× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μισό εκατομμύριο προεκλογικός μποναμάς για τη Λέσβο από ΕΟΤ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης μέσω ΕΟΤ στο Δήμο Μυτιλήνης για την τουριστική προβολή της Λέσβου το 2023 και 2024

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2023

Μισό εκατομμύριο προεκλογικός μποναμάς για τη Λέσβο από ΕΟΤ

Με μισό  εκατομμύριο ευρώ τα οποία θα δοθούν μέσα από προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Μυτιλήνης, ετοιμάζεται ο ΕΟΤ να στηρίξει την τουριστική προβολή της Λέσβου σε αγορές της Ευρώπης και στην Τουρκία για το 2023 και 2024. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Λέσβο και σε συναντήσεις που είχε με φορείς του τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Όπως εξήγησε στο πλαίσιο σύσκεψης που είχε με φορείς του τουρισμού, ο κ. Φραγκάκης τα χρήματα αυτά δίνονται από το Υπουργείο Μετανάστευσης στον ΕΟΤ με δικαιούχους και τους δύο δήμους, ολόκληρο το νησί της Λέσβου δηλαδή, ωστόσο τυπικά θα τα λάβει ο Δήμος Μυτιλήνης διότι νομοθετικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει η προγραμματική σύμβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Φραγκάκης στην τοποθέτησής του στη διάρκεια της σύσκεψης, έδειξε να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες, τα πλεονεκτήματα και τα προβλήματα της Λέσβου ως προορισμό, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία στο περιβάλλον, τη φυσιογνωμία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του νησιού που μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο της προβολής.

Χαρακτηριστικά τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ πως είναι λάθος να γίνεται διαχωρισμός προορισμών του νησιού, διότι όπως εξήγησε οι τουρίστες όταν έρχονται στη Λέσβο, δεν γνωρίζουν ούτε τη Μήθυμνα, ούτε το Πλωμάρι ούτε τη Μυτιλήνη. Έρχονται στον τόπο μας και τον αντιμετωπίζουν ως ενιαίο προορισμό κι έτσι ακριβώς θα πρέπει να σχεδιαστεί και η προβολή επισήμανε.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Δημήτρης Φραγκάκης μετά το τέλος της σύσκεψης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι 500.000 ευρώ είναι στην ουσία το δεύτερο πακέτο χρημάτων που δίνει ο ΕΟΤ από το Υπουργείο Μετανάστευσης για τη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα πρώτα χρήματα περίπου 420.000 ευρώ δόθηκαν το 2021 σε μια συνολική καμπάνια η οποία είχε ως στόχο την αλλαγή της εικόνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μαζί και της Λέσβου τα οποία επλήγησαν από την προσφυγική κρίση το 2015. Όπως είπε στόχος ήταν να σβήσουν οι παλιές εικόνες που δυσφήμιζαν τα νησιά μας και να βγει μπροστά η θετική όψη και η τουριστική ταυτότητα των προορισμών».

Το δεύτερο πακέτο που δίνεται σήμερα για τη Λέσβο, εξήγησε ο κ. Φραγκάκης δίνεται με μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την προσέλκυση τουριστών, τόσο μέσω πρακτορείων όσο και μεμονωμένους τουρίστες. Μάλιστα εξήγησε ότι πλέον μετά τον κορονοϊό έχει αλλάξει σημαντικά ο τρόπος των διακοπών σε παγκόσμιο επίπεδο και πλέον μεγάλος αριθμός τουριστών  ταξιδεύει μεμονωμένα έχοντας κλείσει διακοπές από μόνος του μέσα από καταχωρήσεις και αναζήτηση στο διαδίκτυο. Στο ίδιο πακέτο θα περιλαμβάνεται και προβολή στην αγορά της Τουρκίας. Μάλιστα σημείωσε, ότι το γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προσέλκυση Τούρκων τουριστών.

Ο σχεδιασμός για την κατανομή και αξιοποίηση των χρημάτων αυτών, σημείωσε ο κ. Φραγκάκης θα γίνει μέσα από ομάδες εργασίας στις οποίες θα συμμετέχει ο ΕΟΤ και εκπρόσωποι των Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου και τουριστικών φορέων όπου θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Σε ότι αφορά στα μετρήσιμα αποτελέσματα των δράσεων προβολής η οποία επί της ουσίας θα ξεκινήσει για τη νέα σεζόν, ο κ. Φραγκάκης σημείωσε ότι σε δύο μήνες περίπου θα παρουσιαστεί το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων και των αποφάσεων από τις ομάδες εργασίας και πολύ σύντομα  θα αρχίσει να τρέχει το πρόγραμμα προβολής. «Τα μετρήσιμα αποτελέσματα της δουλειάς αυτής ωστόσο πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ θα φανούν από το 2024 και μετά, αφού ολοκληρωθεί η καμπάνια προβολής».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη συνέντευξη τύπου του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ  Δημήτρη Φραγκάκη

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Να αλλάξουν οι αγρότες μας επάγγελμα;»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μειωμένη χρηματοδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου, έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αναστασία Αντωνέλλη, στον Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

«Κούρεμα» προστίμων έως 50% υπόσχεται η εφορία

Με δέλεαρ τα μειωμένα πρόστιμα το κράτος προσπαθεί να αποφύγει τις προσφυγές στα δικαστήρια από τους φορολογουμένους
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ισχνή αύξηση τζίρου στο λιανεμπόριο του Βορείου Αιγαίου

Μόλις 12,4 εκατ. ευρώ μπήκαν στα ταμεία των επιχειρήσεων του κλάδου που τηρούν διπλογραφικά βιβλία
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Μπάχαλο στις πληρωμές των αγροτικών επιδοτήσεων

Δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων πριν το Πάσχα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Υποχρηματοδότηση των σχεδίων βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου βλέπει η Νέα Αριστερά

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατανομή των πόρων του προγράμματος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θετικό το ισοζύγιο προσλήψεων ‑ απολύσεων στο Βόρειο Αιγαίο

Τα στοιχεία της Εργάνη για το πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνουν την δημιουργία 388 θέσεων εργασίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έρχονται οι πενταετίες συμβάσεις στις άγονες γραμμές

Πρώτη εμφάνιση του λιμανιού της Πέτρας στις γραμμές αποκλειστικής εξυπηρέτησης που προτείνει το υπουργείο Ναυτιλίας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ