× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δεν επιτρέπουν στον Ιππικό Όμιλο Μυτιλήνης να συμμετέχει στην παρέλαση

Ανακοίνωση - καταγγελία του Συλλόγου για την απόρριψη του αιτήματός του από το Δήμο Μυτιλήνης ενώ την ίδια στιγμή συμμετέχουν στην παρέλαση δεκάδες πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2023

Δεν επιτρέπουν στον Ιππικό Όμιλο Μυτιλήνης να συμμετέχει στην παρέλαση

Την απόρριψη της αίτησης του Ιππικού Συλλόγου Μυτιλήνης για συμμετοχή του στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο σημειώνει μεταξύ άλλων ότι εμμονικά ο Δήμος απορρίπτει τα αιτήματα του, ενώ την ίδια ώρα επιτρέπει σε δεκάδες συλλόγους να λάβουν μέρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά ο Ιππικός Όμιλος Μυτιλήνης αναφέρει:

«Για πολλοστή φορά ο Ιππικός Όμιλος Μυτιλήνης προσπάθησε να πάρει την άδεια συμμετοχής στην εθνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δυστυχώς όμως η ευθυνοφοβία των ιθυνόντων αποκλείουν τον σύλλογο μας από την εκδήλωση μνήμης του έθνους μας.

Βλέπετε οι σύλλογοι των πολεμικών τεχνών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι γυμναστικοί σύλλογοι ανήκουν σε άλλη κατηγορία από τον δικό μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προφανώς οι αρμόδιοι φορείς ξεχνούν  ότι τα άλογα και οι όνοι αποτέλεσαν το κυριότερο μέσο μεταφοράς και ανεφοδιασμού των στρατευμένων μας που αγωνίζονταν στις βουνοκορφές των ορεινών περιοχών της πατρίδας μας και ξαφνικά έχουν γίνει τα επικίνδυνα ζώα που μπορεί να αναστατώσουν και να αναταράξουν την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

Μετά από πολλά αιτήματα που καταθέσαμε στο Δήμο Μυτιλήνης μας  ζήτησαν να πάρουμε εγγράφως άδεια από το Λιμεναρχείο καθώς επίσης και την έγγραφη αποδοχή του, ότι  θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης.

 Όπως είναι κατανοητό ο Λιμενάρχης  δεν μπορεί να υπογράψει μία τέτοια επιστολή διότι το Λιμενικό Σώμα περιφρουρεί και επεμβαίνει όταν χρειάζεται και απαιτείτε αλλά δεν μπορεί εκ τον προτέρων να διασφαλίσει και μάλιστα εγγράφως το οτιδήποτε ανεξαρτήτως συμμετοχής του συλλόγου μας ή όχι και τα παραδείγματα είναι πολλά και τρανταχτά σε ατυχή γεγονότα ή προμελετημένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει κάτι τέτοιο είναι ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του συλλόγου τα οποία στην αίτηση μας για την συμμετοχή μας αναφέραμε αναλυτικά την περιφρούρηση της διμοιρίας μας με μέλη γνώστες της ιππικής τέχνης και της γήτευσης των αλόγων.

Εξάλλου τα μέλη μας που θα συμμετείχαν στην παρέλαση  είναι έμπειρα, καταξιωμένοι αθλητές αγώνων και όλη αυτή η αντιμετώπιση από την δημοτική αρχή  μας θίγει αφού υπονοούν με  ανορθόδοξο τρόπο ότι τα άλογα μας θα αναστατωθούν και οι αναβάτες δεν θα μπορέσουν να τα χαλιναγωγήσουν προκαλώντας αναστάτωση την ώρα της παρέλασης.

Ξεχνούν  βέβαια, αν και τους το υπενθυμίσαμε, ότι οι αναβάτες, μέλη του συλλόγου μας, το έχουμε αποδείξει πολλές φορές  στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία το πόσο καλοί  γνώστες της ιππασίας είναι και τα άλογα πόσο εκπαιδευμένα είναι να υπακούν στις «εντολές» του αναβάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μας στέλνουν από  τον Άννα  στον Καϊάφα με ευθυνοφοβία και ατελείωτη γραφειοκρατία όταν σε άλλα μέρη της χώρας και αναφέρουμε ενδεικτικά τον Πειραιά, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κιλκίς, Λαμία, Μάνη και  Βόλο, οι ιππικοί όμιλοι κάνουν παρέλαση  υπερήφανοι όπως όλοι οι σύλλογοι. Από την άλλη μεριά απορούμε πως συμμετέχουν όλοι αυτοί οι σύλλογοι, γυμναστικοί, πολεμικών τεχνών, πολιτιστικοί όταν του Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι κάθετο στο ποιοι συμμετέχουν στις παρελάσεις (σωματεία αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων και οδηγών).

 Από τη στιγμή λοιπόν,  που δεν δίνεται άδεια στον σύλλογο μας ερωτούμε τους αρμόδιους όλοι αυτοί οι άσχετοι με βάση το Υπουργείο,  με ποια άδεια και με ποιόν τρόπο συμμετέχουν στις παρελάσεις και απορρίπτεται συνεχώς η δική μας αίτηση; Επίσης θα θέλαμε να μας πούνε οι αρμόδιοι  αν ζητάνε την διασφάλιση της κάθε παρέλασης από την Αστυνομία ή το Λιμενικό Σώμα διότι ποιος μας εγγυάται ότι ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί να μπει στον χώρο της παρέλασης και να αρχίσει να πυροβολεί! Μάλλον τελικά ο μόνος επικίνδυνος σύλλογος σε όλη την Μυτιλήνη είναι ένας, ο Ιππικός Όμιλος».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος