× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σκουπιδαριό και σαβούρα στην πρόσοψη του λιμανιού της Μυτιλήνης

Στον αύλειο χώρο των αποθηκών της πάλαι ποτέ Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, επικρατεί το απόλυτο χάος, με παρατημένα παλιοσίδερα, κατεστραμένα οχήματα μέχρι και χίλια δυο άχρηστα αντικείμενα

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 5/4/2023

Σκουπιδαριό και σαβούρα στην πρόσοψη του λιμανιού της Μυτιλήνης

Στο έλεος του θεού έχει εγκαταλείψει η διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και ο πρόεδρος του δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης την πρόσοψη του λιμανιού της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Απίστευτες εικόνες εγκατάλειψης και σκουπιδαριού υπάρχουν στον χώρο που βρίσκεται πίσω από το παλιό κολυμβητήριο και συγκεκριμένα στην αυλή των παλιών αποθηκών της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου.Υπεύθυνος  για την φύλαξη, τον ευπρεπισμό και τον καθαρισμό του συγκεκριμένου χώρου είναι το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου που έχει μισθώσει το χώρο των αποθηκών και της αυλής, ωστόσο αν κρίνει κανείς από τη σαβούρα που είναι απλωμένη σε όλο το οικόπεδο και κάτω από την πέργκολα του κτιρίου των αποθηκών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει πάρει το ρόλο του ζεστά. 

Συγκεκριμένα σε όλη την αυλή του κτιρίου της ΕΑΣΛ είναι πεταμένα παλιοσίδερα σκουριασμένα, κατεστραμμένα οχήματα, άχρηστα αντικείμενα παντός είδους, σκουπίδια , ξύλινα τελάρα, ακόμη και ένα σιδερένιο φανάρι δημοτικού φωτισμού. Σε μια γωνιά της αυλής ξεχωρίζουν και τα σκουριασμένια σιδερένια καρότσια του Σωματείου Λιμεναργατών, τα οποία κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο τα έχουν παρατήσει στο σημείο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυστυχώς αυτή την απαράδεκτη εικόνα για τα δεδομένα μιας παραλιακής και τουριστικής πόλης, συναντά ο επισκέπτης της Λέσβου αμέσως μόλις πατήσει το πόδι του στο νησί, αλλά και οι κάτοικοι της Μυτιλήνης που κάνουν τον καθημερινό τους περίπατο κοντά στο λιμάνι της πόλης.

Σε λίγες μέρες ξεκινά η τουριστική περίοδος ενώ αναμένεται αυξημένη κίνηση στο λιμάνι της πόλης μέσα στον Απρίλιο τόσο λόγω του Πάσχα και της γιορτής του Ταξιάρχη που ακολουθεί όσο και λόγω του Μπαϊραμιού το οποίο γύρω στις 20 Απριλίου θα φέρει στο νησί μας χιλιάδες επισκέπτες από τα απέναντι παράλια.

Οι επισκέπτες μας δυστυχώς, οι οποίοι δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες,  με το που θα πατήσουν το πόδι τους στη Λέσβο kαι στη σαβούρα η οποία έχει κατακλύσει το πίσω μέρος του λιμανιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση αυτή. Ο χώρος έχει μισθωθεί εδώ και χρόνια  και  είναι ξεκάθαρο ότι τον χρησιμοποιεί ως άτυπη χωματερή  για να εναποθέτει τα άχρηστα αντικείμενα του λιμανιού και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Η στάση αυτή είναι το λιγότερο ανεύθυνη απέναντι στους πολίτες και στους επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι πολλές φορές έχουν επισημάνει το πρόβλημα χωρίς όμως κανείς να δίνει σημασία στις διαμαρτυρίες τους. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν