× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

76 στους 89 ενίστανται για την επιλογή διευθυντών!

Αλχημείες και αυθαιρεσίες με μόνο γνώμονα την εφαρμογή της αξιολόγησης καταγγέλλει επί της διαδικασίας η ΕΛΜΕ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/3/2023

76 στους 89 ενίστανται για την επιλογή διευθυντών!

Αποδέκτης διαμαρτυριών για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών αναφέρει η ΕΛΜΕ Λέσβου ότι έγινε το τελευταίο διάστημα και βλέπει ότι μόνος γνώμονας για την τελική κρίση είναι η αποδοχή ή όχι της εφαρμογής της αξιολόγησης. Η ΕΛΜΕ επικαλείται πληροφορίες από πολλούς υποψηφίους συναδέλφους της ότι η διαδικασία επιλογής θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.

Εξαιρετικής σοβαρότητας θέμα που έχει προκύψει, εξηγεί ότι είναι ο δυσανάλογα μεγάλος αριθμός ενστάσεων κατά τον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων Διευθυντών. Συγκεκριμένα αναφέρονται 76 ενστάσεις σε σύνολο 89 αιτήσεων! Και μάλιστα οι ενστάσεις  οδήγησαν «στην μετέπειτα αναγνώριση και μοριοδότηση μάλιστα μιας σειράς δικαιολογητικών που όπως φαίνεται λανθασμένα δεν υπολογίστηκαν, ενώ δεν έγινε το ίδιο για μία σειρά ακόμα πραγματικών τυπικών προσόντων, που τελικά δεν λήφθηκαν υπόψη χωρίς αιτιολόγηση» εξηγεί η ΕΛΜΕ. 

Ειδικότερα, η ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι απ' την αρχή της διαδικασίας και σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, «είχαμε αλχημείες σχετικά με το ποια προσόντα αναγράφονταν και ελέγχθηκαν στα Πιστοποιητικά Υπηρεσιακών Μεταβολών. Κι όλοι αντιλαμβάνονται ότι αν στα τυπικά προσόντα οι υποψήφιοι δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν, αυτό θα συμβεί προφανώς στη συνέντευξη».

Επιπλέον το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ διερωτάται, έχοντας εικόνα της σύνθεσης του συμβουλίου επιλογής, «πώς είναι δυνατόν τακτικό μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών/τριών της ΔΕ Λέσβου απλά να μην συμμετέχει στην διαδικασία των συνεντεύξεων και να έχει υποκατασταθεί μόνιμα από τον αναπληρωτή του χωρίς να ακολουθηθούν οι σχετικές προβλεπόμενες διαδικασίες αντικατάστασης του. Εκτιμάμε ότι όταν στα μέλη τοπικού συμβουλίου επιλογής ο μόνιμος-αναπληρωτής είναι αιρετός του ΠΥΣΔΕ (εκλεγμένος με ηλεκτρονικές εκλογές με την παράταξη της ΔΑΚΕ), δεν μπορεί στους υποψήφιους συναδέλφους να εγγυάται την αμεροληψία και κυρίως κατά τη διαδικασία των συνεντεύξεων. Ποια είναι η θέση της ΔΔΕ; Αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει ή δεν γνωρίζει τίποτα καθώς πρόκειται για "Ανεξάρτητο Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών";»

Η ΕΛΜΕ αναφέρει ότι «ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», και ότι η όλη διαδικασία «έχει μετατραπεί σε φυτώριο που μπορούν ν’ ανθίσουν κάθε είδους κεκαλυμμένες αυθαιρεσίες και εξυπηρετήσεις ημετέρων, οι ίδιες οι συνεντεύξεις θα είναι αυτές που θα διαχωρίσουν την ήρα απ' το στάρι περιστρεφόμενες γύρω από ένα βασικό -ενίοτε και σχεδόν αποκλειστικό- ζήτημα, αυτό της αξιολόγησης, ενδεικτικό και αντίστοιχο των «κοινωνικών φρονημάτων» για τη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.» 

 «Πώς είναι δυνατόν τέτοιες διαδικασίες να μην υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο; Μήπως αυτό το στόχο τελικά επιτελούν οι εκλεγμένοι, νομιμοποιώντας με την παρουσία τους και τη ψήφο τους τις κυβερνητικές επιλογές αξιολόγησης;» αναρωτιέται καταλήγοντας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η προσπάθεια ανοίγει το δρόμο για την επιτυχία»

Το μήνυμα του Τοπικού Τμήματος του σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στα παιδιά που δίνουν τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η επιτυχία είναι σημαντική αλλά όχι μονόδρομος»

Ευχές από το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγωνία για 28χρονο Μυτιληνιό που εξαφανίσθηκε

Ο νεαρός άνδρας έφυγε από το σπίτι του στη Μυτιλήνη στις 30 Μαΐου το μεσημέρι και έως σήμερα δεν έχει δώσει σημεία ζωής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το μέλλον και τα όνειρά σας τα κρατάτε στα χέρια σας»

Το μήνυμα της ΚΝΕ για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δύο τροχαία ατυχήματα στη Λέσβο

Τραυματίσθηκαν οι οδηγοί δύο οχημάτων που ενεπλάκησαν στα τροχαία ατυχήματα την τελευταίας ημέρα του Μαΐου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στοπ στις σχολικές εκδρομές στη Λέσβο!

Κατεβασμένα μούτρα για την ακύρωση ημερήσιων εκδρομών έχουν μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών που τους έλαχε η ξεχασμένη εφαρμογή της ΚΥΑ για τις ζώνες στα λεωφορεία
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

«Μπαξες» με 23 χασισόδεντρα στη Δυτική Λέσβο

Δείτε τι βρήκαν οι αστυνομικές αρχές στη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του άνδρα που συνελήφθη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο...καλή επιτυχία σε όλους»

Το δικό του μήνυμα σε όλα τα παιδιά που από την Πέμπτη δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, έστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γιώργος Πετρέλλης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Σήμερα, ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή πολλών νέων»

Μήνυμα του Χαράλαμπου Αθανασίου στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Επιδοτούμενες δράσεις για τους μελισσοκόμους

Αιτήσεις στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Βιβλία, κουβέρτες και άλλες δωρεές στο «Βοστάνειο»

Ιδιώτες και φορείς συνδράμουν συνεχώς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

250 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ Ν. Λέσβου στην πρεμιέρα των πανελλαδικών

Δύο εξεταστικά κέντρα στη Λέσβο, ένα στη Μύρινα για τις γραπτές εξετάσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι προφορικές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ