× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Λήμνος και ο Αη Στράτης, έχουν τον ίδιο ΦΠΑ με το Κολωνάκι»

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά μας νησιά σε Υγεία, συγκοινωνίες, αγροτική παραγωγή, τουρισμό και υποδομές αναφέρθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Μάγδα Τούφου

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/3/2023

«Η Λήμνος και ο Αη Στράτης, έχουν τον ίδιο ΦΠΑ με το Κολωνάκι»

Σε  ζητήματα που αφορούν στη νησιωτικότητα και στις προοπτικές ανάπτυξης σε Λέσβο και Λήμνο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μάγδα Τούφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κ. Τούφου μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τα τρία νησιά του νομού μας, έχουν πολλά κοινά προβλήματα και χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την πολιτεία με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει αναπτυξιακά ζητήματα, όπως είναι οι μεταφορές, ο τουρισμός, οι συντελεστές ΦΠΑ, η στελέχωση των δομών υγείας, η αγροτική οικονομία κ.α.

Η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφερόμενη σε ζητήματα που αφορούν το νησί της τη Λήμνο, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια γενικότερη απαξίωση στις δομές υγείας και κυρίως στο νοσοκομείο της Μύρινας το οποίο έχει τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς. Όπως σημείωσε πρόσφατα έφυγε ο αναισθησιολόγος που είχε έρθει στο νησί για να καλύψει το κενό που υπήρχε χωρίς το Υπουργείο να φροντίσει για την αντικατάστασή του.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν δίνει κίνητρα για την κάλυψη των κενών στο νοσοκομείο της Λήμνου το οποίο στο παρελθόν ήταν μια πολύ δυνατή μονάδα υγείας. Οι πολιτικές των τελευταίων ετών όμως απαξίωσαν εντελώς την προσπάθεια που είχε γίνει με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε σημαντικές ειδικότητες γιατρών. Ελπίζω η Υφυπουργός Υγείας κ. Γκάγκα που θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις 25 Μαρτίου στη Λήμνο στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθο0ύν να είναι ενημερωμένη για τα προβλήματα και να δώσει τις σχετικές απαντήσεις και λύσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η κ. Τούφου αναφέρθηκε στους συντελεστές ΦΠΑ της Λήμνου και του Άη Στράτη οι οποίοι όπως είπε είναι ίδιοι με αυτούς που ισχύουν στην Αθήνα και στο Κολωνάκι.

«Η κυβέρνηση είχε και έχει τη δυνατότητα από τώρα να εφαρμόσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας και να μην περιμένει το 2025. Δεν γνωρίζω γιατί δεν το κάνει, όπως δεν γνωρίζω για ποιο λόγο για 75.000.000 ευρώ ένα ποσό αστείο, οι κυβερνώντες την εποχή των μνημονίων επέλεξαν να καταργήσουν από τα νησιά τον μειωμένο ΦΠΑ που είχε εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ σε μια κατεύθυνση στήριξης των νησιωτικών οικονομιών».  

Η Μάγδα Τούφου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειάς μας.

«Όπως είπε η Λήμνος τα τελευταία χρόνια έχει αύξηση της τουριστικής κίνησης και αυτό σημείωσε οφείλεται κυρίως στους αγώνες που έκαναν οι κάτοικοι του νησιού για την βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τη Βόρεια Ελλάδα. Παρόλ’ αυτά πρόσθεσε οι συνδέσεις δεν πρέπει να εξυπηρετούν μόνο τις ανάγκες των επισκεπτών αλλά και τις ανάγκες των ντόπιων κατοίκων των νησιών μας, οι οποίες έχουν αφεθεί στην τύχη τους».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ