× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Enduro Greek Series 2023 – KeenOnSpeed

Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε στην Κω συμμετείχε ο ποδηλάτης από την Λέσβο Δημήτρης Μοσχόβης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/4/2023

Enduro Greek Series 2023 – KeenOnSpeed

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος αγώνας του Ελληνικού Πρωταθλήματος Enduro Greek Series στην Κω με ονομασία «KeenOnSpeed Enduro MTB». Ένας αγώνας διαφήμιση για τα ποδηλατικά μονοπάτια της Κω, που με μεράκι έχουν φτιάξει και συντηρήσει η ομάδα των Mud Turtles και ο ποδηλατικός κόσμος της Κω. Μια ανάδειξη του αθλήματος, των ορεινών διαδρομών και των δυνατοτήτων που έχουμε στην Ελλάδα να φιλοξενούμε ποιοτικούς αγώνες, για να αναδείξουμε το κομμάτι του ποδηλατικού τουρισμού, που έχει μέλλον και ποιότητα. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του ΔΟΠΑΒΣ τμήμα αθλητισμού.


Η αποστολή από τη Λέσβο περιλάμβανε τον Δημήτρη Μοσχόβη  ο οποίος μετά την λήξη του αγώνα δήλωσε:
«Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και έδειχνε ότι είχε γίνει πολύ δουλεία στην προετοιμασία της διαδρομής. Η διοργάνωση με πολύ ευγένεια εξυπηρετούσε τους αγωνιζόμενους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η μεγάλη απόσταση όμως της Κω, από την Αθήνα, είχε σαν αποτέλεσμα τον αριθμό των συμμετοχών, με τους «συμβατικούς» (μη ηλεκτρικούς) τερματίσαντες αγωνιζόμενους, να μην υπερβαίνουν τους 66 (7 απ' αυτούς γυναίκες). Μεγάλο γκρουπ είχε έρθει από τη γειτονική Τουρκία με αθλητές που γνωρίζουμε από τους αγώνες στη Λέσβο, ενώ εντυπωσιακή ήταν η εθνική σύνθεση της εκκίνησης με αθλητές από Κροατία, Τσεχία, Βουλγαρία, Αγγλία, Νότιο Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Σερβία και Γερμανία να συμπληρώνουν τον αριθμό Ελλήνων αγωνιζομένων.


Τα μονοπάτια ήταν ιδιαίτερα, αρκετά δύσκολα και με επίπεδο πολύ πάνω απ' τον μέσο όρο. Υπήρχε ροή σε πολλά σημεία ενώ είχαν γίνει «μπερμ» σε κάθε στροφή. Πολλά ήταν και τα επικίνδυνα σημεία, αλλά και τα μεγάλα άλματα.
Ο κόσμος μετά το τέλος του αγώνα ήταν ευχαριστημένος, ιδιαίτερα από την άψογη οργάνωση. Μεγάλο ήταν και το πάρτι που ακολούθησε, με πολύ κέφι. Στις απονομές παρόντα ήταν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του διοργανωτή συλλόγου, αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος της Κω! Πράγμα που δείχνει τη σημασία που δίνει ολόκληρο το νησί στη διοργάνωση τέτοιων αγώνων, στον αγωνιστικό τουρισμό, τον ποδηλατικό και κάθε είδους διοργάνωση που φέρνει πρεσβευτές σ' έναν τόπο, έτοιμους να τον διαφημίσουν στις άκρες του κόσμου.


Προσωπικά θεωρώ πως ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος. Ο 3ος μου αγώνας σ' αυτό το είδος (Enduro MTB) και σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τερέν. Στα αποτελέσματα, τερμάτισα 6ος στην κατηγορία Veterans που είχε 15 συμμετοχές.
Ο αγώνας είχε πολλές εγκαταλείψεις, πολλά ατυχήματα, πολλά από αυτά πριν καν την έναρξη του αγώνα, στα δοκιμαστικά. Εκεί κι εγώ είχα μια πτώση που με ανάγκασε να τρέξω την ημέρα του αγώνα με πόνους στα πλευρά.»


Στα χρονόμετρα επικράτησε ο Ζώτος Σωκράτης-Άρης της ομάδας Propain Positive με χρόνο 16:34.45, 2ος ο Αγιομαυρίτης Γιώργος με συνολικό χρόνο 16:48.75, 3ος ο Τσαλαφούτας Γρηγόρης με χρόνο 17:02.55, με 4ο τον Ελισσαίο Γούβη με χρόνο 17:37.43, ενώ ο χρόνος του Λέσβιου αθλητή Δημήτρη Μοσχόβη ήταν 24:52.42 με κατάταξη γενικής, την 49η θέση.


Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα του Ποδηλατικού Ομίλου Κω Π.Ο.Κω, του Δήμου Κω, των Mud Turtles και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ήταν ο πρώτος αγώνας Enduro MTB open και διασυλλογικός που γίνεται στην Κω.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΒΙΒΛΙΟ

H Nάσια Δαφιώτη στο Βook and Αrt

Το Σάββατο 27 Απριλίου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ