Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας
Μετά το τέλος των εργασιών στο κτίριο που στεγάζονται το 5ο Λύκειο Μυτιλήνης και το 3ο Δημοτικό Σχολείο, παράτησαν τα κοντέινερ στην αυλή. Αδιαφορία του Δήμου στις εκκλήσεις των γονέων για μετακίνηση τους
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/3/2023

Τον προβληματισμό τους για ενδεχόμενο ατύχημα στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενεί το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 5ο Λύκειο, εξαιτίας των κοντέινερ που αφέθηκαν εκεί μετά το τέλος των εργασιών στο κτίριο της πρώην Ακαδημίας, εκφράζουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δύο σχολείων καθώς και γονείς παιδιών που ήρθαν σε επαφή με το «Ν» για να αναφέρουν το περιστατικό.
Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και επισκευής του κτιρίου έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό, αναφέρουν οι γονείς, ωστόσο οι οχτώ προκατασκευασμένες αίθουσες που είχαν τοποθετηθεί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του σχολείου παρέμειναν εκεί και μάλιστα αρκετές από αυτές λόγω βανδαλισμών και φθορών είναι επικίνδυνες για τα παιδιά.
Ειδικά στην περίπτωση του 5ου Λυκείου τα λυόμενα καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο της αυλής που χρησιμοποιούν τα παιδιά για τις αθλητικές τους δραστηριότητες, ενώ τα δύο κοντέινερ που είναι στο κομμάτι που προαυλίζεται το 3ο Δημοτικό εμποδίζουν τους δασκάλους να έχουν συνεχή οπτική επαφή με τα παιδιά αυξάνοντας τους κινδύνους ατυχήματος.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάλια Μπαρμπατιώτη, ο Σύλλογος έχει στείλει από τις 12 Δεκεμβρίου, πριν 3,5 μήνες περίπου επιστολή στο Δήμο Μυτιλήνης προκειμένου να μετακινηθούν τα προκάτ, ωστόσο σημειώνει έως σήμερα δεν έχει λάβει επίσημη απάντηση για τους λόγους που παραμένουν εκεί.
«Στην αρχή, σημειώνει, μας είπαν ανεπίσημα ότι άμεσα θα μετακινήσουν όλα τα λυόμενα. Μετά μάθαμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει επειδή δεν έχει ο Δήμος αποθηκευτικό χώρο για να τα βάλει, επομένως θα μείνουν εκεί μέχρι νεωτέρας. Οι γονείς και οι δάσκαλοι είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την κατάσταση κυρίως για λόγους ασφαλείας διότι όταν τα παιδιά παίζουν και τρέχουν στην αυλή ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει κάποιο ατύχημα εξαιτίας του παρατημένου εξοπλισμού».
Την ίδια ώρα σημειώνει η κ. Μπαρμπατιώτη στη διάρκεια του έργου καταστράφηκε σημαντικός εξοπλισμός για το σχολείο μας, ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε ποτέ, παρά τις δεσμεύσεις του Δήμου Μυτιλήνης ότι θα γίνει.
Ειδικότερα μετακινήθηκε και πετάχτηκε στα άχρηστα η θεατρική σκηνή που είχαμε στο χώρο για τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις των παιδιών. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του έργου μας είπαν ότι είχαν εντολή να την πετάξουν. Ο Δήμος μας υποσχέθηκε ότι θα την αντικαταστήσουν άμεσα, όμως αυτό δεν έχει γίνει ως σήμερα. Μάλιστα η πρόσφατη σχολική γιορτή για την 25η Μαρτίου φιλοξενήθηκε πάνω σε έδρες που μπήκαν η μία δίπλα στην άλλη.