου και γενικότερα του Νεοελληνικού πνεύματος, στις μορφές του Πεζού Λόγου, της Ποίησης, της Ιστορίας, της Λαογραφίας και της Επιστήμης, στην περιοχή του Αιγαίου και γενικότερα στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και στον Ελληνισμό του Εξωτερικού, β) η επιδίωξη να παραμείνουν και να δημιουργούν στον τόπο τους οι πνευματικοί άνθρωποι που ζουν στο χώρο του Αιγαίου και η προώθησή τους για δημιουργία, γ) η ανάπτυξη, μεταξύ των μελών, δεσμών αλληλεγγύης, φιλίας και συναδέλφωσης, δ) η συνένωση των πνευματικών ανθρώπων του Αιγαίου και η προστασία των πνευματικών (μη κερδοσκοπικών) συμφερόντων αυτών και ε) η υποβοήθηση και προβολή του έργου των μελών της.
Οι σκοποί της θα επιδιωχθούν: α) με την οργάνωση ποικίλων πνευματικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, β) με την έκδοση περιοδικού, άλλων εντύπων, βιβλίων κ.λ.π. γ) με την δημιουργία Λέσχης και Βιβλιοθήκης, δ) με επίσημη ιστοσελίδα ως μέσο προβολής της, ε) με την συνεργασία με άλλα σωματεία και άλλους καλλιτεχνικούς φορείς, που επιδιώκουν τους ίδιους σκοπούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στ) με την προκήρυξη λογοτεχνικών διαγωνισμών, οργάνωση εκθέσεων βιβλίων, δημοσίων συζητήσεων, σεμιναρίων και ζ) με τη συμμετοχή της σε εθνικά και διεθνή συνέδρια σχετικά με τους σκοπούς της.
Έπειτα από τις αρχαιρεσίες της Ε.Λ.Α. στις 3 Μαρτίου, το νεοσυσταθέν Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους: Στέλλα Πετρίδου (Πρόεδρος), Γεωργία Ανδριώτου (Αντιπρόεδρος), Μαρία Παπάλα (Γενικός Γραμματέας), Γεωργία Κοκκινογένη (Ταμίας), Πέρθα Καλέμη (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων), Μαρία Μαργαρίτη (Βοηθός Ταμία) και Θανάση Καλλονιάτη (μέλος).
Η Ε.Λ.Α. καλεί όλους τους συγγραφείς του Αιγαίου και της υπόλοιπης Ελλάδας που συμμερίζονται τους σκοπούς της να αποτελέσουν μέλη της. Επικοινωνία: Τηλ.: 2253024174, E-Mail: [email protected]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή