× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μια αλλιώτικη επίδειξη μόδας με την καθοδήγηση του Λάκη Γαβαλά

Γυναίκες κάθε ηλικίας από τη δομή προσφύγων του Καρά Τεπέ, παρουσίασαν τις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες τους από ανακυκλωμένα ρούχα με την υποστήριξη της οργάνωσης «When We Band Together»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2023

Μια αλλιώτικη επίδειξη μόδας με την καθοδήγηση του Λάκη Γαβαλά

Ένα διαφορετικό, ανθρώπινο και εξαιρετικά δημιουργικό σόου μόδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «When We Band Together», στη Μυτιλήνη. Πρωταγωνίστριες της επίδειξης ηταν  προσφύγισσες από τη δομή του Καρά Τεπέ, οι οποίες με τη βοήθεια και τη στήριξη του γνωστού σχεδιαστή μόδας Λάκη Γαβαλά, μεταμορφώθηκαν σε μοντέλα και παρουσίασαν τις μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες τους από ανακυκλωμένα ρούχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λάκης Γαβαλάς ταξίδεψε από την Αθήνα όπου ζει μόνιμα κάνοντας ένα μικρό διάλλειμα από τις δραστηριότητές του, προκειμένου να συναντήσει και να στηρίξει την προσπάθεια των γυναικών του κάμπ του Καρά Τεπέ να δημιουργήσουν τα δικά τους υπέροχα  κομμάτια μόδας τα οποία όπως είπε ο ίδιος είναι εξαιρετικά εμπνευσμένα και φτιαγμένα με πολύ μεράκι και αγάπη.

Ο Λάκης Γαβαλάς μιλώντας στην κάμερα του «Ν» περιέγραψε πως ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια και πως ένα χειροποίητο τζάκετ που του έκαναν δώρο πριν λίγο καιρό στάθηκε η αφορμή να γνωρίζει μια δυνατή ομάδα γυναικών που στηρίζεται από την Οργάνωση «When We Band Together». «Όταν ήρθα εδώ έπαθα σοκ από το χαμόγελο και το κουράγιο αυτών των γυναικών. Πως είναι δυνατόν είπα, να υπάρχει τόση χαρά μέσα σε όλη αυτή τη θλίψη που βιώνουν και την ταλαιπωρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που γίνεται ο υπεύθυνος της Οργάνωσης Σταύρος Μυρογιάννης, αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη δράση σημειώνοντας ότι πριν την επίδειξη μόδας είχε προηγηθεί έκθεση των δημιουργιών των γυναικών στην Αθήνα σε χώρο τέχνης του Θησείου το περασμένο Σάββατο.

«Είναι δημιουργίες γυναικών διαφόρων εθνικοτήτων, σημείωσε ο Σταύρος Μυρογιάννης, από ανακυκλωμένα ρούχα με την καθοδήγηση του καλλιτέχνη Στρατή Νάκη ο οποίος είναι αρωγός και υποστηρικτής της πρσπάθειας που γίνεται.

Το πρόγραμμα των ανακυκλωμένων ρούχων είναι η τελευταία τάση της μόδας διεθνώς κι έτσι αποφασίσαμε ως οργάνωση να ασχοληθούμε με αυτό αξιοποιώντας όλα εκείνα τα ρούχα που θα κατέληγαν στα σκουπίδια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όλο αυτό το πρόγραμμα, σημειώνει ο Σταύρος Μυρογιάννης, το έχω ονομάσει η «δύναμη της γυναίκας». Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ αγκάλιασαν και κατανόησαν αυτή τη δράση οι γυναίκες. Η δύναμη της γυναίκας και τα δικαιώματά της, δεν καταπιέζονται, δεν πωλούνται και δεν μπαίνουν σε θρησκευτικά, πολιτιστικά και εθνικά στερεότυπα.

Καθημερινά μέσα από τη δραστηριότητα της Οργάνωσής  μας, προσπαθούμε να δίνουμε μαθήματα ζωής με  αξιόλογες δράσεις κι όχι να περιορίσουμε τα προγράμματά μας σε διαλέξεις και σεμινάρια κολεγιακού τύπου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εδωσαν τρόφιμα σε πολίτες που έχουν ανάγκη

Δράση στον Δήμο Δυτικής Λέσβου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

40 μικροί «λογοτέχνες»

Στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εξι μήνες σε αναστολή γιατί… άνοιξαν λάκκο σε αρχαιολογικό χώρο

7 άτομα καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης για «εργασίες» στου Απελή
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πασχαλινές εκπτώσεις σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Αφορά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια που θα εκδοθούν για τις εορτές του Πάσχα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τραυματιοφορέας και ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

Μετά την παρέλευση έξι μηνων αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Λαμπάδες... origami στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Κυδωνιών

Μια πρωτότυπη πασχαλινή δράση