× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τσίπρας: Ο Χρυσοχοΐδης διαψεύδει Πέτσα και Στεφανή – Κυβέρνηση μπάχαλο

Θρυαλλίδα κοινωνικών και ενδοκυβερνητικών εξελίξεων αποτελεί η επιστολή «βόμβα» Χρυσοχοΐδη στην Κομισιόν για ανοιχτά και κλειστά κέντρα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/12/2019

Τσίπρας: Ο Χρυσοχοΐδης διαψεύδει Πέτσα και Στεφανή – Κυβέρνηση μπάχαλο

Θρυαλλίδα κοινωνικών και ενδοκυβερνητικών εξελίξεων αποτελεί η επιστολή «βόμβα» του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κομισιόν, με την οποία κάνει λόγο για παράλληλη λειτουργία των κλειστών αλλά και των υπάρχοντων δομών στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην επιστολή του προς την Κομισιόν στις 29 Νοεμβρίου, αναφερόμενος στις σοβαρές επιφυλάξεις που διατύπωσε για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα κράτησης, ο κ. Χρυσοχοΐδης λέει ότι «η κυβέρνηση σκοπεύει να δημιουργήσει νέες δομές σε καθένα από τα πέντε νησιά, που θα λειτουργούν παράλληλα με τα υπάρχοντα κέντρα υποδοχής».

Υπενθυμίζεται ότι προ δύο εβδομάδων, η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της, κ. Πέτσα και του αρμόδιου συντονιστή και υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Στεφανή, είχε ανακοινώσει παράλληλα με την αποσυμφόρηση των νησιών με μετεγκατάσταση 20.000 ανθρώπων στην ενδοχώρα μέχρι τις αρχές του 2020 και την αντικατάσταση των ανοιχτών δομών με νέες κλειστές, όπου θα κρατούνται οι αιτούντες άσυλο, με αιχμή του δόρατος τη Μόρια που έχει φθάσει σήμερα να έχει 16.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι ανακοινώσεις αυτές προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους και δημάρχους των πέντε νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, που τάχθηκαν κατά των κλειστών κέντρων, η χωριτικότητα των οποίων θα είναι σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις άνω των 5.000 ατόμων έκαστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη αυτή με την παράλληλη λειτουργία τόσο κλειστών όσο και των ανοιχτών δομών που ήδη υπάρχουν αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες, ενώ τα απόνερα εκτιμάται ότι θα φθάσουν μέχρι και το εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς ήδη γαλάζιοι βουλευτές δέχονται σοβαρές πιέσεις στις εκλογικές τους περιφέρειες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Τσίπρας: Ο Χρυσοχοΐδης διαψεύδει Πέτσα και Στεφανή – Κυβέρνηση μπάχαλο

Την επιστολή του κ. Χρυσοχοΐδη σχολίασε δηκτικά στην ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση μπάχαλο» και ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο υφυπουργός παρουσίασε μετά βαΐων και κλάδων τα περίφημα κλειστά κέντρα, λέγοντας ότι θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες δομές. Κλείνει η ντροπή της Μόρια μας έλεγαν. Και έρχεται η Ευρωπαία επίτροπος και τους τα γυρίζει πίσω» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «τους λέει ότι είναι έξω από το ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο τα κλειστά κέντρα. Και μετά επανέρχεται ο Χρυσοχοΐδης και της στέλνει επιστολή όπου της εξηγεί ότι τελικά δε θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές αλλά θα λειτουργούν παράλληλα.

Με δυο λόγια ο Υπουργός Χρυσοχοίδης με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο διαψεύδει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πέτσα και τον υφυπουργό συντονιστή Στεφανή, διαβεβαιώνοντας οτι όχι μόνο δε θα κλείσει η Μόρια αλλά ότι θα λειτουργούν παράλληλα κλειστά και ανοιχτά κέντρα. Με συγχωρείται είναι κυβέρνηση αυτή; Ή μπάχαλο;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΥΓΕΙΑ

«Να τα βάλετε με τα αφεντικά σας κ. Καλλιάνε, όχι με τους γιατρούς»

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση η Μυτιληνιά, Μίρνα Φαφουτέλλη, που έχασε τον άντρα της απαντά στο ξέσπασμα οργής του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Καλλιάνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη για ναρκωτικά στη Μυτιλήνη

Βρέθηκαν στην κατοχή του χάπια και χασίς
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μοναδικό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με το ΕΕΕΕΚ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Ο κόσμος της Σοφίας» απέκτησε ιστοσελίδα

Xάρη στους μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυσαν το Μαγειρείο των Μυστεγνών

Πρωτοβουλία αγάπης από το Τοπικό Τμήμα Μυτιλήνης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός ξέχασε τις αναπληρώτριες‑μητέρες

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Λέσβου ζητά να δοθεί 9μηνη άδεια μητρότητας στις αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς